İlk Kez Taşınacaklar İçin Sürpriz Çıkacak Sorunlardan Kurtulma Rehberi

0
836
ev taşıma rehberi

Yeni bir eve çıkmak çok güzel bir şey, ama ilk defa taşınıyorsanız dikkatli olmakta fayda var. İlk defa taşınma durumlarında bu süreci daha önce tecrübe etmediyseniz, bir çok şeyi yolda öğreneceğinizden eminiz. Ama bunun önüne geçerek, önünüze çıkacak tüm engelleri ve sorunları önceden bilmek, sizin için o sürecin sorunsuz geçmesini sağlayacaktır. Octovan, bu sürecin tadını çıkarmanız için yararlı olabileceğine inandığı tavsiyeleri listeledi.

 

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bir Zaman Çizelgesi Oluşturun

Taşınma günü bir ay sonradır ama bir anda gelir; bu her zaman böyle olur. Aniden bir gece, hiç bir eşyanı toplamadığını fark edersin ve yoğun bir tempo ile ne yapacağını düşünmeye başlarsın. İşleri son dakikaya bırakma durumlarında genel olarak insanlar işleri birbirine karıştırır, hangi işin öncelikli olduğunu ve zaman yönetimi konusunda çok sıkıntı yaşar. Bu durum süreç olarak taşınacak bireyler hiçte sağlıklı bir süreç değildir. Bu yüzden haftalar öncesinde belli bir plan ve program çizin. Hangi işin ne zaman yapılacağını bilirseniz her zaman çok daha rahat ilerleme şansınız olur. Ek olarak nakliyat firması anlaştıktan sonra eşya taşıma süreci için işlerinizi aksatmayacak, sakin bir gün ve saat seçmeye özen gösteriniz. Aksi halde yanlış zamanlamada yapılacak ev taşıma işlemi sizleri fazlasıyla yorabilir. Nakliyat firması ile tarihi kararlaştırdıktan sonra o gün gelene kadar evde de bazı düzenlemeler yapmanız sizler için taşınma sürecinde kolaylık sağlar.
zaman-yonetimi
Taşınırken dikkat etmeniz gereken özel / değerli eşyalarınız olabilir, bunların taşıma sırasında zarar görmesini engellemek için paketleme malzemeleri alın. Ya da taşıma sırasındaki hasarları koruyan bir nakliye firması ile anlaşın.

Eşyalarınızı ve Yeni Evinizi Ölçün ve Not Defterinize Çizin

Bir çok kişi taşınmadan önce yeni evi daha çok sevdiği için ölçüm yapmayı tercih etmiyor. Fakat bu durum, yeni evinize taşındığınızda “eşyaları nasıl yerleştirsem” soruları ile saatler, günler ve yoğun bir kas gücü harcamanıza sebep olabiliyor. Bu sadece eşyaları ölçmek ile kalmıyor, kapı genişliklerini ölçmek, gerekirse asansörü ölçmek gibi ihtiyaçları da içeriyor. Bir koli bandı alın ve eşyalarınızın ölçülerini not aldığınız defteriniz ile yeni evinize gidip, bu ölçülerde sanki eşyalar odaya yerleşmiş gibi bantlar yerleştirin ve evinizde eşyalarınız varmış gibi dolaşın. Bu size gerçekten eşyalarınız taşındığında nasıl bir deneyim yaşayacağınızı göstermiş olacaktır.

Eşya Listesi Hazırlayın

Ev taşıma sürecini liste hazırlayarak başlatmak doğru bir karar olacaktır. Yeni taşınılacak evin boyutları da göz önünde bulundurularak, mevcuttaki eşyalarınızdan hangilerinin yeni eve götürüleceğine, hangilerinin modifiye edileceğine ve nelerin yenisine ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. Yeni evinize götürülmeyecek eşyaları da satmak, atmak ya da bağışlamak istedikleriniz olarak kategorize etmeniz de istenmeyen eşyalardan kurtulmanızı kolaylaştıracaktır.

Ana eşyaların ayrımı yapıldıktan sonra, oda oda gezerek, yıllardır çekmecelerde unutulmuş ıvır zıvırların ve aksesuarların akıbetine karar vermelisiniz. Taşınmadan önce gerçekten ihtiyacınız olmayan ve fazlalık yapacak eşyalardan kurtulmanız iş yükünüzü bir hayli hafifletecektir.

liste-yapmak

Alışveriş Yapmayın

Evinizde ne kadar az eşya olursa o kadar rahat taşınırsınız. Bu yüzden yeni evinize alacağınız eşyalar varsa veya alışverişe gitmeniz gerekiyorsa bunu yeni eve geçtiğinizde yapmanızda fayda var. Bu hem yeni evinizi eşyalarınızla görerek, evinize uygun yeni ürünler almanızı sağlayacak, aynı zamanda gerçekten yeni bir eşyaya ihtiyacınız olup olmadığını fark etmenizi sağlayacaktır.
alisveris-yapmamak

İlk Önce Temizlik

Taşınmanızdan bir kaç gün önce evinizi temizlemeniz ve bu işlemi taşınmadan sonraya bırakmamanızı öneririz. Tadilat sırasında eviniz bir inşaat olduğu için bir hayli kirlenecektir. Eşyalarınızı oraya koymanız, eşyalarınızın tozlanmasına ve kirlenmesine neden olabilir. Taşınma gününde de eviniz kirlenecektir, ancak eğer önceden temizlerseniz sonrasındaki temizlik çok daha kısa olacaktır.

ev-temizlemek

Odanıza Göre Kolileme Yapın

Ev taşıma yaparken eşyalarınızın birbirine karışmaması adına mutfak bölümünde eşyaları bir koliye, salon bölümünde olan eşyaları aynı kolilere gibi oda oda paketleme yaparak kutuların üstüne hangi bölüme ait olduğunu belirterek hareket etmeniz sizlere ev taşıma sırasında çok büyük avantaj sağlar ve daha seri hareket etmenize olanak sağlar.

kolileme-yapmak

 

İnternetinizi Taşıtmak 1 Günden Fazla Sürebilir

İnternet hizmetinizi bir lokasyondan, diğer lokasyona taşıtmak bazen 1 günden fazla sürebiliyor. Bunun için minimum 2 hafta önce internet sağlayıcınız ile görüşerek yeni evinizin nasıl bir alt yapıya sahip olduğunu ve kaç günde bu taşımanın yapıldığını öğrenerek, taşındığınız güne veya 1 gün öncesine bu taşımayı planlayabilirsiniz.

Taşınmak Bir Deneyimdir, Bunu En İyi Nakliye Firmaları ile Yaşayabilirsiniz

Taşınırken tamamen bir deneyim yaşayacaksınız ve bu deneyim bütün sürecin iyi veya kötü olarak yorumlanmasına sebep olacak en büyük etkenlerden biri. Taşınırken aklınızda soru işareti kalmayacak bir firma ile taşınmak her zaman taşınmanın sanki hiç olmamış gibi geçmesini sağlayabilir ve sizi uzun süreli sinir krizlerinden koruyabilir. Taşınırken sizinle iletişim kurabilecek ve her konuda sizi koruyacak bir nakliye firması bulduğunuzdan emin olun.
octovanasorbanner