Dar Alanlar İçin Dekorasyon Tavsiyeleri

0
1014

Yaşadığımız ev belli bir zaman sonra bize çok daha dar gelemeye başlar ve evimizin içine sığmak çok zor gelir. Yıllar geçtikçe sayısı artan eşyalar ile daha fazla daralan evinizde içinizi karartan bir tablonun oluşmaması için küçük dokunuşlar ve pratik dekorasyon fikirleri uygulayabilirsiniz. Farklı dekorasyon işlemlerini hayata geçirerek giderek daralan evinize kolayca ferahlık kazandırabilirsiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Dar alanlar için öne çıkan dekorasyon tavsiyelerinde konu başlıkları olarak renk seçimleri, minimal tasarımlı şık eşyalar ve aydınlatma şekli gösterilebilir. Eğer siz de yaşadığınız evin artık daraldığını ve yeniliğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, dar alanlar için dekorasyon tavsiyelerimizi okuyarak konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve harekete geçebilirsiniz. Eğer siz de hazırsanız tavsiyelerimizi birlikte incelemeye başlayabiliriz. ​

Duvarlar İçin Renk Seçimi

Bir evdeki en önemli noktalardan bir tanesi duvarların renkleridir şüphesiz! Koyu renkler favori renkleriniz olsa dahi duvar boyası rengi seçerken koyu renklerden mutlaka uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Koyu renkler evi boğan ve dar gösteren unsurlardan bir tanesidir. Eğer yaşadığınız evde duvarların üstünüze üstünüze geldiğini düşünüyorsanız ve koyu renkte duvarlarınız var ise, açık renkli ve mat tonlu renkler tercih etmenizi öneriyoruz. Bu tercihler ile birlikte evinizin çok daha aydınlık ve ferah olduğunu göreceksiniz. Fakat evinizde duvar kağıdı kullanmak istiyorsanız üzerine yerleştiği nesneleri uzun gösteren çizgili ve açık tonlu modelleri tercih edebilirsiniz. Daha marjinal ve gösterişli bir stil arayışında olanlar ise odanın tek bir duvarını duvar kağıdı ile kaplayarak odaya derinlik kazandırabilirler.

Küçük ve Çok Yönlü Eşyalar Tercih Edin

Evinizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için en önemli detaylardan bir tanesi de eşya tercihidir tabii ki! Büyük karyolalar yerine baza kullanmayı tercih ederek alan genişliği sağlayabilir ve ufak tefek eşyaları saklayarak alan yaratmanıza yardımcı olur. Eğer odalarınızda sütunlar ya da benzer nedenlerden oluşan boşluk varsa, bu boşlukları gömme dolap ve benzeri dolap çeşitleri ile değerlendirebilirsiniz. Büyük boyutlu orta sehpalar da evlerimizi daraltan eşyalar arasında yer almaktadır. Bu nedenle büyük orta sehpa yerine daha küçük pufları kullanarak evinizde çok daha fazla pratiklik ve genişlik yaratabilirsiniz.

Oturma Grubu Seçimi

Eviniz için seçeceğiniz oturma grupları da gerçekten büyük önem taşımaktadır. Çok büyük ve ağır oturma grupları hem hareket özgürlüğünüzü kısıtlar hem de hantal bir görüntüye neden olur. Eğer küçük bir evde yaşıyorsanız kolçak ve sırt bölgesi kısa ve dar ayaklı modeller sizin için en iyi tercihlerden bir tanesi olacaktır. Az yer kaplama özelliği ve şık tasarımları ile dikkat çeken retro tasarımlar da evinizin ferahlaması açısından doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca, az yer kaplayan köşe takımları da evinizin genişlemesi ve ferah bir nefes almanız için çok idealdir. Evinizde farklı bir ferahlığa ihtiyaç duyduğunuzda oturma gruplarının üzerine renkli örtüler örterek değişik bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Bu tarz ufak dokunuşlar ile evinizde bir ferahlama hissedebilirsiniz.

Perde Seçimi ve Detayları

Perde seçimi de bir evin ferah ya da sıkışık bir izlenim oluşturmasında kilit rol oynayan eşyalardan bir tanesidir. Özenle üretilmiş ince tüller ve storlar perdeler gün ışığının ev içine girmesine izin verir ve duvarları baştan aşağı örtmeyerek geniş ve ferah bir görünüme yol açar.

Işık Seçimi

Küçük ve dar evlerin en önemli sorunlarından bir tanesi de kasvetli bir atmosferdir. Ancak küçük bir evde yaşıyorsanız doğru aydınlatma araçlarını kullanarak iyi bir ışıklandırma sistemi oluşturabilir ve bu kasvetli havayı evinizden kolay bir şekilde uzaklaştırabilirsiniz. Ek olarak, ışığı yukarı doğru veren lambalar ve ayna önüne koyacağınız abajurlar evinizin daha da aydınlık görünmesine katkı sağlar ve ferahlık yaratır.

Televizyon Ünitesi

Televizyon ünitesi seçimi küçük bir evde yaşıyorsanız çok büyük bir önem taşımaktadır. Çok fazla eşya koyulabilen büyük televizyon üniteleri yerine küçük ve sade üniteleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Ek olarak, televizyonunuzun büyüklüğüne uygun küçük bir ünite tercih ederek kendinize ekstra alan da yaratabilirsiniz. Büyük televizyon üniteleri yerine dekoratif objeler ekleyerek salonunuzu hareketlendirebilirsiniz. Son olarak da salonun boş bölümlerine açık raf sistemleri ekleyerek farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Mutfakta Alan Kazanma

Dar ve küçük evlerde en fazla alan kazanabileceğiniz bölgelerden bir tanesi de mutfaktır. Mutfağınızda küçük ve dikdörtgen masalar ya da katlanabilir masalar tercih ederek kendinize hatırı sayılır bir alan yaratabilirsiniz. Ayrıca, mutfak duvarlarını raf sistemleri ile kullanışlı hale getirebilir ve alan kazanırken ferahlık yakalayabilirsiniz.

Parlak ve Dekoratif Objeler

Küçük ve dar evlerde derinliği artırmak ve ferah bir ortam yaratmak için büyük boy aynalar kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle salona ve koridora koyulacak büyük boy aynalar derinliği önemli ölçüde artırır. Eğer fırsatınız varsa evinizde gün ışığı gören noktalara yerleştireceğiniz duvar aynaları ile çok daha ferah ve iç açıcı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Son olarak, evin farklı bölümlerine canlı, parlak cam ve metal objeler yerleştirerek hem farklı bir tarz yaratabilir hem de ev içinde ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.