Bulaşık Makinesi Taşıma Yöntemleri

0
1786

Yeni bir eve taşınırken en çok dikkat ve emek isteyen eşyalar beyaz eşyalardır kuşkusuz! Beyaz eşyalar büyük oldukları için hem çok fazla yer kaplarlar hem de çok ağırdırlar. Ayrıca beyaz eşyaların tamamı oldukça pahalıdır ve çok kolay bir şekilde zarar görebilirler. Beyaz eşyalar taşıma aracına düzgün bir şekilde yerleştirilmez ise ağırlıkları ve genişlikleri ile araç içindeki diğer eşyalarınıza da zarar verebilirler. Beyaz eşya denince akla gelen ilk eşyalardan bir tanesi bulaşık makinesidir şüphesiz!

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Artık her evin olmazsa olmazlarından biri olan bulaşık makinesi taşınma sürecinde ekstra özen isteyen eşyaların başında geliyor. Evlerimizde su tasarrufu yapmamızı sağlayan ve bulaşık işkencesi ile uğraşmamızı engelleyen bulaşık makineleri taşınma süreci boyunca ekstra özen ve koruma istemektedir. Peki, yeni bir eve taşınırken bulaşık makinesi nasıl taşınır? Bu yazımızda, bulaşık makinesi taşıma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Eğer siz de hazırsanız, bulaşık makinesi taşıma yöntemlerini birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Talimatları Mutlaka Uygulayın!

Beyaz eşyaların pahalı ürünler olduğunu belirtmiştik ve bu ürünleri taşırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Satın aldığınız bulaşık makinesi kullanım kılavuzu ile birlikte evinize gelmektedir. Bu kullanım kılavuzu içerisinde ürünün nasıl taşınacağı konusunda önemli uyarılar yer almaktadır. Evden eve taşınma süreci öncesinde bulaşık makinesinin kullanım kılavuzunu mutlaka bulun ve taşıma talimatlarını okuyun. Her bulaşık makinesinin taşıma talimatları farklılık gösterebilir, ancak birçoğunda görebileceğiniz talimatlar şu şekildedir:

Eğer bulaşık makinesini taşımanız gerekiyorsa makinenizi dik konumda ve arka tarafından tutarak taşıyın. Bulaşık makinesinin ön tarafına doğru yatırılması içindeki elektronik parçaların ıslanarak zarar görmesine ve kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir. Ek olarak dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise; bulaşık makinesinin su gideri ve su şebekesi bağlantılarının sökülmesi, makine içinde kalan suyun tamamen boşaltılması ve güvenli bir paketleme malzemesi kullanılarak taşıma aracına yüklenmesidir.

Bağlantıların Doğru Sökülmesi  

Bulaşık makinesinin bağlantılarını sökerken dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunuyor. Bulaşık makinesinin su hortumunu ve bağlantı aparatlarını söktükten sonra hortum içerisinde kalan suyu boşaltmak için hortumu bulaşık makinesine bağlı bulunduğu seviyenin daha altında tutmaya özen gösterin ve hortum içerisindeki suyun hızlı ve kolay bir şekilde çıkmasını sağlayın.

Bulaşık Makinesini Doğru Paketleme

Makinenizin kullanma kılavuzunda yer alan taşıma talimatlarını uygulamak kadar ürünün paketleme yöntemi de önemlidir. Beyaz eşyaların çok kolay hasar görebildiğini ve hassas olduğunu belirtmiştik, bu yüzden makinenizi balonlu naylon, köpük ve strafor ile sarmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer bulaşık makinenizin paketlemesini siz yapıyorsanız ürünü balonlu naylon ile iki ya da üç kez sarmanız ve köşelere ekstra balonlu naylon koymanızı öneriyoruz. Eğer nakliyat firması bulaşık makinenizi paketleyecek ise, makinenin mutlaka düz şekilde araca yerleştirilmesini ve balonlu naylon ile ekstra sarılmasını talep edin. Ayrıca, bulaşık makinesinin taşıma aracındaki konumu ve yerleştirilme sırası da çok önemlidir. Beyaz eşyalar gibi ağır ve çok yer kaplayan eşyalar taşıma aracına ilk önce yerleştirilmesi gereken eşyalardır.

Bulaşık makinesi gerekli önlemler alındıktan sonra araca yerleştirilir ve daha sonra halatlar yardımı ile araç içinde kaymaması için belirli bir bölgeye sabitlenir. Beyaz eşyaların önünde arkasında ve yanında oluşan boşluklara da ufak tefek eşyalar yerleştirilir. Bu eşyaların boşluklara yerleştirilmesinin amacı bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaların araç içinde hareket etmesini engellemektir. Her ne kadar beyaz eşyalar halat ile araç içine sabitlense de çok ağır eşyalar olduğu için boşluk kalması durumunda hareket edebilirler. Özellikle de yeni taşınacağınız eviniz farklı bir şehirde ise ya da uzak bir bölgede yer alıyorsa yolculuk boyunca taşıma aracı içinde sarsılma ihtimali daha yüksektir.

Bulaşık makinesinin araç içinde hareket etmesi ve sarsılması hem ürüne büyük zarar verir hem de araç içindeki diğer eşyalarınızın ezilmesine neden olur. Taşınma sürecinde bu tarz problemler ile karşılaşmamak için nakliyat firmanızdan bu konulara ekstra özen göstermesini isteyin. Eğer bulaşık makinenizi siz taşımayı planlıyorsanız yola çıkmadan önce yukarıda belirttiğimiz önlemlerin tamamını eksiksiz bir şekilde uygulayın. Bu önlemlerin alınmasını sağlayarak bulaşık makinenizin yeni evinize hasar görmeden ve diğer eşyalara zarar vermeden taşınmasını çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.