Taşınırken Güvenli Televizyon Paketleme Teknikleri

0
1301

Taşınma sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken eşyalar kırılacak eşyalardır. Cam eşyalar, aynalar ve porselen takımlar taşınırken ekstra özen isteyen eşyalardır. Bunların dışında taşınma sürecinde farklı bir özen isteyen eşya da televizyondur. Çünkü televizyon ekranları çok hassastır ve en ufak bir çizik ya da darbe televizyonların kullanılmaz hale gelmesi için yeterlidir. Evlerimizin vazgeçilmez eşyalarından televizyonlar artık çok ince ve büyük boyutlara sahip. Bu yazımızda, evden eve nakliyat sürecinde çok hassas olan televizyonları nasıl taşımaya hazır hale getirebileceğinizi detaylı bir şekilde kaleme aldık. Özellikle son teknoloji yeni nesil LCD ekran televizyonlar çok pahalı ürünlerdir ve ev taşıma sürecinde hasar görmeleri durumunda çok büyük bir maddi zarar yaşayabilirsiniz. Hem maddi hem de manevi anlamda zarar görmemek için televizyonları özellikle çok iyi ve ekstra güvenli bir şekilde paketlemek gerekir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev taşıma için profesyonel bir nakliyat firması ile anlaşsanız dahi ekstra önlemler alarak televizyonlarınızın zarar görmesine engel olabilirsiniz. Televizyonlarınızı güvenli ve sağlam bir şekilde paketlemek için bazı paketleme malzemelerine ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri yapı marketlerden alabilirsiniz. Televizyonunuzu güvence altına almak için büyük bir koli, balonlu naylon, koli bantı ve iki adet strafor almanız yeterli olacaktır. Eğer televizyonunuzu paketlemek için gerekli olan tüm malzemelere sahipseniz, birlikte paketleme işlemlerini yaparken nelere dikkat edeceğimizi birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Balonlu Naylon ve Strafor

Televizyon paketleme işleminde ilk adım olarak, düz ve sağlam bir zemine televizyon boyutuna uygun olarak aldığınız koliyi yerleştirin. Kolinin en alt bölümüne balonlu naylon koyun ve boşluk kalmamasına özen gösterin. Bu işlemin ardından koli boyutundaki straforlardan bir tanesini koyun. Strafor üzerine de bir kat balonlu naylon yerleştirin ve televizyonunuzu koli üzerine oturtun. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kolinizi paketlemeye başlayabilirsiniz.

Paketleme İşlemi

Televizyonunuzu koliye yerleştirmeden önce önü ve arkasını tamamen örtecek şekilde balonlu naylon ile sarın ve naylonun açılmaması için düzgün bir şekilde bantlayın. Bu işlemin ardından ikinci straforu televizyonun ekranın üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve bant ile sabitleyin. Kullandığınız straforlar her iki taraftan gelebilecek darbelere karşı televizyonunuzu en iyi şekilde koruyacaktır. En son aşama olarak bir kez daha straforların üzerinden balonlu naylon ile televizyonu örtün ve sağlam bir şekilde paketleme yapın.

Eğer koli içerisinde zayıf gözüken bölümler kalır ise bu bölgeleri de balonlu naylonlar ile güçlendirebilirsiniz. Tüm araştırmalarınıza rağmen televizyon için yeterli büyüklükte ve genişlikte koli bulamazsanız nakliyat firmasından televizyonunuzu belirttiğimiz önlemleri alarak paketlemesini isteyin. Eğer sizin yaptığınız paketleme işlemi ile ürün taşıma aracına yerleştirilir ve hasar görür ise nakliyat firması yetersiz paketleme dolayısı ile hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.

Bu yüzden televizyonunuzu nakliyat firmasının paketlemesini mutlaka talep edin. Televizyon gibi önemli ve değerli bir eşyanızın garantili bir şekilde yeni evinize taşınmasını istiyorsanız kanunları da bilemeniz ve buna göre adımlarınızı atmanız gerekmektedir. Türk Ticaret Kanunu’nun eşya taşımacılığı ile ilgili maddesinde de açıkça belirtildiği gibi sizin paketlediğiniz bir eşyaya yetersiz paketlemeden dolayı zarar görmüş ise burada nakliyat firmasının sorumluluğu yoktur. Hasar gören eşyalarda tüm sorumluluk mal sahibine aittir. Bu tarz sorunlar ile karşılaşmamak için nakliye şirketi ile bu konuları taşınma gününden önce konuşarak anlaşma sağlamanızı tavsiye ediyoruz.

Türk Ticaret Kanunu’nun taşınma ile ilgi maddesi şu şekilde:

Sorumluluktan kurtulma sebepleri madde 898…

(1) Kanunun 878 inci maddesinde öngörülenlerden farklı olarak, ziyan veya hasarın aşağıdaki sebeplerden kaynaklanması durumunda, taşıyıcı sorumluluktan kurtulur:

a) Taşıyıcı, değerli maden, taş, mücevher, posta pulu, madenî para, belge veya kıymetli evrak taşıyorsa.

b) Gönderen tarafından yapılan paketleme veya etiketleme yetersizse.

c) Taşınan eşya gönderen tarafından işleme tabi tutulmuş, yüklenmiş veya boşaltılmışsa.

d) Taşıyıcı tarafından ambalajlanmamış olan eşya taşınmışsa.

e) Taşıyıcının, muhtemel hasar tehlikesine karşı göndereni önceden uyarmış olmasına rağmen, gönderenin ısrarıyla, büyüklüğü ve ağırlığı itibarıyla yükleme ve boşaltma yerindeki şartlara uygun olmayan eşya yüklenmiş veya boşaltılmışsa.

f) Canlı hayvan veya bitki taşınmışsa.

g) Eşya doğal veya ayıplı yapısı dolayısıyla, özellikle kırılma, işlev bozukluğu, paslanma, bozulma veya sızma gibi sebeplerle kolaylıkla zarar görebilecek nitelikteyse.

(2) Oluşan zararın, durum ve şartlara göre, birinci fıkrada belirtilen tehlikelerden kaynaklanmış olabileceği hâllerde, zararın bu tehlikelerden doğmuş olduğu varsayılır.

(3) Taşıyıcı, birinci fıkra hükmüne, ancak, durum ve şartlara göre üzerine düşeni yapmış ve tüm önlemleri alıp talimatlara uymuşsa dayanabilir.

Sorumluluğun sizde olmaması için mutlaka nakliyat firmasının koliyi bir kez daha paketlemesini talep edin ama sadece bunun ile yetinmeyin. Unutmayın ki, alacağınız her ekstra önlem televizyonunuzun yeni adresine sorunsuz bir şekilde ulaşması için size güven aşılayacaktır. Eğer televizyonunuza uygun koli bulabilirseniz koliyi paketlediğiniz televizyona göre katlayarak sarın mutlaka. Kolinin istediğiniz yerden istediğiniz açı ile katlanabilmesi için ucu sivri bir plastik parçası ile koliyi çizin ama kesmeyin. Bu şekilde yaparsanız kolinizin çok rahat bir şekilde katlanacağını görebilirisiniz. Bu işlemleri de yaptıktan sonra artık televizyonunuz yeni adresinize doğru yola çıkmaya hazır diyebiliriz.

Evden eve taşınma sürecinde en çok ihtiyaç duyduğunuz malzemelerin başında balonlu naylon gelmektedir. Çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi ağır ve büyük eşyalarınızı da hasar görmemesi için balonlu naylonlar ile sarabilirsiniz. Ek olarak, balonlu naylon malzemesini ambalaj ürünleri satan marketlerden çok daha ucuza satın alabilirsiniz. Yapı marketlerde bu tarz ürünlerin biraz daha pahalı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Televizyon, gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.