Çocuklu Aileler İçin İstanbul’da Ev Taşıma İşlemi Yapılacak Bölgeler

0
1607
cocukuailelericinevtasimayapilacakbölge

İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olmakla beraber her geçen gün burada yaşayan sayısı da artmaktadır. Kalabalıklaşmasının yanında birçok problemi de beraberine getiren bu şehirde çocuklu aileler için yaşanacak yer seçimi de giderek daha önemli bir hal almaktadır. Bekarlar ya da öğrenciler için ev taşıma işlemi çocuklu ailelere orana daha kolay olabilir. Çocuklu ailelerde de herkes gibi taşınılacak semtin konut fiyatları dikkate alınırken bunun yanında dikkat ettikleri bir diğer önemli konu da çocukların eğitim hayatını uygun bir ortamda devam ettirebilecekleri semtlerde yaşamını sürdürmektir. Çocukların psikolojik ve sosyolojik gelişimi, eğitimi faktörleri göz önüne alınarak tercih yapılmalıdır. bu yazımızda sizlere kira ve çevre açısından çocuklu ailelerin evlerini taşıyabilecekleri bölgelerden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar!

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev taşıma işlemi için en önemli konulardan biri ulaşım konusudur. İstanbul gibi büyük ve sürekli hareketli olan bir şehirde, hayat kalitenizi arttıracak en önemli şey; okul, iş ve sosyal hayatınıza yakın olan bir semtte ya. Taşınacağınız bölgeye ulaşım ne kadar kolay olursa taşınma masraflarınız da o oranda değişim göstermektedir. Ayrıca çocuğunuzun güvenli bir ortamda büyümesi için İstanbul gibi büyük şehirlerin her bölgesi uygun olmayabilir. Bunun için öncelikle İstanbul’da ulaşımın en kolay olduğu ve diğer bölgelere göre ev taşıması için uygun olan semtleri inceleyelim.

Kadıköy

İstanbul Anadolu yakasında yer alan Kadıköy, birçok açıdan rahat ve huzurlu bir semt olarak tercih edilmektedir. İşiniz Avrupa yakasında olsa bile metrobüs veya vapurla karşıya geçme imkanınız hemen her saat mümkün olmaktadır. Birçok sosyal aktiviteyi de yakınlığı nedeniyle çocuklu ailelerin rahatlıkla ev taşıma işlemi için tercih edebileceği bölgelerdendir.

Beşiktaş

Anadolu yakasında ulaşım kolaylığı ile dikkat çeken Kadıköy ve Üsküdar gibi, Avrupa yakasının da Beşiktaş semti bu yönüyle ev taşıma konusunda tercih edilen en popüler İstanbul semtlerinden biridir. Bu semtin popüler olmasındaki en büyük etken istenildiği anda karşıya geçmek için uygun olan deniz ulaşımının bulunması, Taksim ve Galata Kulesi’ne olan yakınlığı, otobüs ve minibüs ile hemen her yere ulaşımın sağlanabiliyor olması gösterilebilir. Çocuklu aileler için birçok okula, eğitici faaliyetlere yakınlığı ile ev taşıma işlemleri için tercih edilebilecek bölgelerden biri olabilir.

Mecidiyeköy

Metro, metrobüs ve otobüs hatlarıyla dilediğiniz semte kolaylıkla ulaşabileceğiniz seçenekler bulunduran bu semt, İstanbul Avrupa yakasının en kalabalık semtlerinden biridir. Mecidiyeköy’den Tuzla ve Beylikdüzü’ne tek vasıtayla ulaşmak da mümkün olduğu için nerede çalışırsa çalışsın birçok aile bu bölgelerde yaşamayı tercih etmektedir.

Ataşehir

Anadolu yakasının güvenilirliği ve her yere kolay ulaşımı sayesinde ev taşıma işlemlerinde en çok tercih edilen semti Ataşehir, ulaşımın çoğunlukla özel araçlarla gerçekleştiği bölgede pek fazla trafik sorunu yaşanmıyor. Bölgeye aynı zamanda metro ve otobüs ile ulaşım geç saatlere kadar sağlanabiliyor. Çocuklu ailelerin ev taşıma konusunda tercih ettiği semtlerden biri olmaya hıza devam etmektedir.

Altunizade

İstanbul Anadolu yakasında bulunan semt, köprü yoluna yakınlığı, yeşil alanları ve merkezi caddeleriyle ev taşıma işlemi için hem çocuklu hem de çekirdek ailelerin tercih edebileceği bölgelerden biridir. Marmaray, Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile birlikte ulaşımın da kolay olmasıyla ev taşıma araştırmaları sırasında tercih edilme oranlarında giderek artış olan semtlerden biri olmaktadır.

Yeşilköy

İstanbul Avrupa yakasında Bakırköy’e bağlı olan bu semt, İstanbul’un sakin bölgelerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Bölgedeki konut metrekare fiyatları bağlı olduğu Bakırköy ve İstanbul’un konut fiyat ortalamasının epey üzerinde seyrediyor. Çocuklu aileler hangi bölgeye taşınacağına karar verirken doğal ve sağlıklı bir ortamın olmasına dikkat etmektedirler. Bakırköy bu arayışlarda 161 hektarlık yeşil alanlarıyla ilk sırlarda yer almaktadır. Ayrıca metro, otobüs, minibüs ve metrobüs hattına olan yakınlığıyla yine ev taşıma için tercih edilen bölgelerden biri olmaya devam etmektedir.

Beylikdüzü

Beylikdüzü, İstanbul’un merkezi noktalarından uzak bir konumda bulunurken daha çok site tarzı yerleşmeleri ile İstanbul’un nadir sakin yerleşim yerlerinden biridir.Kira fiyatlarının uygun olması ve ailelerin maddi açıdan rahat bir yaşam sürmesini kolaylaştırdığı için tercih edilen bölgelerdendir. Ev taşıma işlemi için mesafe uzak olduğundan taşınma masrafları artış gösterebilir. İyi bir nakliyat şirketi araştırması yaparak bunu minimum düzeyde tutabilirsiniz.

En Güvensiz İstanbul Semtleri Nelerdir?

Ev taşıma işlemlerine başlamadan önce hepimiz yaşamak istediğimiz hayata göre taşınılacak semtleri araştırmaya koyuluruz. Ancak İstanbul gibi büyük şehirlerde ev taşıma işlemleri için tek sorun kira,ulaşım veya ev taşıma fiyatları değildir. Taşınacağınız bölgenin güvenli olması da göz ardı edilmemesi gereken konuların başında gelmektedir. İstanbul halkına sorarak yapılan İstanbul’un 39 ilçesinin değerlendirdiği araştırmanın sonuçlarına göre sizlere İstanbul’un en güvensiz semtlerini de belirtmek istiyoruz. Çocuklu aileler ev taşıma işlemlerinde daha titiz davranırken bu tür verileri de bilmek faydalı olabilir.

Araştırma sonuçlarına göre İstanbul halkının en güvensiz gördüğü ilçeler arasında suç ya da suç korkusunun en çok hissedildiği semtler sıralamasında Küçükçekmece, Çekmeköy, Esenler, Beyoğlu, Beykoz, Çatalca, Avcılar, Üsküdar, Güngören ve Bağcılar yer almaktadır.

Suç ya da suç korkusunu en az hisseden ilçe sakinleri ise Bakırköy, Adalar, Kadıköy, Kartal, Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Ataşehir, Sarıyer ve Kağıthane olarak ortaya çıkmıştır.

octovanasorbanner

Bu yazımızda sizlere çocuklu aileler için en güvenli ve uygun olan İstanbul semtleri hakkında bililer vermeye çalıştık. Ev taşıma işlemlerinizi daha güvenli ve kolay gerçekleştirmek isterseniz Octovan’a sor bölümünden bizlere ulaşabilir, her türlü soru ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz.