Beşiktaş’a Taşınmak İçin 4 Sebep

0
773
beşiktaşa taşınma sebebleri

Eski evinizden çıkma durumu oluştuğunda, ailenizden ayrı bir yeni bir eve çıkma gereği duyduğunuzda yeni bir yaşama başlamak için yeni bir ev arayışı içine girersiniz. Bu noktada yeni bir başlangıç bir o kadar hevesli bir duygu olsa da bir yandan da ev arayışlarında kafanıza uyan bir ev bulma süreci biraz fazla yorucu ve karmaşık olabiliyor. Kişiden kişiye göre değişen ev tiplerine göre hangi bölgede kalacağınız da çok önemlidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Örnek olarak öğrenci evi arayan birileri için kalacağı bölge diğer normal aile bireylerine göre kriterleri çok farklı olabiliyor.

Bugün sizlere bu duruma uygun Beşiktaş’a taşınmak için 4  sebebi anlatacağız.

  1. Öncelikle Beşiktaş bölgesi İstanbul’un yaşam olarak en hareketli yerleşim bölgelerinden bir tanesidir. Vodafone Arena’nın Beşiktaş’ta bulunması, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı gibi İstanbul’un gözde yerlerini içinde barındırıyor olması ayrı bir çekicilik katıyor. Turistlerin fazla rağbet gösterdiği bölgelerden birisidir. Durum böyle olunca hareketli bir bölgede yaşamak isteyenler için Beşiktaş paha biçilemez bir bölge diyebiliriz.
  2. Bazı insanlar, özellikle öğrenci kesim yaşadığı bölgenin yakınlarında deniz, dışarı çıkmak istediğinde çevresinde aktivite yapılabilecek bir çok fırsatın olduğu bir bölgede yaşamak ister. Beşiktaş bölgesi bu noktada öğrenciler için paha biçilemez bir bölgedir. Beşiktaş bölgesinde üniversitelerin olması ile beraber öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerden birisidir. Hal böyle olunca özellikle öğrenciler için oldukça uygun bir bölge diyebiliriz.
  3. Ulaşım konusunda da Beşiktaş oldukça gelişmiş bir bölgedir. Sahil tarafında İstanbul’un karşı tarafına vapur seferlerinin olması, metro’ya ve metrobüs’e yakınlığı ve taksim bölgesine yakınlığı ile ulaşım konusunda da orada yaşayanlar için çok rahat bir bölge olduğunu söyleyebiliriz.
  4. Beşiktaş’ta bulunan yapıların genel olarak sağlam yapılar olması, çevre düzenlemelerinin güzel olması Beşiktaş bölgesine taşınmak için diğer sebeplerden bir tanesidir.

besiktas-stadi

Beşiktaş bölgesinde ev arama olaylarına gelince öncelikle sahibinden.com, hurriyetemlak.com gibi siteler aracılığıyla, kafanızdaki yapıya uygun daireleri belirleyerek aralarından eleme yapabilirsiniz. Liste oluşturmak ve favori evlerini bu listede toplamak en işlevsel yöntem. Belirledikten sonra sıra ev sahiplerini veya emlakçılarını teker teker aramak gerekir.
Telefonda alacağınız kısa bilgiler, aradığın evin senin için uygun olup olmadığını kısaca belirleyecektir. Tam da bu noktada elemelere başlayabilirsiniz.
besiktas-bolgesi-nakliyat
besiktas-bolgesi-nakliyat
Bu noktada dikkat etmen gereken bazı noktalar mevcut ;
Ev senin için yeterince büyük mü? (Emlakçı ve ev sahibine evin metre karesini sormakta fayda var, brüt metrekareler aldatıcı olabiliyor.)
Uygun olduğun bir tarih belirleyip, gezip görmeye değer evleri aynı gün ziyaret edecek şekilde ayarlamakta da fayda var. Bir gün içinde en çok 5 ev yeterli olacaktır.
Beğendiğin, ihtiyaçlarına tam karşılık gelen evler için emlakçı veya ev sahibine teklifini ilet. Herkes bir fiyat belirler ama unutma, evi tutacak olan sensin ve senin de bütçeni teklif etmen önemli. Belli olmaz belki ihtiyacı vardır, uzun süredir kiralanmayan bir evdir ve teklifini kabul eder veya teklifine yakın bir ücrete düşer. Kısaca pazarlık yapmaktan çekinme, mutlaka fiyat esneyecektir, en kötü denemiş olursun.
besiktas-bolgesi
  • Anlaştıktan hemen sonra ödeme planını belirle, 3 aylık / 6 aylık veya senelik toplu ödeme fırsatın varsa fiyat tekrar düşecektir.
  • Mutlaka sözleşme imzala, ileride yaşanabilecek olası karışıklıkların önüne geçecektir.
  • Kira ve aidat ödemelerini banka üzerinden ödemek en iyisi.

Ev işini de ayarladıktan sonra sıra geldi evi taşımak için nakliyat firması bulmaya. Bu noktada araştırma yaparken internette “Beşiktaş evden eve nakliyat” diye aratarak bir liste çıkarabilirsiniz.

besiktas-akaretler-cevresi

Seçim yaparken Beşiktaş evden eve nakliyat firmaları arasından

  • profesyonel
  • güvenilir
  • sabit fiyat güvencesi
  • hizmet çeşitliliği
  • gerekli belgelere ve sertifikalara sahip

firmaları seçmeniz sizlerin taşınma sürecinde daha rahat ve güvenilir bir süreç geçirmenizi sağlar. Yukarıda saydığımız durumları dikkate alarak bir nakliyat firması seçerek yeni seçtiğiniz eve taşınarak yeni bir hayat için ilk adımı atabilirsiniz.

octovanasorbanner

Bugün sizlere “Beşiktaş’a taşınmak için 4 sebep”ten bahsettik. Daha sonraki yazılarımız için bizleri takip etmeyi unutmayın 🙂