Banyo Dekorasyon Fikirleri 2020

0
2123

Yeni bir eve taşınmadan önce ya da yaşadığımız evde en çok öne çıkan noktalardan bir tanesi banyodur kuşkusuz! Eğer bir evde banyo beklentilerin altında kalıyor ise o evde mutlu ve huzurlu olmak pek de kolay değil! Bu yüzden banyo dekorasyon fikirlerini yakından takip etmek büyük önem taşımaktadır. Yazımızda, banyo dekorasyon tercihi yaparken 2020 yılında öne çıkan trendleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız daha çok sade ve nötr parçaların ön plana çıktığı banyo dekorasyon fikirleri 2020 konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Banyo dekorasyon 2020 çalışmalarında çok fazla farklı ve parlak renk bulunmayacağından emin olabilirsiniz. Banyo dekorasyon fikirleri kapsamında banyo eşyaları yerine daha çok bitkiler ve farklı türdeki dokuları ele alacağız. Banyo dekorasyon 2020 trendlerini kendi banyonuzda yaşatmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız banyo dekorasyon fikirlerini uygulamanız yeterli olacaktır.

2020 Banyon Dekorasyon Ürünleri ve Fikirleri

Banyo dekorasyon çalışmaları yaparken yatak odası dizaynı işlemlerinde olduğu gibi, banyoda da tek bir duvara odaklanmak en doğru tercih olacaktır. Odaklanmak istediğiniz duvar küvetin olduğu duvar ya da musluğun bulunduğu duvar olabilir. Odaklanacağınız duvarı seçtikten sonra, yapmanız gereken şeyler duvar için kullanılacak materyal ve rengi seçmektir. 2020 yılında parlak renkler yerine sade ve nötr parçalar ön plana çıkıyor. Fakat bu durum banyonun kalan bölümünü kontrast olacak bir renk seçerek ya da banyo duvarlarının tümü fayans kaplama ise bu duvarı mat bir doku ile kaplayamayacağınız anlamında gelmemektedir.

2020 yılında trend olmamasına rağmen renk kullanmaktan vazgeçemiyorsanız canlı renkleri banyonuzda kullanabilirsiniz. Bu canlı renkleri el havlularında ya da sabunluklarda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Evinizde yazdan kalma bir hava oluşturmak istiyorsanız misket limonu yeşili kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ek olarak, siyah renk tercihi 2020 banyo dekorasyon fikirleri arasında en popüler tercihlerden biri olarak öne çıkıyor.

Banyo dekorasyon çalışmaları beyaz küvet, beyaz ya da farklı bir açık renk fayanslar demek değildir. Banyonun baskın havasını dağıtmak için küvetin yanına bir saksı bitkisi koyabilirsiniz. Son dönemde özellikle orkide kullanımı tercih edilmektedir.

Banyo Dekorasyon Eşyaları 2020

Eğer köşeli banyo modellerinden sıkıldıysanız ve artık bir değişiklik yapmanın zamanı geldi diyorsanız, 2020 banyo dekorasyon trendlerinde geniş banyo alanı olan kişiler için büyük fırsatlar yer alıyor. İlk olarak banyo küvetini her şeyden ayrı bir şekilde banyonun tam merkez noktasına koymayı tercih edebilirsiniz. Bu yöntem ile klasik banyo modelinden çok daha uzak ve orijinal bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Daha küçük banyo alanına sahip olan kişiler de banyo dekorasyon çalışmaları yapabilirler doğal olarak. Eğer küçük bir banyonuz var ise farklı tasarım armatür ve musluk modelleri kullanarak farklı bir tarz yaratabilirsiniz.

Banyoların aynı zamanda mükemmel depolama alanları olması gerekir. Temizlik malzemeleri ve havluları koyabileceğiniz geniş bir alanınız yoksa duvarlar daima sizinle! Düşük bütçelerle yapabileceğiniz duvar çekmeceleri sayesinde ayak altında bir çekmece ya da ayrı bir banyo dolabı yaptırmak zorunda kalmayacaksınız.

Banyo dekorasyonu fikirleri kapsamında kişilik ve tarzı daha çok ön plana çıkarmak için istediğiniz bir duvara farklı çerçeveli fotoğraflar asmayı tercih edebilirsiniz. Banyoda geçirilen zamanı çok daha eğlenceli geçirmek için banyonun farklı bölümlerine ufak hoparlörler koyabilirsiniz. Eğer böyle bir tasarım yapmayı düşünüyorsanız suya dayanıklı teknolojik ürünler tercih etmenizi öneriyoruz. Ayrıca, dergi ve gazete köşesi olan banyolar çok daha modern ve entelektüel bir havaya sahip olmaktadır.

Banyoya daha çok ışık girmesi için her zaman daha büyük pencereler tercih etmeniz gerekmektedir. Ek olarak da mahremiyeti de sağlamak için nötr renkli perdeler kullanabilirsiniz.

2020 Banyo Dekorasyon Tavsiyeleri

Banyo dekorasyon işlemleri için farklı eşyalar ve renk seçimlerinin altını çizdik. Fakat banyo dekorasyonu sadece bu iki tercih ile sona ermiyor. Örnek olarak, banyo avizesi hem ışık hem de desen açısından farklı şekillerde kullanabilir. Banyoya daha canlı bir hava katabilmek için ampulü güneş sarısı renginde seçmenizi tavsiye ediyoruz. Ek olarak, banyoda ihtiyaç olarak kullandığınız birçok eşyayı dekorasyon eşyası olarak da kullanabilirsiniz.

Örnek vermek gerekir ise bornoz ve havluları dolapların içinde saklamak yerine gösterişli duvar askıları ve açık raf sistemleri ile çok daha modern bir şekilde gözler önüne serebilirsiniz. El ve yüz havlularını ise rulo yaparak katlamak ve düzgün bir şekilde dizmek çok basit ama görsel olarak etkili bir dekorasyon işlemidir. Kullanacağınız bornoz ve havlularının renklerini banyonun renklerine uygun olarak seçerseniz çok gösterişli bir hava yakalayabilirsiniz.

Evinizde 2020 banyo dekorasyon trendlerini uygulamak için tek yapmanız gereken yazımızda vurguladığımız püf noktaları eksiksiz bir şekilde uygulamaktır. Bu yıl nötr ve sade renkleri tercih ederek çok daha ferah ve kullanışlı bir banyoya sahip olabilirsiniz. Banyo dekorasyon işlemleri yaparken eşya taşıma ve parça eşya taşıma ihtiyaçlarınız için Octovan her zaman yanınızda!