Apartman Aidatı Hesaplama Yöntemleri

0
767

Apartman aidatı birçok kişinin merak ettiği konuların başında gelmektedir. Peki aidat nedir? Apartman veya sitede ev sahibi ya da kiracı olarak oturan kişilerin belirli dönemlerde ortak giderler için yaptıkları ödemelere aidat adı verilmektedir. Aidat ücretleri ortak giderler için ödendiği için her apartman ya da sitenin aidatı farklılık göstermektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu neden ile de apartman aidatı hesaplamanın birçok farklı yöntemi bulunmaktadır. Yazımızda, aidat konu başlığı altında öne çıkan aidat ücreti neleri kapsar, apartman aidatı ödemek zorunlu mu, apartman aidatı nasıl hesaplanır ve ev sahipleri apartmanın ortak giderler için ödediği aidat ücreti zorunlu mu? Soruları detaylı bir şekilde yanıtladık. Eğer siz de hazırsanız apartman aidatı konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Aidat Ücreti Belirleme

ev sahipleri apartmanın ya da sitenin ortak alanlarındaki bakım ve onarım giderlerinin yanı sıra güvenlik, kapıcı ve bahçıvana giderleri için her ay düzenli olarak ücret ödemektedir. Bu ödemenin adı da aidat ödemesidir. Aidat ücretleri apartmanın ortak giderlerine göre değişiklik göstermektedir. Peki apartman aidatı nasıl ödenir? Aidat ücretleri apartmanda yaşayan kişiler tarafından kurulan dernek, apartman yöneticisi, kurum veya vakıf üyeleri tarafından düzenli olarak toplanır.

Arsa Payı ile Aidat Bedeli

Apartman aidat ücretini belirlemenin birçok farklı yöntemi olduğunu yazımızın başında vurgulamıştık. Aidat konusu ile ilgili kanuni düzenlemeleri içeren Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre, farklı bir anlaşma yapılmadığı sürece ev sahipleri kapıcı, bahçıvan, kaloriferci ve bekçi giderlerine, apartmanın sigorta primlerine, bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer tüm giderlere arsa payı oranında katılmakla zorunludur. Aidatı ücretini ödemekle yükümlü olan ev sahipleri, kira sözleşmelerinde eve kiracı olarak yerleşecek kişiye aidatları ödeme zorunluluğu yönünde madde ekleyebilmektedir, bu sayede aidat ödemesini ev sahibi adına kiracı yapmaktadır.

Aidat Gecikme Faizi

Kanunla belirlenen apartman aidatı ücretlerinin zamanında ödenmemesi durumunda faiz işlemektedir. Apartman aidatı belirli zamanlarda apartman yöneticisi veya ev sahiplerinin kurduğu bir dernek, kurum veya vakıf üyeleri tarafından toplanır. Apartman aidatını apartmanda yaşayan herkes ödemek zorundadır. Ortak sosyal yaşam alanları ya da sosyal tesisleri kişiler tarafından kullanılmasa dahi ev sahipleri apartman aidatını ödemek ile yükümlüdürler.

Apartman Aidatı ve Yasal Sorumluluk

Apartman aidatı ödemesi yapmayan ev sahipleri hakkında dava açılarak, icra takibi başlatılabilmektedir. Aidat ödemelerindeki gecikmelerde ise gecikilen her gün için aylık olarak yüzde 5 gecikme faizi alınmaktadır.

Apartman ya da sitede oturmaya karar verdikten sonra ev taşıma ve evden eve nakliyat işlemleri için tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır. Hizmet almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme fırsatı sunan Octovan sabit fiyat garantisi sunmaktadır. Sadece alanında deneyimli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet almak isteyen kişilere ulaştırmaktadır.

Taşınma sürecinde, öncesinde ve sonrasında yaşanabilecek her türlü problemin hızlı ve pratik bir şekilde çözülebilmesi için müşteri destek hizmeti sunan Octovan eşya sigortası ile fark yaratıyor. Taşına esnasında eşyalara zarar gelmesi durumunda nakliyat firması aynı gün içinde oluşan hasarı karşılamaktadır.

En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmanın gururunu yaşayan Octovan’da nakliyat firmalarının en önemli önceliği müşteri memnuniyetidir. Octovan’a ulaşarak almak istediği hizmetin detaylarını paylaşan kişilere dakikalar içinde fiyat teklifleri sunan nakliyat firmaları, iş alabilmek için büyük çaba sarf etmektedir.

Nakliyat firmaları fiyat teklifi sunarken diğer firmaların tekliflerini kesinlikle göremez. Bu sayede de iş almak isteyen nakliyat firmaları en uygun fiyat teklifini yapabilmek için kendi aralarında rekabete girerler. Hizmet alan kişiler de bu iş modelinde en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile almış olur.

Octovan çatısı altında hizmet veren nakliyat firmaları yaptıkları her iş için hizmet verdikleri kişilerden kullanıcı yorumları ve puan almaktadır. Bu puan ve kullanıcı yorumları herkes tarafından incelenebilmektedir. Böylece hizmet almak isteyen kişiler kullanıcı yorumları ve puanları değerlendirerek fiyat teklifi sunan nakliyat firmaları arasından kendine en uygun firmayı seçebilmektedir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.

Ek olarak, Sincan Evden Eve Nakliyat başlıklı yazımızı okuyarak Ankara nakliyat hizmetleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…