En Güzel Salon Dekorasyon Tavsiyeleri

0
1136

Bir evin en çok zaman geçirilen ve en çok özen gösterilen salonlardır kuşkusuz. Bu yüzden salon dekorasyon işlemleri yaparken olabildiğince titiz ve hassas adımlar atmak gerekmektedir. Salon dekorasyonları birçok farklı özelliği tek çatı altında buluşturabilirken farklı noktalara da taşıyabilmektedir. Salon dekorasyon uygulamaları halı ve perde seçiminden mobilyalara, duvar kağıdı ve aksesuarlardan ışıklandırmaya kadar pek çok önemli noktada yapılabilmektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Küçük dokunuşların büyük fark yaratabildiği salon dekorasyonları daha ferah ve konforlu bir yaşam alanı isteyenlerin mutlaka uygulaması gereken dokunuşlardır. Yazımızda, en güzel salon dekorasyon tavsiyelerini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız salon dekorasyon fikirleri konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Küçük ya da büyük olması fark etmeksizin salon dekorasyonu için uygulanan basit ve pratik fikirler yaşam alanı genişletmek için kullanılmaktadır. Basit ve pratik salon dekorasyon uygulamasına örnek vermek gerekir ise, mobilya takımlarını değiştirmek için maddi durumu uygun olmayan bir kişi mevcut mobilyalarının döşemelerini değiştirerek eşyalarına yeni bir soluk ve enerji kazandırabilmektedir.

Buna ek olarak, mobilya takımlarına uygun küçük ve sade bir orta sehpa ile renk uyumunu bozmayan vitrin, orta büyüklükte bir televizyon ünitesi ya da çerçeveler tamamen farklı yaşam alanı oluşturmak için yeterli olabilmektedir. Eğer evinizdeki mobilyalar tek renk ise farklı renkte küçük mobilya eklemeleri yaparak yaşam alanınıza hareket katabilirsiniz. Bu basit ama etkili salon dekorasyonu uygulamaları ile evinizi ve ruhunuzu yenileyebilirsiniz.

Salon Dekorasyonu Mobilya Seçimi

Evlerin en büyük yaşam alanı salonlarda etkili bir değişim yapmak için mobilyalarda küçük ya da büyük değişiklik yapmak gerekmektedir. Salon dekorasyonu için mobilya seçimi yaparken tek renk ve sade görünümlü eşyalarınızı farklı renklere dönüştürerek tamamen yenilenmiş bir salona kavuşabilirsiniz.

Tercih ettiğiniz mobilyaların renk ve modeline uygun olarak kullanacağınız duvar kağıdı ya da desenli boyalar ile kendinize çok daha estetik ve canlı bir ortam yaratabilirsiniz. Ek olarak, evin güneş ışığı alan bölümlerine farklı ölçülerde aynalar yerleştirerek salonunuzun daha fazla gün ışığı ile beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Yaşadığınız evde herhangi bir baca çıkışı yoksa da salon dekorasyonu fikirleri arasında her zaman kendine yer bulan şömineler, sadece estetik bir görünüm oluşturmak için de kullanılabilmektedir. Şöminelerin salon dekorasyonu malzemesi olarak kullanılabilmesi için günümüzde üretilen doğalgaz ve elektrik ile kullanılabilen şömineler, evlerde benzersiz bir atmosfer oluşturmak için tercih ediliyor.

Eğer salon çok küçük bir yaşam alanına sahip ise, renk seçimi yaparken pastel ve açık tonlu renkleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böyle bir uygulama yapıldığında mobilya seçimlerini de açık renklerden yana kullanarak çok daha ferah ve aydınlık bir salon görüntüsü oluşturabilirsiniz. Salon dekorasyonu yaparken alan daraltan kitaplık ve vitrinler yerine, özellikle küçük salonlarda duvar rafları kullanarak yaşam alanını genişletebilirsiniz.

Basit ve Pratik Salon Dekorasyonu Fikirleri

Salon dekorasyonu yapabilmek için en temel eşyalar mobilyalar, süs malzemeleri, perde, halı, aynalar, duvar ve zemin malzemeleri diyebiliriz. Tüm bunların dışında ışıklandırma tekniklerini de ekleyerek benzersiz bir salon dekorasyonu yapabilmek mümkündür. Ancak evin merkezi olan salonun önemli bir noktasını da yaşam alanında kullanılan küçük ayrıntılar belirlemektedir. Eğer, salon zemini parke olarak kullanılmış ise zemindeki tercih edilecek halıları küçük tutarak çok daha ferah bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Zebra ve stor perdeler, hem kolay temizlenebilir hem de üç boyutlu görüntü gibi farklı görseller sunarak, salona renk ve enerji katmaktadır. Salon duvarlarının çok boş durması, salon dekorasyonu uygulamalarında eksiklik oluşturduğu için küçük süs, çerçeve, aynalar veya salona uyumlu duvar saatleri gibi süsleme seçenekleri ile çok daha sıcak ve samimi bir ortam yakalanabilmektedir.

Ev yaşantısında genel olarak gündelik kullanımlar için sık bir şekilde tercih edilen sehpaları küçük ama açılır kapanır gibi çok yönlü ürünlerden seçerek alan kazanılabilmektedir. Salonlarda canlı çiçekler ile hem oksijen kaynağı hem de doğal bir görünüm oluşturulabilir. Salonun sıcak köşe ve pencere kenarı gibi korunaklı noktalarında minderler ya da armut gibi çok yönlü eşyalar kullanarak çok sıcak bir yaşam alanı kurabilirsiniz. Ek olarak, balkonun ve terasın alanından da yararlanarak dekorasyon uygulamalarını çok daha etkili hale getirebilirsiniz. Çok fazla mobilya ve süs eşyası ile salonu aşırı seviyede dolu tutmak yerine çok daha sade ve çok yönlü bir eşya kullanımı yaparak yaşam alanınızı ferahlatabilir hem de salonunuzu yenileyebilirsiniz.

Ev dekorasyon malzemeleri, parça eşya taşıma ve evden eve nakliyat işlemleri gibi her türlü nakliyat hizmeti için Octovan her zaman yanınızda! En kaliteli ve güvenli nakliyat hizmetlerini en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan’a internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz. Fiyat al tuşuna basarak almak istediğiniz hizmetin detaylarını paylaşabilir ve dakikalar içinde fiyat teklifleri almaya başlayabilirsiniz. Sunduğu ayrıcalık hizmetler ile nakliyat sektöründe yeni bir sayfa açan Octovan, nakliyat hizmeti almak isteyen herkesi güvence altına alarak en uygun fiyat garantisi vermektedir.