Ankara’nın Ulaşımı En Avantajlı Semtleri

0
2894

Taşınma işlemi herkes içi çok yorucu ve bunaltıcı bir süreç kuşkusuz. Özellikle farklı bir şehre ya da semte taşınırken dikkat edilen en önemli başlıklardan bir tanesi de taşınacağınız bölgenin ulaşım olanaklarıdır. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde daha büyük bir öneme sahip olan ulaşım olanakları ve sistemleri, yaşayacağınız bölge ve semte karar verme açısından en önemli faktörlerden bir tanesidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ankara’ya taşınmayı planlıyorsanız kendinize mutlaka şu soruyu sormanız gerekiyor: Türkiye’nin en büyük ikinci şehri olan başkent Ankara’da hangi semtler ulaşım açısından avantajlı? Yazımızda, bu sorunun cevabını sizler için detaylı bir şekilde kaleme aldık. İşte başkent Ankara’nın ulaşımı en avantajlı semtleri ve bu semtlerin öne çıkan özellikleri…

Ankara’nın En Merkezi Semtleri

Eğer Ankara’da daha önce bulunduysanız Ankara’nın alışveriş, spor, sanat, eğitim ve sağlık gibi en önemli merkezlerinin Kızılay, Sıhhiye, Ulus ve Çankaya semtleri olduğunu biliyorsunuzdur. Bu dört semt şehrin en hareketli yoğun bölgeleri olduğu için doğal olarak kolay ulaşım imkanlarına da sahiptirler. Fakat bu dört semtin ulaşım olanakları çok olmasından dolayı oldukça kalabalık semtler olduklarını da hatırlatmakta fayda var.

Çevre ilçelerle ulaşımın karşılıklı metro, tren, otobüs ve dolmuş seferleriyle sağlandığı Kızılay, Sıhhiye, Ulus ve Çankaya semtleri, ANKAmall AVM, Kızılay AVM, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gordion AVM, AŞTİ, CEPA AVM, Kent Park AVM Etnografya Müzesi, Ankara Arena, 19 Mayıs Stadyumu ve Armada AVM gibi cazibe merkezlerini de kapsadığı için ulaşım olanaklarını çok çeşitli ve sıktır. Bu bölgelere günün hemen hemen her saati kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ulaşım sorunu olmaması bir yandan da farklı dezavantajlar doğurmaktadır. Merkezi konumlarından ötürü ulaşım yönünden büyük kolaylık sağlayan Kızılay, Sıhhiye, Ulus ve Çankaya semtlerinin en büyük dezavantajlarından bir tanesi de bu semtlerde gayrimenkul fiyatlarının Ankara’nın diğer semtlerine göre hatırı sayılır ölçüde daha yüksek olmasıdır. Ankara’nın merkezi semtlerinde çok nadir olarak uygun fiyatlı kiralık ya da satılık ev ve gayrimenkuller bulunabilse de istediğiniz koşulları sağlayan gayrimenkuller için ulaşımın göreceli olarak daha az gelişmiş ve kolay olduğu merkez çevresindeki semtleri araştırmak daha doğru bir tercih olarak gözüküyor.

Ankara’da Ulaşımı En Avantajlı Semtler

Kızılay, Sıhhiye, Ulus ve Çankaya kadar merkezi bir konumda olmasa da Ankara’da, alışveriş, spor, sanat, eğitim ve sağlık olanaklarıyla birlikte ulaşım açısından da oldukça gelişmiş olan çevre semtler bulunuyor. Bu bahsettiğimiz Ankara’nın çevre semtleri, özel bir ulaşım aracına ihtiyaç duymadan gününün hemen hemen her saatinde merkeze ulaşabilme olanağı sunmasa da merkez semtlerdeki gayrimenkul fiyatlarına oranla çok daha ekonomiktir ve maddi açıdan büyük avantaj sağlarken beklentilerine daha yakın bir ev bulabilme şansınızı da artırmaktadır.

Ulaşımın EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara kartlarla sağlandığı başkentte, metro, banliyö treni, Ankaray, otobüs ve dolmuşlarla çevre semtlere çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Özellikle İstanbul ile kıyaslandığında başkentin çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Tam anlamıyla bir memur şehri olan Ankara’da nüfus İstanbul’un dörtte biri kadardır. Bu yüzden trafik sıkışıklığı sadece belirli saatlerde belirli bölgelerde yaşanmaktadır. Ankara’da arabanızla gideceğiniz yere trafikte zaman kaybetmeden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ankara’nın bir diğer avantajı ise, yerleşim alanlarının birbirine oldukça yakın olmasıdır.

İşe gidiş ve işten dönüş saatleri dışında Ankara’nın bir ucundan diğer ucuna ortalama yarım saat içinde ulaşabilirsiniz. Bu yüzden merkeze yakın çevre ilçelerde ev kiralamak ya da satın almak çok doğru bir tercih olabilir. ODTÜ, Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Bilkent semtine metro, otobüs ve dolmuş alternatifleriyle ulaşılabildiği gibi aynı durum Yenimahalle’nin en büyük yerleşim alanı olan Demetevler ve Batıkent için de geçerlidir. Çok uzun yıllardır metro çalışmaları devam eden Keçiören’in ise metro hattının kullanıma açılmasıyla birlikte ulaşım ve gayrimenkul değeri bakımından çok daha da avantajlı bir duruma gelmesi bekleniyor.

Çukurambar, Çayyolu ve Konutkent

Öte yandan, Yenimahalle ilçesine bağlı olan Konutkent ve Çayyolu ile Çukurambar, Ankara’nın parlayan yıldızları denilebilir. Konutkent ve Çayyolu her ne kadar şehir merkezinden uzakmış gibi gözükse de yapımı yıllardır devam eden metronun tamamlanmasıyla tam anlamıyla bir cazibe merkezine dönüştü. Bu bölgede yer alan büyük alışveriş merkezleri, yeni lüks siteler, villalar ve özel üniversiteler bölgenin değerini her geçen gün artırmaktadır. Eğer oldukça geniş ve yeni bir ev almayı ya da kiralamayı düşünüyorsanız ve bu ev site içinde olsun diyorsanız ilk bakmanız gereken bölge Konutkent ve Çayyolu diyebiliriz.

Hem gayrimenkul değerleri hem de lüks yapılar bakımından son yıllarda öne çıkan en önemli bölge ise Çukurambar’dır. Bu bölgede inşa edilen lüks oteller, alışveriş merkezleri ve ultra lüks siteler Çukurambar bölgesinin değerini her geçen gün katlamasına neden olmaktadır. Özellikle bu bölgenin AŞTİ’ye çok yakın olması ve metro hattı üzerinde yer alması, bölgenin cazibesini daha da artırmaktadır. Çukurambar bölgesinde siyasetçilerden sporculara Ankara’nın en elit kesiminin yaşadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Emek, Beşevler ve Bahçeli Semtleri

Ankara da ulaşımın avantajlı olması biraz da çevre yollara yakın olmakla ilgilidir diyebiliriz. Eskişehir ve Konya yoluna çıktıktan sonra Ankara’nın hemen hemen bütün bölgelerine çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Her yerde olduğu gibi metro hattına kolay bir şekilde ulaşmak merkez ilçe ve semtlere de çok kolay bir şekilde ulaşmak anlamına geliyor. Ek olarak, yaşamak istediğimiz bölgeye yakın okul ve hastanelerin olması da büyük önem taşımaktadır. Eğer bu hizmetleri hemen yanı başınızda bulabilirseniz hayat standartların çok arttığını rahatlıkla hissedebilirsiniz. Ankara’da tüm bu özellikleri Emek, Beşevler ve Bahçeli semtlerinde bulabilirsiniz. Eğer Ankara’ya taşınmayı planlıyorsanız bu üç bölgeyi mutlaka listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz. Öte yandan Ankara’ya taşınmaya karar verdiyseniz nakliyat fiyatları hakkında da detaylı bilgi öğrenmeniz sizin için iyi olacaktır.  Octovan’ın Ankara evden eve nakliyat hizmeti ile hem Ankara içi hem de şehirlerarası nakliyat fiyatları alabilir ve planlarınızı buna göre yapabilirsiniz.

Octovan Her Zaman Yanınızda!

En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan, tüm eşyalarınızı hasar güvencesi ile istediğiniz noktaya taşıyor. Ankara, İstabul ve İzmir’de profesyonel taşıma ekipleriyle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan Octovan, sabit fiyat garantisi ile taşınma günü sürpriz yaşamanıza engel oluyor. Değerli eşyalarınızın güvenli ve hızlı bir şekilde taşınması için de Octovan’ı tercih edebilirsiniz. Parça eşya taşıma hizmeti ile istediğiniz eşyayı en güvenli ve en hızlı bir şekilde belirttiğiniz noktaya ulaştıran Octovan’a web sitesi ve mobil uygulama üzerinden ya da 0850 305 16 90 numaralı telefondan ulaşabilir ve dakikalar içinde fiyat alabilirsiniz. Ankara’da taşınıyorsanız ya da Ankara’ya yerleşmeyi planlıyorsanız Octovan sizin için en doğru tercih olacaktır. Taşınma sırasında yaşayabileceğiniz her türlü sorun için çağrı merkezi ile sürekli yanınızda olan Octovan, taşınırken kafanızın rahatlamasını ve sadece yeni evinize odaklanmanızı sağlıyor.