Şehirlerarası Evden Eve Nakliyat

0
714

Günümüzde taşınma ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Yeni bir iş fırsatı, bireysel tercihler veya atama ve tayin gibi nedenlerden dolayı birçok insan farklı şehirlere taşınmaktadır. Bu durumda şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetine olan ihtiyacı artırmaktadır. Evden eve nakliyat hizmetinden farklı olarak şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti çok daha yorucu ve stresli bir süreçtir. Şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinde eşya paketleme işlemlerinin çok daha güvenli ve detaylı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu noktada da devreye evden eve nakliyat firmaları girmektedir. Çünkü evinizdeki tüm eşyaları farklı bir şehre tek seferde güveli bir şekilde taşımak için şehirlerarası evden eve nakliyat firmaları ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Peki şehirlerarası evden eve nakliyat sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu yazımızda şehirlerarası evden eve nakliyat işlemlerinde öne çıkan tüm maddeleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de farklı bir şehre taşınmayı planlıyorsanız yazımızı mutlaka okumanızı ve konu hakkındaki tüm püf noktaları öğrenmenizi öneriyoruz. Hazırsanız şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinin detaylarını birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Eşya Paketlemede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinde en önemli noktalardan bir tanesi eşya paketlemedir. Siz ya da anlaştığınız evden eve nakliyat firmaları paketleme ve kolileme işlemi yaparken balonlu naylon, strafor ve sünger gibi ekstra güvenlik sağlayan malzemeler kullanılmalıdır. Ek olarak, şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinde yolculuk süresi uzayacağı için eşyaların taşıma aracına yüklenmesi ve dizilişi de çok önemlidir. Beyaz eşyalar gibi ağır ve büyük eşyaların taşıma aracına ilk olarak koyulması ve eşyaların halatlar ya da kancalar ile sabitlenmesi gerekmektedir. Çünkü büyük ve ağır eşyalar yolculuk sırasında araç içinde hareket ederek araç içindeki diğer eşyalara zarar verebilir. Bu ve benzeri sorunlar ile karşılaşmamak için bu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti almayı planlıyorsanız değerli eşyalarınızı mutlaka yanınıza alın! Çünkü hiçbir evden eve nakliyat firması değerli eşyaların kaybolması durumunda sorumluluk kabul etmez. Nakliyat firması ile sözleşme imzalarken maddeleri incelediğinizde, değerli eşyaların sorumluluğunun kabul edilmeyeceğini net bir şekilde görebilirsiniz. Bu yüzden mücevher, cüzdan, pasaport ve kimlik gibi değerli ve özel eşyalarınızı kesinlikle kolilere koymayın ve mutlaka yanınıza alın! Eğer özel bir araçla yeni taşınacağınız evinize yolculuk yapacaksanız değerli ve özel eşyalarınızın bulunduğu bir bavul ya da kasa hazırlayabilirsiniz.

Şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti alırken mutlaka nakliye firması ile sözleşme imzalayın! Peki evden eve nakliyat sözleşmesinde dikkat etmeniz gereken maddeler neler? Bu gerçekten çok önemli bir konu! Çünkü taşıma işlemi ya da montaj ve demontaj işlemleri sırasında eşyalarınız hasar görebilir ve mağdur olabilirsiniz. Böyle sorunlarla karşılaşmamak ve eşyalarınızı güvence altına almak için nakliyat firması sözleşme imzalanması gerekmektedir. Sözleşme ile oluşabilecek herhangi bir zararı nakliyat firmasının karşılamasını sağlayabilirsiniz. İşte şehirlerarası evden eve nakliyat sözleşmesinde dikkat etmeniz gereken maddeler…

Sözleşmede Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler

Nakliyat sözleşmesinde firmanın kaşesinin olduğundan emin olun! Eğer kaşe bulunmuyor ise firma yetkilisi ile sözleşme imzalarken T.C. Kimlik numarasının sözleşmede yer almasını sağlayın. T.C. Kimlik numarası ya da firmanın kaşesi sözleşmede olmazsa bu evrak resmiyet kazanmaz ve herhangi bir olumsuz durumda mağdur olabilirsiniz.

Sözleşme maddeleri arasında eşyalarınızın taşınacağı aracın plakasının bulunmasını talep edin. Bu işlem sayesinde firma, taşınma günü sizin taşınacağınız şehre giden başka bir firmaya eşyalarınızı devrederek daha fazla kazanç elde etme yoluna gidemez.

Şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinde önemli aksaklıklar yaşanabilmektedir. Bu yüzden sözleşmeye eşyalarınızın yeni evinize teslim tarihini ekletin ve gecikme durumunda belirli cezai yaptırımlara eşyalarınızın istediğiniz gün ve saatte belirttiğiniz adrese gelmesini sağlayın.

Sözleşmenize mutlaka bir eşya listesi ekleyin ve bu listeyi firma yetkilisine imzalatın ya da kaşeletin. Bu şekilde olası eşya kayıplarını kolay bir şekilde ispatlayabilirsiniz.

Şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti alırken yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi de sigorta poliçesidir. Sigorta poliçesinin bir örneğini taşınmadan önce firma yetkilisinden mutlaka talep edin. Şehirlerarası evden eve nakliyat sigortasının eşyalar araca yüklendikten sonra kaza sonucu tüm eşyaların zarar görmesi durumunu kapsadığından emin olun. Sigorta poliçesi imzalanmadan sözlü olarak garanti vermek isteyen firmalara ise kesinlikle güvenmeyin ve iş yapmayın.

Nakliyat firması ile sigorta ve sözleşmenizi imzaladıktan sonra tek yapmanız gereken işlemleri gözlemlemek olacaktır. Tüm detayları teyit etmek için taşınma gününüzden 2 ya da 3 gün önce firma yetkilisi ile yeniden maddelerin üzerinde geçin. Eğer taşınma günü anlaştığınız şartların yerine getirilmediğinin farkına varırsanız anlaştığınız şartların sağlamasını talep etmekten çekinmeyin. Eğer istediğiniz şartlar yerine getirilmez ise nakliyat firmasına sözleşmeyi ihlal ettikleri için kendileri ile çalışmayacağınızı belirtebilir ve sözleşmeden doğan haklarınızı arayacağınızı söyleyebilirsiniz. Böyle bir durumda yasal haklarınızı arayabilir ve farklı bir firma ile çalışabilirsiniz. Böyle sorunlar ile karşılaşmamak ve en uygun fiyat garantisi ile yeni evinize taşınmak için Octovan ayrıcalıklarını tercih etmeniz yeterli!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.