En İyi 10 Ücretsiz Online Oda Tasarım Programı

0
24073

Hayatınızın dönem noktalarından bir tanesini yaşıyorsunuz! Yeni bir ev satın aldınız ya da kiraladınız, sizin için çok özel olan bu evin tasarımını kendiniz yapmak istemez miydiniz? “Evet isterdik, ama daha önce hiç böyle bir deneyimim olmadı” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat endişe etmenize hiç gerek yok; çünkü detaylı bir şekilde bahsedeceğimiz tasarım programları ile kendi evinizi baştan sona tasarlayabilecek ve farklı alternatifleri sanal ortamda deneyerek en iyi sonuca ulaşabileceksiniz. Ayrıca, liste olarak sunacağımız bu tasarım programlarına herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Daha önce herhangi bir tasarım deneyiminiz olmadan dahi bu programları kolayca kullanabileceğinizi siz de görebileceksiniz. Peki oda tasarım programları ile neler yapabilirsiniz?

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bir dekor programı yardımı ile bütün evinizi baştan sona tasarlayabilir ve farklı binlerce alternatifi deneme ve değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Online tasarım programları ile yapılabilecekleri kısaca listelemek gerekirse, bir dekor galerisinden dilediğiniz, eşya, zemin ve duvar rengini, oda ve bölümleri düzenleyebilirsiniz. Evinizle ilgili neler yapacağınıza karar vermeden önce bu tasarım programları üzerinde evinizin rengini değiştirebilir, duvarları hareket ettirebilir ve hangi odayı ne amaçla kullanacağınıza karar vermeden önce farklı alternatifleri deneyerek isteklerinize en yakın sonucu elde edebilirsiniz. Eğer siz de hazırsanız, ücretsiz online oda tasarım programlarını birlikte keşfetmeye başlayabiliriz. İşte en iyi 10 ücretsiz online oda tasarım programı ve öne çıkan detaylar…

Autodesk Homestyler

Ev ya da bina planlama denince akla gelen ilk program AutoCAD kuşkusuz! AutoCAD’i piyasaya sunan Autodesk, REVIT ve 3ds Studio Max, bina tasarımı, 3D bina bilgi modellemesi ve 3D oluşturma uygulamalarıyla belki de dünyanın en önde gelen ismi. İşin profesyonelleri de genellikle yukarıda bahsettiğimiz tasarım programlarını kullanıyor. Peki Autodesk’in profesyonel olmayan kişiler için de tasarım imkanı sunan uygulamaları olduğunu hiç duymuş muydunuz? Bu sorunun cevabı “Evet”! Autodesk Homestyler programı ev, ofis ve daire bölüm ve detaylarını planlamak için muhteşem bir program. Bu programın en önemli özelliği, firmanın diğer profesyonel tasarım programlarında olduğu gibi resmi bir eğitim süreci gerektirmemesi.

Tam anlamıyla kullanıcı dostu bir program olan Homestyler, kat planları oluşturmak için çok basit sürükle ve bırak işlemi, boyutları oluşturmanızı ve tasarımınız içinde açılı duvarlar yapmanızı sağlıyor. Aynı şekilde, kapı ve pencereler için de farklı seçenekler sunan programı kullanmak için tecrübe sahibi olmanız şart değil. Homestyler’s 3D kat planlayıcısı ve 3D oda tasarımcısı uygulamaları amatör bir online oda tasarımcısı için en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Online tasarım konusunda tecrübeniz varsa Homestyler PRO sürümünü kullanabilirsiniz. Donanım ve dekorasyon aracı, kabine, beyaz eşya, mobilya ve çok daha fazla dekor öğesini pro sürümünde kolay bir şekilde seçebilirsiniz. Odanızı ve detaylı bir şekilde tasarladıktan sonra bir çıktı alarak kafanızdaki tasarımın ne olduğunu çok daha net bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.

Design My Room

Dekorasyon denince aklınıza gelen ilk şey renkler mi? O zaman Design My Room tam da size göre bir tasarım programı! Bu program sayesinde, evinizde kahvenizi yudumlarken binlerce farklı renkte döşeme, dolap, tavan, duvar ve tezgah tablası kombinasyonlarını 3D olarak görebiliyorsunuz. Örnek olarak, bir oda tasarlamak için tek yapmanız gereken bir oda konsepti (çağdaş, geleneksel vs… )seçmeniz ve bu seçimi renklerle, dokularla ve yüzeylerle tasarımınızı yapmak. Bir odanın renk ve zemin özelliklerini belirlemek çok zor bir iş gibi gözükebilir, fakat bu program bütün hazır katalogları seçmenize olanak tanıyor.

Örnek vermek gerekirse, kiraz ağacı veya oniks seramik karo döşeme ile uyumlu boya renklerini koordine edebiliyorsunuz. Bu tasarım programının diğer tasarım programlarından en önemli farkı, bir oda tasarımını yeniden tasarlamadan önce ortaya çıkacak sonucu herhangi bir ücret ödemeden görme fırsatı sağlamasıdır. Bu ücretsiz uygulamanın, satın almadan önce ürünler hakkında size detaylı bilgiler sunabilmesidir. Program ayrıca, odanızın daha işlevsel olması için de tavsiyeler sunmaktadır. Örnek olarak, bir banyo tasarlarken parke döşemenin önerilmediğini söyleyen bir not görebilirsiniz. Design My Room bütün bu özellikleriyle, en iyi ücretsiz online tasarım programları arasında yer alıyor.

Roomstyler 3D Ev Planlayıcısı

Kendi hazır kat planlarınız varsa ve bu kat planı üzerinden tasarımlar yapmak istiyorsanız, Roomstyler 3D Ev Planlayıcısı tercih edebileceğiniz bir program. Roomstyler 3D Ev Planlayıcısı duvarları, kapıları, pencereleri ile balkonları tasarlamanıza ve iç mekan galerisinden daha önceden tasarlanmış planlardan seçim yapma fırsatı sunuyor. Çok basit bir arayüz kullanımı bulunan ve tasarımınızı 3D görüntü ile aynı anda görüntülemenizi sağlayan Roomstyler, tasarımınızı farklı açılardan görmeniz için kamerayı planın etrafında hareket ettirebilme ve duvarlar ile tavanları geniş bir renk seçimi ile boyayabilmenizi sağlıyor.

Bu özel tasarım programında küçük banyo araçlarından, bahçe aletlerine kadar en ince detayları bulabilir ve tasarımınıza eklemek için binlerce marka ürünü arasından seçim yapabilirsiniz. Programın en önemli özelliklerinden bir tanesi de uygulamanın üye olmadan kullanabilir olması. Programa üye olup arkadaş ağınıza sunmak için Facebook’u kullanabilirsiniz. Ek olarak, program için ücretsiz oda tasarımı uygulaması bulunduğunu hatırlatmakta fayda var!

İkea Ev Planlayıcısı Araçları

Ev dekorasyonunda en çok tercih edilen alışveriş merkezlerinden İkea, buradan alacağınız eşyaların evinizde nasıl gözükeceğini sanal ortamda test edebilmeniz İkea Ev Planlama Araçları hizmeti sunuyor. Ücretsiz olan bu ev planlama araçları, kat planınızı oluşturmanıza, mağazanın satışa sunduğu mobilya ve dekor galerisinden seçim yapmanıza, maliyet hesaplamanıza ve yaptığınız bütün tasarımları yazıcıdan alabilirsiniz. Daha sonra en yakın İkea mağazasına giderek hazırladığınız alışveriş listesini kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

İkea Mutfak Planlayıcısı

İkea’nın planlama aracını mutfağınızı tasarlamak için de kullanabiliyorsunuz. Bu planlayıcı ile birlikte bilgisayarınızdaki tüm aygıtları, dolapları ve diğer İkea mutfak tasarımlarınızı bir bütün olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Bu program ek olarak, İkea eşyalarının alışveriş listesini oluşturmanızı ve bu sayede tasarladığınız mutfağın size ne kadara mal olacağını hesaplayabilirsiniz. Mutfağınızın boyutlarını, kapı, pencere boşluk ölçülerini girerek, tasarladığınız alanın nasıl görüneceğini planlayabilir ve İkea’nın dolap, eşya ve organizasyon ürünlerinden hangisinin ihtiyaçlarınızı karşılayacağına karar verebilirsiniz.

Planner 5D

Daha önce oda tasarımı tecrübeniz varsa ve detaylarla da ilgilenmek istiyorsanız, Planner 5D tercih edebileceğiniz iyi programlardan bir tanesi. Planner 5D, online tasarım programları arasındaki en kapsamlı ücretsiz program diyebiliriz. Odalar, balkonlar, pencereler, merdivenler ve banyo gibi en küçük detaylara kolayca ulaşabilir ve tasarlama yapabilirsiniz. Ek olarak, çarpıcı 3D grafikleri ile bu program, hayallerinizin ötesinde peyzaj ve havuzlar yapmanıza imkan tanır. Eğer kafanızda belirli bir tasarım yoksa, programın içinde yer alan tasarım galerisinden fikir edinebilirsiniz. Son moda ev tasarım fikirleri ve trendleri takip edebilir ya da kendi tarzınızı çok kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

The Home Renovator

Ev dekorasyonu için harcama yapmadan önce tasarımın tamamını bitmiş olarak görmeye ne dersiniz? Home Renovator, yalıtım, boya, alçıpan, boya, tavan karosu ve çatı projelerinden seçim yapma fırsatı sunuyor. Tümü ile ücretsiz bir hizmet olan The Home Renovator’ı kullanarak sahip olduğunuz alanı ölçebilir, ölçülerinizi girebilir ve araç gereksinimlerinizi hesaplayarak nokta atış yapabilirsiniz. Bu program ve araçları kullanarak tasarımınız için toplam ne kadarlık bir harcama yapacağınızı da hesaplayabilirsiniz. The Home Renovator, çok kolay bir şekilde kullanıma imkan tanıyan arayüzü ve sunduğu farklı seçeneklerle istediğiniz sonuca en yakın tasarımı yapmanızı sağlıyor.

Sweet Home 3D

Odalarınızda daha fazla detayı belirlemek istiyorsanız, Sweet Home 3D tam size göre bir program… Bu programı online olarak kullanmak isterseniz herhangi bir ücret ödemenize gerek yok ancak, kullanım için üye giriş bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Sweet Home 3D’nin daha gelişmiş bir sürümü de mevcut. Üst sürümü kullanarak, ev planlarınızı kaydedebilir, dışa aktarma ve değiştirme seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Sweet Home 3D’nin kullandığı arayüz toplam 4 bölümden oluşuyor.

Bunlardan ilki mobilya kataloğudur ve bileşenleri ismine göre seçmenize, daha sonra seçtiğiniz bileşenleri doğrudan kat planının üzerine sürükleyerek bırakmanıza imkan tanır. İkinci bölüm Ev mobilyaları listesi ise her bir parçanın boyutlarını ada ve boyuta göre listeleyebiliyor. Üçüncü bölüm ev planı ise duvarların, pencerelerin, kapıların ve mobilyaların düzenlenmiş halini kuş bakışı (yukarıdan bakış) şeklinde görmenizi sağlar.

Son olarak dördüncü bölüm 3D görünümü de planınızı üç boyutlu olarak görmenizi sağlar, bu şekilde planı tasarlarken görselleştirmiş oluyorsunuz. Kat planınızı oluşturmak için Sweet Home 3D’de içe aktarın, ölçeklendirin ve planınızı takip edin, tek yapmanız gereken şey bu. Bu yüzden daha önce tasarım deyimi olmayan biri de bu programı rahatlıkla kullanabilir. Sweet Home 3D basit bir arayüz sistemi ile çalışmasına rağmen, 3D sanal planlama deneyimlerinden daha fazlasını isteyenler için gelişmiş özellikler de sunuyor.

HomeByMe

Odanızı baştan sona tasarlayabileceğiniz en iyi programlardan bir tanesi de HomeByMe tasarım programı. Ücretsiz bir oda planlama aracı olan HomeByMe, 2D ile başlayarak odanızı mobilya ve aksesuarlarla tamamlayarak bitirebileceğiniz bir uygulamadır. Gerekli veri girişlerini yaptıktan sonra, tasarladığınız duvarları ve yarattığınız iç tasarım planının içini gezip görebileceğiniz 3D’ye dönüştürebiliyorsunuz. Alanınızı planlamanızı, tasarlamanızı, çizmenizi, renklendirmenizi, farklı mobilya tiplerini deneyebilmenizi ve görüntülemenizi sağlayan birçok ücretsiz çevrimiçi 3D online program ve oda tasarımı uygulaması bulunuyor. HomeByme de ücretsiz olarak tasarım yapabileceğiniz en iyi programlardan bir tanesi. Arayüzü kullanım kolaylığı nedeniyle herhangi bir deneyim sahibi olmanız da gerekmiyor.

SmartDraw

Smartdraw programı daha çok, proje grafikleri, zaman çizelgeleri, pazarlama çizelgeleri ve akış çizelgeleri gibi görsel grafikler ve sunumlar için kullanılan bir programdır. SmartDraw’ın akış şeması uygulaması altında kat planları ve bireysel oda planları bulunuyor. Bu özel yazılım, başlangıç ve profesyonel seviyede çizimler yapmanızı, kişiselleştirmenizi ve sunmanızı sağlar. Ofis alanını, daireleri, bireysel odaları ve bina kotları gibi bölgeleri planlamak için kullanılabilen bir programdır.

SmartDraw, özellikle bireyler veya tasarım yazılımı için fazla masraf yapmak istemeyen işletmeler için çok uygundur. Kullanıcılarına ücretsiz deneme süresi sunan bu programı daha sonra da kullanmak için satın almanız gerekiyor. Binlerce sayıda mobilya, araba, inşaat malzemesi ve önceden yüklenmiş planları ile bu özel program, paranızın karşılığını sonuna kadar alabileceğiniz bir program. Bilgisayar meraklısıysanız ve tasarımınızda çok fazla detaya yer vermek istiyorsanız SmartDraw tam size uygun bir program olabilir.

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi 10 online tasarım programını sizlerle detaylı bir şekilde paylaştık. Siz de amacınıza en uygun programı seçerek istediğiniz tasarımları yapabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…