Pratik Eşya Paketleme Teknikleri

0
794

Taşınma sürecinin oldukça yorucu ve zahmetli bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Tek odalı bir evde yaşıyor olsanız dahi eşyalar paketlenme aşamasına geldiğinde başınızı avuçlarınızın arasına koyarak kara kara düşünmeye başlayabilirsiniz. Bu yüzden taşınmaya karar verdiğinizde eşyaların paketlenmesi için bir ön hazırlık yapmanız gerekiyor.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Eşya paketleme süreciyle uğraşmak hiç bana göre değil diyorsanız, octovan.com eşyalarınızı sizin için en iyi şekilde paketlemesini yapıyor ve güvenli bir şekilde götürmek istediğiniz yere taşıyor. Fakat paketleme işlemleriyle siz kendiniz özel olarak ilgilenmek istiyorsanız, paketleme çeşitleri ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Hem paradan hem de zamandan kar etmek için uygulayabileceğiniz pratik paketleme tüyolarını sizler için detaylı bir şekilde kaleme aldık. İşte pratik eşya paketleme tüyoları ve öne çıkan detaylar…

 

  • Hızlı ve kolay bir paketleme işlemi yapabilmek için ilk aşamada paketleme malzemelerinizi kolayca ulaşabileceğiniz bir noktada toplayın. Paketleme için gerekli olan malzemelerin detaylı bir listesini oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. Paketleme işlemine başlamadan önce bütün gerekli malzemelerinizin olduğundan emin olun ve paketleme işlemine bu şekilde başlayın.

 

  • Eşya paketlerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de paketlerin ağırlığıdır. Çok büyük ve ağır paketleri taşımak sizin ya da taşıyıcı ekip için oldukça zor ve zahmetlidir. Hazırladığınız kolileri en fazla 30 kg olacak şekilde paketlemenizi öneriyoruz. Kolilerin çok ağır olmadığından emin olarak taşıma işleminin çok daha kolay bir şekilde yapılmasına öncülük edebilirsiniz. Mümkün olduğunca ağır eşyaları küçük kolilere yerleştirmeye özen gösterin. Ağır kolileri diğer kolilerin üstüne koymaktan mutlaka kaçının. Bu sayede hafif kolilerin ezilmesini engellemiş olursunuz. Ağır eşyaların bulunduğu kolilerin üzerine not yapıştırarak en alt bölümde yer almalarını rica edebilirsiniz.

  • Eşyalarınızın zarar görmemesi için ağızlarının en iyi şekilde kapatıldığından mutlaka emin olun! Artan kolilerinizi küçük eşyalar ile doldurabilirsiniz. Küçük eşyalara örnek olarak yastık, nevresimler, elbiseler, çoraplar verilebilir. Bu küçük koliler kırılacak eşyaların arasına koyularak bir tampon görevi de görebilmektedirler.

 

  • Eşyalarınızı paketlere yerleştirirken dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de paketlere gereğinden fazla eşya yerleştirmemektir. Kolinin eşyalarınızı en iyi şekilde koruyabilmesi için hem alttan hem de üstten çok fazla hareket etmeyeceği kadar bir boşluğa ihtiyaç bulunmaktadır. Eğer paketlediğiniz ürünler kolinin kapasitesinin üzerinde ise koliniz koruma görevini yerine getiremeyecektir ve diğer yükler eşyanın üzerinde toplanacaktır.

 

  • Paketleme yaparken hangi eşyaların paketlenmesi gerektiğine iyi karar vermeniz gerekmektedir. Öte yandan, yanıcı, tehlikeli veya patlayıcı özelliği olan eşyaları taşıma firmalarının taşımadığını aklınızda bulundurun. Bunların dışında, ev eşyası niteliği olmayan eşyaların da evden eve nakliyat firmalarının taşıyamadığını hatırlatalım. Eşyaların taşınma sürecinde yapılan bir kontrolde taşınması yasak eşyalar tespit edilirse ve bu durumdan nakliyat firmasının haberi yok ise kesilen cezanın sizin tarafınızdan ödenmesi beklenir. Bu yüzden, eşyalarınızı paketlerken kolilerin içine yanıcı ve patlayıcı maddeler koymadığınızdan emin olun!

 

  • Taşınma sırasında zaman kazanabilmeniz için yapabileceğiniz şeylerden bir tanesi de komidin içindeki elbiselerinizi boşaltmamaktır. Komidin taşınması işlemleri için çekmecelerdeki elbiseleri çıkartmakla vakit kaybetmeyin ve sadece komidin kulplarını sökerek ve çekmecelerin içine yerleştirin. Komidin çekmecelerinin de taşıma aracı içinde sabit bir şekilde kalması için bant ya da streç kullanabilirsiniz.

 

  • Öncelikli olarak ihtiyaç duyduğunuz eşyalarınızı en sona bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü kalabalık koli paketleri içinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak eşyaları bulabilmek için zaman harcamak zorunda kalmayacaksınız. Çaydanlık ya da kahvaltı için gerekli olan bardak, çatal, bıçak gibi malzemeleri evden en son çıkarken paketleyebilirsiniz. Bu sayede sıkıntı yaşamadan temel ihtiyaçlarınızı giderebilir hem de zaman kaybetmezsiniz.

 

  • Paketleme yaparken bütün eşyalarınızı paketleyemeyeceğinizin farkında olun! Değerli eşyalarınızı kesinlikle yanınıza alın ve kesinlikle koli paketlerine yerleştirmeyin. Unutmayın ki, değerli eşyalarınızın koli paketlerinde kaybolması durumunda hiçbir nakliyat firması sorumluluk kabul etmeyecektir. Eğer sözleşmeli bir taşıma firmasıyla anlaştıysanız, sözleşmede sorumluluğun müşteride olduğu bilgisini de görebilirsiniz.

 

  • Küçük ve hafif eşyalarınızın taşınma sırasında çok faydalı olabileceğini unutmayın! Hafif eşyaları büyük eşyaların içindeki boşluklara yerleştirebilirsiniz. Bu sayede hem yer hem de zaman kazanmış olursunuz. Örnek vermek gerekirse perde ve elbiselerinizi çamaşır makinesi içine ya da bulaşık makinenizin içine koyabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta, eşyalarınızı içine koyduğunuz büyük eşyaların taşımak için çok ağır olmamasına özen göstermektir. Yastık ve yorganlarınızı çekyatlarınızın ve bazalarınızın içine koymayı tercih edebilirsiniz.

 

  • Eğer mümkün ise eşyalarınızın orijinal paketlerini kullanmaya çalışın. Özellikle Gümüşlükler ya da yemek takımı gibi çizilebilecek eşyaların kendi özel ambalajında olmasına özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. Bu şekilde değerli eşyalarınızın çizilmesine engel olabilirsiniz. Ek olarak, çizilebilecek bu özel eşyalarınızı ekstra önlem olarak, balonlu naylon ile sarabilir ve kolilere yerleştirebilirsiniz.

 

  • Daha önce ihtiyaç duymadıysanız dahi taşınma sırasında yanınızda bant, tornavida, maket bıçağı gibi sürekli ihtiyaç duyulan aletlerin bulunduğu bir alet çantası mutlaka yer almalı. Paketleme sırasında bant ve streç gibi malzemelere çok fazla ihtiyaç duyarken, eşya ve kolilerin demonte ve montaj işlemlerinde tornavida, maket bıçağı gibi işlemlere çok ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle sürekli olarak yanınızda bir alet çantası bulundurun.

 

  • Taşınma sırasında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de paketleme kolisi yerine çöp poşetlerini kullanmaktır. Çöp poşetleri eşya taşımak için çok dayanıksız olduğu için hemen yırtılırlar ve paketleme malzemesi olarak kullanılması durumunda başınıza büyük dert açarlar. Koli bulmak için yeterli zamanınız yoksa ve paketleme için çöp torbası kullanmak zorundaysanız, torbaları çok iyi bir şekilde streçle sarmanızı ve çöp torbalarınızı olabildiğince güçlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

 

  • Taşınma sırasında yapılan bir diğer büyük yanlış da paketleme kutularını tek bir odada toplamaya çalışmaktır. Eğer bütün paketleri tek bir odaya sığdırmaya çalışırsanız odaya giremeyebilirsiniz be taşınma günü geldiğinde hareket etmekte büyük sıkıntılar yaşarsınız. Bu yüzden paketlediğiniz eşyaları bulunduğu oda paketli bir şekilde tutun. Böylece nakliyat firması taşıma için ne kadar eşyanız olduğunu daha net bir şekilde görebilir ve kolileri taşırken çok daha rahat bir şekilde hareket edebildikleri için hızlı ve kolay bir şekilde eşyalarınızı taşıyabilirler. Siz de çok da az efor sarf etmiş olursunuz.

 

  • Eşyalarınızı paketleme işlemlerini tamamladıktan sonra yapmanız gereken birkaç işlem daha bulunuyor. Paketlerinizin üzerine içindeki eşyaları tanımlayacak ve eşyaların gideceği oda hakkında küçük notlar yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde nakliyat firmasında çalışan taşıma ekipleri eşyalarınızı rast gele odalara yerleştirmek yerine kolilerinizi istediğiniz odaya bırakırlar. Bu sayede hem zaman hem de emek tasarrufunda bulunmuş olursunuz.

 

  • Taşınma sırasında eşyalarınızın zarar görmediğinden ve eksiksiz bir şekilde istediğiniz adrese ulaştığından emin olmak için mutlaka bir eşya listesi oluşturmalısınız. Paketleme sırasında oluşturduğunuz eşya listesini nakliyat firmasıyla da paylaşmayı unutmayınız. Eşyalarınızın yeni adresinize taşınmasının ardından listenizi nakliyat firmasının yetkilileri ile birlikte gözden geçirin ve eksik ya da zarar görmüş eşyalarınızı tespit edin. Böylece, yaşanabilecek maddi zarardan kendinizi koruyun.