Yeni Bir Siteye Taşınmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kritik Nokta

0
1437
yeni bir siteye taşınmak
Bir evden taşınmak aslında alınan en zor kararlardan biridir ve yeni sitede sizi bekleyecek bir çok sürprize aslında hazır değilsinizdir. Daha yeni yapılmış bir evin duvarından gelecek bir su tüm huzurunuzu kaçırabilir, ya da balkonda o gün size hoş gelen rüzgarın aslında kasırga olduğunu taşındıktan sonra anlayabilirsiniz.
Bir ev taşıma işleminden önce kontrol etmeniz ve sorgulamanız gereken 10 kritik noktaya dikkat etmek size çok şey kazandırabilir.

1- Aidat ne kadar?

Bu soruyu genellikle emlakçımıza sorarak öğreniriz ve çoğumuz gerçek aidat tutarını taşındıktan 1 ay sonra öğreniriz. Aidat içinde söylenmeyen, kaçak ısınma tutarı, kaçak elektrik farkı, su farkı gibi kalemler aidat rakamını bir anda bir kira bedeline çıkarabilen tutarlardır. Bu yüzden oturan birinden öğrenmek her zaman daha doğru olur.

2- Balkon ne kadar rüzgar alıyor?

Bu sorunun cevabını kendiniz deneyerek alabilirsiniz, fakat o gün rüzgarlı bir güne denk gelmemeniz sizi yanıltabilir. Bu sebeple en geleneksel çözüme gitmekte fayda var; “bir komşuya sormak.” Çok yakında komşunuz olacak kişilere sormak ya da google yorumlarını Swarm yorumlarını okumak faydalı olacaktır. Sonuçta balkonu kapatmak isteyebilirsiniz.

3- Kullanılan malzemeler kaliteli mi?

Kiralamayı veya almayı planladığınız yeni evinizi görsel olarak beğendikten sonra özellikle detaylara dikkat etmekte fayda var. Evinize taşındıktan sonra bu durumu farketmektense, almadan / kiralamadan önce elektrik prizlerine, duvar köşelerine, kullanılan banyo ürünlerine ve mutfak detaylarına bakmanız gerekebilir. Kullanılan malzemeler size evin kalitesini söyleyecektir.

4- Kiralama sonrası ekstra bir durum olduğunda ne olacak?

Bu sorunun cevabını evi kiralamadan önce almanız sizin yararınıza olacaktır. Tutacağınız ev aslında siz onun içinde yaşarken şekillenecek ve ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. Özellikle yeni evlerde bu durum daha fazla yaşanıyor. Bu sebeple, ev içerisine kalıcı olarak yaptırmak istediğiniz yenilikler ile ilgili ev sahibinin yorumunu duymak isteyebilirsiniz.

5- Yakında bakkal, fırın, manav veya market var mı?

Belki de yeni bir eve taşınmadan önce en önemli sorulardan biridir bu. Çünkü artık o evde yaşayacaksınız ve günlük ihtiyaçlarınızı çözmek için onlara ihtiyaç duyacaksınız. Yakında bir market, bakkal, manav, fırın araştırmasını yaparak yeni evinizi seçtiğinizden emin olmanızı öneririz.

6- İçtiğim su burada var mıdır?

Yeni bir eve geçerken günlük içtiğiniz su markasını değiştirmek zorunda kalmak istemeyebilirsiniz. İçtiğiniz su markası için o bölgeye gönderim durumlarını öğrenmek isteyebilirsiniz.

7- Hangi yemek firmalarından sipariş verebilirim?

Yakınlarda hangi restaurantların olduğunu hızlıca öğrenebilirsiniz. Her zaman evde yemek yapmak istemeyebilirsiniz ve tam bu noktada en yakın yemek bulabileceğiniz noktalara bakmanız gerekecek, bunu daha önce yapmış olmanız sizin için faydalı olacaktır.

8- Kargolarım için evde birisi olması gerekiyor mu?

Çoğu yeni site bunun için yeni bir kural koymuş durumda. “Biz kargo almıyoruz.”. Bu kural bir çok ev sahibinin çok kritik sorunlar yaşamasına sebep oluyor. Özellikle çalışan bir aile için evde kargo alınamaması durumları ev değişikliği sebebi yaratabiliyor.

9- Otoparkta kaç araçlık yerim var?

Bir çok çekirdek aile yeni bir sitede ortalama 2+1 bir evi tercih ediyor. Bir çok yeni sitede 2+1 evler için sadece 1 araçlık yer verilmesi gibi bir kural mevcut. Bu nedenle, ikinci bir araç olması durumunda diğer aracın nereye park edileceği gibi büyük bir soru ortaya çıkıyor. “İkinci bir araç için farklı bir yer var mı? Dışarıya park edilmesi gerekiyorsa bu yer ne kadar uzak ve sürekli yer bulabilir miyim?” gibi soruları sormanız faydalı olabilir.

10- İnternet ve tv alt yapılarından hangileri var?

Bu aslında bir ev için en kritik sorulardan biri. Yeni sitelerde artık çok daha hızlı fiber alt yapılar ve 4K görüntü verebilecek TV alt yapıları bulunuyor. Bazı siteler bu alt yapılara olması gerektiği gibi dikkat etmeyebiliyor ve bu taşınma sonrasında istediğiniz veya beklediğiniz altyapının olmadığını öğrenmek çok üzücü olabiliyor.
Bu soruların hepsini cevapladığınızda hala yeni evinizde olmak istiyorsanız, evinizi güvenilir nakliyeciler ile taşımak için Octovan‘ı tercih edebilirsiniz.