Mutfak Dolapları İçin Alan Yaratma Tüyoları

0
696

Yeni bir eve taşınırken ya da yaşadığınız evde ekstra alan yaratmak gerekebilmektedir. Belki de bir evin en önemli yerlerinden bir tanesi de mutfak ve mutfak dolapları bölümleridir. Gündelik yaşam ihtiyaçlarının değişmesi ile birlikte mutfak dolapları içerisinde alan yaratabilmek büyük önem taşımaktadır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Mutfak içinde ayrı bir eşya alanı yaratmak için ek bir alan ve bütçe gerekmektedir. Eğer mutfağınızda ek alan yoksa da ya ek dolaplar için ayırabileceğiniz bir bütçe bulunmuyor ise mevcut mutfak dolapları içerisinde basit düzenlemeler yaparak kendinize alan yaratabilirsiniz. Yazımızda, mutfak dolapları için alan yaratma tüyolarını detaylı bir şekilde mercek altına aldık. Eğer siz de hazırsanız bu basit ve kullanışlı tüyoları birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Mutfak Dolapları İçine Raf Ekleme

Evlerde en çok kullanılan bölümlerden bir tanesi olan mutfaklarda en karışık ve yoğun bölümler mutfak dolapları bölümüdür. Mutfak dolaplarında yaşanan en önemli sorun, bardak, porselen, tabak ve benzeri eşyaların koyulabileceği alanlarının çok sınırlı olmasıdır. Özellikle mutfak dolapları içindeki alt ve orta bölümler rahat bir şekilde kullanılabilirken, dolapların üst bölümleri verimsiz kaldığı için ihtiyaçlarınıza yeterli seviyede yanıt verememektedir.

Böyle bir durumda size en yakın yapı markete giderek ya da iletişime geçerek mutfak dolapları için ek raf yaptırabilirsiniz. İnce ve sağlam olma özelliği taşıyan özel üretim ahşap ürünler ile mutfak dolaplarının üst bölümlerini de daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Peki mutfak dolapları içerisinde raf ekleme işlemi nasıl yapılır? Genel olarak iki mutfak dolabının iki yanına çakılan ya da eklenen ahşap yapının sabit bir şekilde durmasını sağlayan çakmalı raf pimleri, görsel anlamda da dolabınızda ayrı bir dizayn oluşturmaktadır. Eğer bu işlerden anlıyorsanız dolapların ölçülerini alarak istediğiniz şekilde ahşap ekler yaptırabilir, hırdavatçıdan alacağınız raf pimleri ile kendiniz dolaplara yerleştirebilirsiniz.

Eğer bu çözümün sizin için yeterli olmadığını düşünüyorsanız, yalnızca yatay dolap rafı yerine dikey olarak üretilen raf bölmeleri yaptırabilir, erzak kavanozları, zeytinyağı şişesi gibi uzun ve ince eşyalarınızı bu bölümlere yerleştirebilirsiniz. Mutfak dolaplarını daha verimli kullanmaya başladığınızda, mutfak içerisinde de daha fazla alan açılacağı için çok daha rahat bir şekilde hareket edebilme olanağı yaratabilirsiniz.

Hazır Raf Düzenleyiciler

Mutfak dolapları rafı yaptırmak için evinize yakın bir yapı market ya da marangoz bulunmuyorsa veya dolapların içine çivi çakarak orijinalliklerini bozmak istemiyorsanız, farklı boyut ve ölçülerde üretilen hazır dolap içi raf düzenleyicileri satın almayı tercih edebilirsiniz.

Bardak, tabak, tencere, yağ kavanozları ve daha birçok eşyayı düzenli bir şekilde kullanabilmenizi sağlayan bu raf düzenleyicileri, birçok marka tarafından paslanmaz çelik ya da krom malzemelerden üretilir ve görünüş olarak da güzel bir görüntü oluşturur. Temizlik ve hijyen anlamında da büyük kolaylık sağlayan hazır dolap içi raf düzenleyiciler, tek katlı ya da çok katlı olarak satılmaktadır. Mutfak dolaplarınızın büyük ve ölçülerine göre size en uygun hazır raf düzenleyicilerini seçebilir ve kendinize uygun şekilde ek alanlar oluşturabilirsiniz.

Marangoza giderek yaptırdığınız ya da satın aldığınız hazır üretilen mutfak raf düzenleyicileri, mutfağınızda kullandığınız eşyalara yeni yer açacağı için mutfakta çok daha rahat bir şekilde hareket edebileceksiniz. Özellikle sürpriz misafirlere karşı hazırlıklı olmanız ve mutfağınızın daha önceki görünümüne göre çok daha düzenli ve kullanışlı olmasında büyük rol oynayan bu düzenlemeler, kısa sürede birçok anlamda rahat nefes almanızı sağlarlar.

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken, ihtiyaçlarınızı belirleyerek mutfak dolapları için hangi çözüm yönteminin size daha uygun olduğuna karar vermektir. Eşyalarınızı raf düzenleyicilere yerleştirerek alan kazanırken bir yandan da daha düzenli ve güvenli bir dolap alan oluşturabiliyorsunuz. Cam, bardak ve porselen gibi kırılacak eşyaları bir bölümde toplayarak oluşabilecek kazaların da önüne geçmiş olursunuz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.

Ek olarak, İnşaat Sektörü ve En Son Trendler başlıklı yazımızı okuyarak inşaat sektöründe yaşanan son gelişmeler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…