Ulaşımı En Kolay İstanbul Semtleri

0
1030

Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehri olan İstanbul’da yaşam standardını artırmak için ulaşım sıkıntısı olmayan İstanbul semtleri ya da yakın çevresinde oturmak gerekmektedir. İstanbul gibi büyük bir şehirde iş, okul ve sağlık hizmetlerine yakın olan bir semtte yaşamak çok önemlidir. Ancak tüm bu imkanları sunan İstanbul semtleri sınırları içerisindeki konut ve kira fiyatları çok yüksek olduğu için birçok kişi farklı alternatifler aramak zorunda kalmaktadır. Böyle bir durumda da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ulaşım açısından sorun yaşanmayacak bir semte yerleşmeyi tercih etmektir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yazımızda, ulaşımı en kolay İstanbul semtleri ve bu semtlerin öne çıkan özelliklerini detaylı bir şekilde inceledik. Eğer siz de ulaşımı kolay İstanbul semtleri arasında seçim yapmak istiyorsanız yazımızı okuduktan sonra tercih yapmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer siz de hazırsanız ulaşımı en kolay İstanbul semtleri konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Ulaşımı en kolay İstanbul semtleri konu başlığında vurgulamak istediğimiz nokta farklı ulaşım seçeneklerine sahip İstanbul semtleri ve ilçeleridir. İstanbul’un herhangi bir ilçesi ya da semtine gidebilmek için kaç farklı ulaşım aracı kullanılabiliyor ve bu ulaşım olanaklarına semtlerin ne kadar yakın ya da uzak olduğunu belirttik. Örnek olarak, Sancaktepe’de oturmayı planlıyorsanız başka bir yere gitmek için kullanabileceğiniz toplu ulaşım seçenekleriniz minibüs ve otobüsten oluşmaktadır. Böyle bir durum da fazla seçeneğinizin olmadığı anlamına gelmektedir.

İstanbul çok büyük bir şehir olduğu için şehrin büyük bölümünde sadece otobüs ve minibüs ulaşım seçeneği var diye düşünmek hata olur. Örnek olarak, Çekmeköy Sancaktepe’nin komşu ilçesi olmasına rağmen bu bölgede farklı ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Çekmeköy ilçesine gelen metro hizmeti ile birlikte bu semtte yaşayanlar şehir merkezine çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilmektedir. Unutmayın ki, İstanbul’un her noktasında trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır ve bir yerden bir yere gitmek saatler sürebilmektedir. Bu neden ile biz de yazımızda farklı ulaşım imkanlarını tanıtmaya çalıştık.

Kadıköy

İstanbul’un en önemli merkezlerinden bir tanesi de Kadıköy şüphesiz! Metrobüs hizmeti ile İstanbul’un hemen her yerine ulaşım imkanı bulunan Kadıköy ulaşımı en kolay İstanbul semtleri arasında yer almaktadır. Söğütlüçeşme metrobüs durağına ek olarak Kadıköy’den Avrupa Yakası’nın birçok semtine vapur seferleri de düzenlenmektedir. Çok kısa bir vapur yolculuğunun ardından Avrupa yakasındaki birçok semte ulaşım sağlanabilmektedir. Metro hattı, metrobüs, otobüs, dolmuş ve minibüs hizmetleri ile çevre semtlere kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kadıköy hareketli sosyal yaşam alanları ile de İstanbul’un en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Kadıköy’deki en önemli buluşma noktalarından bir tanesi Boğa Heykeli ve çevresidir.

Şişli

Avrupa Yakası’nın tam kalbinde yer alan ve çevre semtlere ulaşımın çok kolay olduğu bir konumda yaşamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz merkezlerden bir tanesi de Şişli diyebiliriz. Birçok alışveriş merkezi sayesinde kolaylıkla ihtiyaçlarınızı satın alırken, birçok farklı ulaşım seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Kurtuluş, Nişantaşı ve Feriköy gibi ilçeleri ile Şişli İstanbul’un en çok dikkat çeken semtleri arasında yer almaktadır. Şişli en çok ulaşım imkanlarının bulunduğu semtlerden bir tanesidir. Metrobüs, Marmaray, metro, otobüs, dolmuş ve minibüs ile İstanbul’un her semtine ulaşabilirsiniz.

Üsküdar

İstanbul’un bir diğer önemli merkezi de Üsküdar’dır. Marmaray hizmeti ve Avrupa Yakası’na düzenlenen motor seferleri ile Anadolu Yakası’nın ulaşımı en kolay semtleri arasında yer alan Üsküdar, sahil şeridindeki muhteşem boğaz manzarasına sahip kafeleri ve romantik Kız Kulesi manzaraları ile İstanbul’un en çok dikkat çeken semtleri arasında yer almaktadır.

Beşiktaş

İstanbul’un ulaşımı en kolay semtlerinden bir diğeri de Beşiktaş semtidir kuşkusuz! İstanbul’un en köklü ve en popüler merkezlerinden biri olan Beşiktaş, ulaşım imkanları ile diğer İstanbul semtlerinden ayrılmaktadır. Beşiktaş semtinin çok sevilen bir merkez olmasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi ise istediğiniz her an Anadolu yakasına geçebileceğiniz deniz seferlerinin bulunmasıdır. Taksim ve Galata Kulesi’ne olan yakınlığı da Beşiktaş’ı çok daha turistik bir merkez haline getirmektedir. Beşiktaş’ın en önemli merkezlerinden biri olan Çarşı sürekli yoğun olan yeme içme mekanları ile doludur.

Bostancı

Bostancı denince akla gelen ilk şeylerden bir tanesi de Anadolu yakası ile Avrupa yakası arasında hizmet veren sarı dolmuşları, deniz otobüsleri, ada vapurları ve metro hattıdır. Bostancı’dan İstanbul’un istediğiniz semtine kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bostancı uzun sahil şeridi ve kafeleri ile İstanbul’un en popüler merkezlerinden bir tanesidir. Bostancı Gösteri Merkezi gibi birçok kültürel aktivite imkanı sunan merkezi Bostancı’da bulabilirsiniz.

Mecidiyeköy

Avrupa yakasının en hareketli merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy, metro, metrobüs ve otobüs hizmetleri ile istediğiniz semte kolaylıkla ulaşabilme fırsatları sunmaktadır. İstanbul’un en hareketli merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy, popüler alışveriş merkezleri ile de ihtiyaçlarınıza yanıt veren bir semt olarak öne çıkmaktadır. Avrupa yakasında yer alan Mecidiyeköy’den Tuzla ve Beylikdüzü’ne kadar çok uzun mesafelere tek vasıta ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.