Ev Değeri Hesaplama Nasıl Yapılır?

0
972

Türkiye’de herkesin en büyük rüyalarından bir tanesi ev sahibi olabilmektir. Ev sahibi olurken en çok dikkat edilen noktalardan bir tanesi de satın alınacak evin değeridir. Çünkü ev sahibi olmak aynı zamanda bir yatırım yapmak demektir. Bu neden ile bir ev satın almadan önce evin gerçek değerini öğrenmek büyük önem taşımaktadır. Peki ev değeri hesaplama nasıl yapılır? Yazımızda ev değeri hesaplama yöntemlerini detaylı bir şekilde mercek altına aldık. Eğer siz de hazırsanız birlikte ev değeri hesaplama konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev değeri hesaplama için uygulanan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Satın almak istediğiniz evin değerini aylık kira getirisine göre, aynı konumda yer alan diğer evlere göre ya da ev değeri hesaplama araçları kullanarak kolay bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Bu 3 yöntem de ev değeri hesaplama işlemleri için kullanılmaktadır. Hangi yöntemin daha doğru sonuçlar verdiği ise içinde bulunulan duruma göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden en doğru hesaplama yöntemi budur gibi yorum yapmak doğru değildir. Bu 3 ev değeri hesaplama yöntemini örnekler vererek detaylı bir şekilde açıklamayacağız. Bu detayları okuyarak kendinize en uygun olan ev değeri hesaplama yöntemini seçebilirsiniz.

Ev Değeri Hesaplama – Aylık Kira Bedeline Göre

Ev değeri hesaplama için kullanılabilecek en iyi ve en mantıklı yöntemlerden bir tanesi aylık kira bedeli incelemesidir. Doğal olarak, kira bedeli fazla olan bir evin değeri daha yüksek, kira bedeli düşük olan bir evin değeri daha düşük olmaktadır. Türkiye geneli baz olarak alındığında konut değeri hesaplama için toplam 214 aylık kira bedeli hesaplanmaktadır. Emlak uzmanları bu rakamı İstanbul’a özel olarak 212 ay olarak da kabul etmektedirler.

Eğer satın almak istediğiniz evin değerini hesaplamak istiyorsanız sadece o evin kira bedelini bilmeniz yeterlidir. Satın almaya karar verdiğiniz evin aylık kira bedelini 214 ile çarparak ev değeri hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesaplama işlemini yaparken yıllık kira artış oranını da eklerseniz çok daha doğru bir sonuç elde edebilirsiniz.

Aynı Konumdaki Evler ile Fiyat Karşılaştırması

Satın almak istediğiniz evin konumu, ev fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden bir tanesi olsa da tek etken değildir doğal olarak. Örnek vermek gerekir ise Bakırköy ilçesinde yer alan bütün konutları aynı keseye koymak çok yanlış bir değerlendirme olur. Caddeye daha yakın evler, sahilde yer alan evler ya da ana ulaşım hatlarına yakın evler arasında büyük fiyat farkı bulunmaktadır.

Ev değeri hesaplama işlemleri yaparken aynı konumdaki diğer evlere göre hesaplama yapılacak ise küçük bir alan seçmek doğru sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Örnek olarak, aynı mahalle veya aynı caddede üzerinde bulunan evler arasında da çok büyük farklar ortaya çıkabildiği için bu hesaplama işlemini yaparken sadece aynı sokak üzerindeki konutları birbirleri ile kıyaslamanızı tavsiye ediyoruz.

Ev Değeri Hesaplama Araçları

Satın almak istediğiniz evin değerini hesaplamanın bir başka yolu da birçok kişinin kullanmayı tercih ettiği, konut değeri hesaplama araçları kullanmaktır. Emlak sektörü alanında hizmet veren kurumların emlak endeksi verileri kullanılarak satılık ev değerleri hızlı ve kolay bir şekilde hesaplanabilmektedir. Peki ev değeri hesaplama araçları nasıl kullanılır?

Bu araçları kullanmak oldukça kolaydır ve size çok doğru sonuçlar vermektedir. Ev değeri hesaplama araçlarına giriş yaptığınızda karşınıza çıkan ekrana ilk olarak satın almak istediğiniz evin bulunduğu adresi yazmanız gerekmektedir. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise oda sayısı, bina yaşı, bina kat sayısı, konut tipi, cephe durumu, ısınma sistemi gibi bölümleri seçebileceğiniz ekrandan seçimleri yapmanız gerekmektedir.

Bu ekranları kullanarak satın almak istediğiniz eve ait bütün özellikleri doldurduğunuz zaman evin ortalama değerini hesaplayabiliyorsunuz. Bu yöntem ile satın almak istediğiniz evin hem olası kira getirisini hem amortisman zamanını hem de satış değerini öğrenebilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.

Ek olarak, Bebek Odası Nasıl Temizlenmeli? Başlıklı yazımızı okuyarak bebek odası temizleme yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…