Taşınmak İçin En Uygun Bursa İlçeleri

0
1235

Türkiye’nin en büyük ve sanayisi en gelişmiş şehirlerinden Bursa, sunduğu benzersiz eğitim, iş, sağlık ve sanat hizmetleri ile her yıl binlerce göç almaktadır. Özellikle diğer büyük şehirlere ulaşım kolaylıkları ve gelişmiş sanayisi ile dikkat çeken Bursa, sunduğu iş fırsatları nedeni ile evden eve nakliyat hizmetinin en çok talep gördüğü illerden bir tanesi.

Eğitim, iş ya da sağlık nedeni ile Bursa’ya taşınmaya karar verdiniz, peki taşınmak için en uygun Bursa ilçeleri hangileri biliyor musunuz? Yazımızda, Bursa ilçeleri ve ilçelerin özellikleri hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Bursa’ya taşınma nedeninize göre hangi Bursa ilçelerinin size en uygun ilçe olduğuna yazımızı okuyarak karar verebilirsiniz. Eğer siz de hazırsanız birlikte Bursa İlçeleri için detaylı bir inceleme yapmaya başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Türkiye’de en çok organize sanayi bölgesine sahip illerden biri olan Bursa’da, Uludağ Üniversitesi gibi eğitim alanında söz sahibi bir üniversite bulunuyor. İş ve eğitim olanaklarının dışında askerlik, memurluk, doktorluk ve öğretmenlik gibi mesleklerde yaşanan atamalar nedeni ile Bursa evden evde nakliyat hizmetinin en büyük ve en önemli pazarlarından bir tanesidir. Bu yüzden Bursa’ya ev taşıma için çok farklı nedenleriniz olabilir. İşte birbirinden farklı özellikleri ile öne çıkan Bursa İlçeleri ve detaylar…

Nilüfer İlçesi

Nilüfer, Bursa’nın üç merkezi ilçesinden bir tanesidir. Çok büyük bir hız ile artış gösteren sanayileşme ve Bursa ilinin batı yönünde genişlemesinden dolayı Nilüfer ilçesinde çok sayıda yeni bölge son yıllarda büyük gelişmeler kaydetti.

Bu önemli gelişim sürecinin yaşanmasındaki en önemli neden eskiden bu bölgede sadece bir adet organize sanayi bölgesi ve boş yerleşim alanları bulunurken, yapılan yatırımlar ile Ertuğrul, Batıkent, Altınşehir, Özlüce, Yüzüncüyıl ve Görükle gibi merkezlerin ortaya çıkması ve bu bölgelere çok sayıda yatırım yapılmasıdır.

Görükle, Yüzüncüyıl ve Batıkent gibi merkezlerde insanların yemek yiyebilecekleri, oturup sohbet edebilecekleri kafe ve restoranların yer aldığı uzun caddeler bulunmaktadır. Ek olarak, çocuklar için özel okullar ve anaokulları gibi eğitim hizmetleri hem çok seçenekli hem de oldukça kaliteli ve üst düzeydir.

Nilüfer İlçesi’nde yeni yapılaşan bölgeler dışında, Beşevler, Ataevler ve İhsaniye gibi çok eskiden beri var olan köklü merkezler de bulunmaktadır. Bu bölgelerde genellikle toplu konutlar, özel konut projeleri yer almaktadır ve bu bölgeler de sosyal yaşam anlamında çok gelişmiş ve elit bölgelerdir.

Osmangazi İlçesi

Osmangazi ilçesi Bursa’nın tam merkezinde yer alan bir ilçedir ve aynı zamanda nüfus olarak Bursa’nın en kalabalık ilçesidir. Ek olarak, Bursa’nın en tarihi cadde ve sokaklarının bulunduğu Osmangazi İlçesi için tek kelime ile Bursa’nın kalbi denmektedir. Bursa evden evde nakliyat hizmeti alma nedenleriniz doğrultusunda Bursa merkeze yakın olmak istiyorsanız Setbaşı, Heykel ve Altıparmak gibi merkezlerde yaşamak sizin için en uygun tercih olacaktır.

Osmangazi İlçesi, birçok yerli ve yabancı turistin akın ettiği Kapalı Çarşı, Ulu Cami ve Heykel gibi önemli merkezlere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, Osmangazi İlçesi’nde seyir zevki açısından çok özel bir merkez olan Tophane de yer almaktadır. Özet olarak, hem merkezi bir merkezde olmak hem de tarih ile bağlarınız kopmasın istiyorsanız, Bursa’da Osmangazi İlçesi dışında bu özellikleri yan yana bulabilmeniz pek de mümkün değildir.

İlk olarak Bursa’nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan, Demirkapı, Kocanaip, Muradiye, Hamzabey, Çekirge gibi merkezler Bursa’nın tarihi dokusu ile bütünleşebileceğiniz benzersiz fırsatlar sunmaktadır. Bunun dışında, Altıparmak ve Maksem bölgeleri de hem tarihi dokuyu sonuna kadar yaşamanızı hem de sosyal anlamda her türlü hizmete kolay bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlamaktadır.

Yıldırım İlçesi

Osmangazi ve Nilüfer İlçeleri gibi Yıldırım İlçesi de Bursa’nın en önemli merkez ilçelerinden bir tanesi. İsmini 4. Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid’den alan bu özel bölge, hem tarihi hem de geleneksel tarzı ile Bursa’nın en eski yerleşim bölgeleri arasında yer alıyor. Bursa’nın Demirtaş, Kestel ve Gürsu sanayi bölgelerine yakın konumu nedeni ile çok önemli bir merkez olan bu bölgede ek olarak birçok yerleşim merkezi de yer almaktadır.

Nilüfer ve Osmangazi ilçelerine oranla daha çok mahalle tarzı bir yapıya sahip olan bu bölgede yoğun hemşehrilik ilişkileri bulunmaktadır. Özellikle Artvinlilerin yoğun olarak yaşadığı bir merkez olan Yıldırım İlçesi’nde, Şükraniye, Mesken, Yeşilyayla ve Eğitim gibi mahalleler hem çok eski hem de mahalle kültürünün çok yoğun bir şekilde yaşandığı merkezlerdir.

Bursa’da sanayinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte kurulan sanayi bölgeleri, kendi yaşam alanlarını da otomatik olarak oluşturmuştur. Gürsu’da yer alan sanayi bölgesi için, inşaat firmaları o bölge halkına uygun projeler üretmektedir. Aynı şekilde, Nilüfer’in uzak sanayi bölgeleri için, inşaat firmaları yeni yaşam alanı projeleri yapmaya devam ediyor.

İş yerleri aynı zamanda yaşam alanları da belirleyen en önemli etken olarak ön plana çıkmaktadır. Kısacası, ev taşıma için Bursa İlçeleri seçimi yaparken trafik, ulaşım, eğitim ve sağlık olanakları gibi birçok önemli faktörü değerlendirmek ve bu tercihler doğrultusunda seçim yapmak gerekmektedir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.

Ek olarak, Ümraniye Evden Eve Nakliyat Hizmeti başlıklı yazımızı okuyarak Ümraniye’deki nakliyat sektörü hizmetleri konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…