Eskiden profesyonel bir nakliyat firması bulmak hiç kolay değildi ve saatlerce telefon konuşması yapmak zorunda kalıyorduk. Bu da yeterli olmazsa çevremizdeki insanlara sorarak bize en iyi ve en uygun nakliye firmasını önermelerini bekliyorduk. Neyse ki, bu dönem artık tarih oldu. Artık tüm nakliyat ve eşya taşıma işlemleri için Octovan her zaman yanınızda.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Octovan hizmetlerinden yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Octovan Mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden bize ulaşmak! Octovan, profesyonel ekipleri ile en iyi fiyat garantisi sunuyor. Siz de taşınma sürecinizi sigortalı ve güvenli bir şekilde tamamlamak istiyorsanız Octovan’ı tercih edebilirsiniz! Octovan’ın size sunduğu fiyat son fiyattır ve taşınma günü beklenmedik kötü sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Taşınmadan Önce Liste Oluşturmanın Avantajları

Evden eve taşınma işlemi hem öncesi hem de sonrası olmak üzere oldukça zorlu bir yorucu bir süreçtir. Taşınma günü herhangi bir sorunla karşılaşmamak için günler ve haftalar önceden planlama yapmaya başlamak büyük önem taşımaktadır. Bu şekilde ilerlerseniz, taşınma günü stresini haftalara yayarak ortadan kaldırabilirsiniz ya da çok az seviyeye düşürebilirsiniz. Bu noktada ihtiyaç duyacağınız en önemli şeylerden bir tanesi eşya listesi ve yapılacaklar listesi hazırlamaktır. Bu iki listenin taşınma günü geldiğinde işlerinizi çok kolaylaştıracağını göreceksiniz. Peki taşınmadan önce eşya listesi nasıl oluşturulur? İşte bu sorunun cevabı olarak size eşya listesi hazırlama püf noktaları hazırladık. İşte taşınma listesi püf noktaları ve detaylar…

Önemli evrak ve dosyaları aldığınızdan emin olun!

Kimlik, pasaport ve ehliyet gibi önemli evrak, belge ve dosyalarınızın kaybolması ileride büyük sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Bu yüzden özellikle kimlik, sürücü belgesi ve pasaport gibi çok önemli belgeleri aldığınızdan mutlaka emin olun. Bu evrakların başka kişilerin eline geçmemesi için birden fazla kez kontrol edin. Bu adımda hata yaparsanız canınızı sıkan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Tüm eşyalar toplandıktan sonra odaları kontrol edin!

Eşya toplama ve paketleme işlemi tamamlandıktan sonra tüm odaları yeniden kontrol edin ve dolapları açık bırakın. Banyo ve tuvalet de dahil olmak üzere size ait hiçbir şeyin kalmadığından emin olun. Bu işlemi evden çıkarken bir kez daha yapmanızı öneriyoruz.

Yeni ev sahibi için demirbaşları görülebilecek alanlarda bırakın!

Siz nasıl yeni bir eve taşınıyorsanız ve taşındığınız evde demirbaşları kolay bir şekilde bulmak istiyorsanız, boşalttığınız eve de başka birinin taşınacağını ve aynı beklentiler içinde olduğunu unutmayın! Evin anahtarları, güvenlik şifreleri ve uzaktan kumandalar gibi önemli alet ve eşyaları evin en kolay bulunabilecek yerine yerleştirin. Örnek vermek gerekirse, mutfak tezgahının üstü ve evin giriş holünde bulunan telefonluk bu tarz eşyaların kolay bulunabilmesi için ideal yerlerdir.

Taşınma günü mutlaka rahat elbiseler giymeyi tercih edin!

Taşınma gününün çok stresli ve yorucu olduğundan bahsetmiştik. Bu zorlu süreci en iyi şekilde atlatmak için kendini rahat hissedeceğiniz kıyafetler giymenizi tavsiye ediyoruz. Taşınacağınız yeni ev uzakta olsa da olmasa da eşofman gibi rahat kıyafetler tercih ederek daha kolay hareket etmek için uygun bir zemin hazırlamış olursunuz ve daha kolay bir şekilde yeni evinize taşınabilirsiniz.

Arabanızı mutlaka kontrol edin!

Taşınma günü yaşamak istemeyeceğiniz problemlerden bir tanesi de arabanız ile ilgili sorunlardır. Taşınma stresinin yanına inik lastik ya da patlak lastik veya benzin bitmesi gibi sorunların eklenmesi gününüzü daha zorlaştıracaktır. Taşınma gününde yaşayacağınız en ufak bir problem gözünüzde büyüyecektir. Bu yüzden taşınma günü uyandığınızda ilk iş olarak arabanızı kontrol etmenizi öneriyoruz.

Taşınma işlemine başlamadan mutlaka karnınızı doyurun!

Taşınma günü dikkat etmeniz gereken ve asla atlamamanız gereken şey yola karnınız tok bir şekilde çıkmaktır. Özellikle çocuğunuz varsa çocuklarınızın yemek yediğinden emin olun, çünkü yola henüz çıkmadan ya da yolculuğun hemen başında “acıktık” diyerek taşınma planlarınızın aksamasına neden olabilirler. Eğer taşınma işleminiz sabah saatlerinde gerçekleşecekse güzel bir kahvaltı yaparak yola koyulabilirsiniz. Eğer taşınma işlemi öğlen saatlerinde gerçekleşecek ise öğlen yemeği için biraz erken hazırlanabilir ve nakliyat firması size gelmeden yemek işlerini halledebilirsiniz.

Otelde kalacaksanız önceden rezervasyon yapın!

Eğer taşınacağınız yer oldukça uzaktaysa ve bir günde özel aracınız ile ulaşamayacaksanız, bir otelde ya da pansiyonda konaklamanız gerekecek. Taşınma için yola çıkmadan önce mutlaka rezervasyonunuzu yaptırın ve bu işlemi yaptıktan sonra telefon ile arayarak rezervasyonunuzu teyit edin! Bu şekilde kendinizi güvence altına almış olursunuz ve daha huzurlu bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

Yola çıkmadan önce hava durumunu kontrolü yapın!

Taşınma gününü seçerken ve taşınma günü mutlaka hava durumunu kontrol edin! Kar, yağmur, buz ve kasırga gibi uyarıların yapıldığı bir günde taşınma işlemini gerçekleştirmek hem sizin hem de nakliyat firması için mantıklı bir seçenek değildir. Taşınma gününü belirlemeden önce mutlaka zaman ayırın ve hava durumunu kontrol edin. Özellikle de uzun yola çıkmayı planlıyorsanız yolculuk sırasında geçeceğiniz şehirlerin hava durumlarını ve taşınacağınız ilin hava durumunu göz önünde bulundurun. Daha önce bir taşınma günü belirlemiş olsanız dahi eğer hava şartları kötü olacak ise bir alternatif düşünmek için vaktiniz olur. Bu sayede nakliyat firmanıza da bu konuda bilgi aktararak daha uygun bir günde daha rahat bir şekilde yeni evinize taşınabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.