Evden Eve Taşımacılıkta Sözleşme Neden Önemli?

0
820

Taşınma işlemi yeni bir hayat adım atılması, yapılacak ön hazırlıklar ve yeni eve yerleşme süreçleri nedeni ile herkes için oldukça zorlu ve bir o kadar da rahatsız edici bir süreçtir. Taşınacak eşyaları kendiniz kolilere yerleştirmeye karar verirseniz ve paketleme işlemlerini de siz yapacaksanız bu ön hazırlık süreci çok zaman alabilir ve profesyonel paketleme ve kolileme teknikleri kullanmadığınızdan eşyalarınızın hasar görme olasılığı çok fazladır. Bu yüzden evde eve taşımacılık işlemleri için müşterilerine Octovan gibi profesyonel bir ekip ve en iyi fiyat garantisi sunan nakliye firması ile çalışmak en doğru tercih olacaktır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Evden eve taşınma işlemleriniz için bir nakliyat firması ile anlaştığınızda, bu nakliyat firmaları sizin adınıza eşyalarınızı profesyonel bir ekip ile profesyonel yöntemler kullanarak koliler ve yeni evinize eşyalarınızı zarar görmeden ulaştırarak kurulumunu yapar. Herhangi bir nakliyat firması ile anlaşmaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir tanesi de nakliye hizmeti için sözleşme imzalamaktır. Evde eve taşıma hizmetlerinde sözleşme, karşılıklı memnuniyet açısından kritik bir önem taşımaktadır. Çünkü, küçük de olsa büyük de olsa tüm eşya taşıma işlemlerinde sözleşme yapılması müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı sağlarken, nakliye sürecinde karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı da önlem almak anlamına gelmektedir.

Nakliyat Firması ile Sözleşme İmzalama

Octovan gibi profesyonel bir nakliyat firması ile anlaştığınızda firma görevlileri taşınma öncesi eve gelerek taşınacak eşyaların tespitini yapar ve eşyaların hasar görmemesi için kullanılması gereken malzemelerin ve kolilerin listesini, çalışacak personel sayısını tespit eder. Bu ön çalışma taşınma günü yaşanabilecek sorunların önüne geçebilmek için yapılan en önemli adımlardan bir tanesidir. Bu işlemin diğer bir önemli noktası ise, fiyatlandırma aşamasında nakliye şirketinin ekspertizinin rolü büyüktür. Eşyaların tamamının doğru bir şekilde belirtilerek fiyat belirlenmesi taşınma günü yaşanabilecek olası sorunları ortadan kaldırır. Bu işlemin de sağlıklı ve düzen bir şekilde yapılmasının ardından müşteri ile nakliyat firması arasında sözleşme imzalanır.

Eğer nakliyat firmasında ekspertiz hizmeti bulunmuyorsa taşınacak eşyaların listesi ve taşınacak eşyaların resmlerinin çekilerek firmaya gönderilmesi taşınma günü yaşanabilecek birçok sorunu çözebilir. Bu yönetimi uygulamak da en az ekspetiz hizmeti kadar etkilidir, hatta daha etkili olduğu dahi söylenebilir. Bunun nedeni ise eşya listesi ve resim göndererek taşınacak eşyaları belgelendirmiş oluyorsunuz ve taşınma işlemi sürecini başlatıyorsunuz. Taşınma sırasında ya da yeni evinize taşındığınızda yaşanabilecek olası bir anlaşmazlıkta bu resimler ve eşya listesi ile belgeli olarak kanıt sunabilirsiniz.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse, nakliye sözleşmeleri genel bir taslak durumundadır ve nakliye firmalarının araçlarında yer alır. Fakat, unutulmaması gereken nokta, nakliye sözleşmelerinin her müşteriye özel olarak hazırlanıyor olmasıdır. Sizlerin de bildiği gibi, her taşınma işlemi birbirinden farklı özelliklere sahiptir ve benzersizdir. Taşıma işlemi sırasında eşyalara zarar gelmesi gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak adına imzalanan sözleşmenin içeriği büyük önem taşımaktadır.

Müşteri ve nakliye firması arasında imzalanan sözleşmede taşınan eşyaların hasar görmesi durumunda yapılacakları belirten bir maddenin bulunması ya da evin önüne nakliye aracı girişinin yapılabilirliğinin sözleşmede yer alması iki tarafı da yaşanabilecek problemlerden kurtarabilecek içerik maddeleridir. Nakliye firması ile yapacağınız sözleşmenin maddelerini detaylı olarak incelerseniz oluşabilecek herhangi bir problemi engellemiş olursunuz. Her iki tarafın da mağduriyet yaşanmaması adına ve herhangi bir olumsuzluk durumu yaşandığında yasal sürecin başlatılabilmesi için sözleşme bir zorunluluktur. Karşılıklı onayların alınmasının ardından nakliye işlemlerinin başlaması her iki tarafı da güvence altına alır.

Nakliye Sözleşmesi Maddeleri

Evden eve taşınma ya da parça eşya taşıma işlemlerinde nakliyat firması ile imzalanan sözleşmede olması gereken maddeleri şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Taşınma işleminin yapılacağı ev ya da iş yerinin kaçıncı katta olduğunu belirten açık adres bilgileri
  • Taşınılan ev ya da iş yerinin kaçıncı katta olduğunu da belirten açık adres bilgileri
  • Asansör kullanımı bilgisi
  • Paketlenecek eşyaların ve paketlemede kullanılacak malzemelerin listesi
  • Montaj yapılması gereken eşyaların monte işleminin nakliye şirketine ait olup olmadığı
  • Taşınma işleminde cayma sonucunda tarafların üstleneceği yükümlülükler
  • Nakliye aracının plakası,
  • Nakliye aracının apartman girişine uzaklığı, aracın apartmanın olduğu noktaya girip giremeyeceği
  • Nakliye Hizmetinin fiyatı
  • Çalışacak personel sayısı
  • Nakliye işleminin gerçekleşeceği tarih ve saat
  • Nakliye işlemindeki eşyaların sigortasının yapılıp yapılmayacağı
  • İki tarafın da adı, imzası ve telefon numaraları

Octovan Güvencesi İle Profesyonelce Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Taşınma sürecinde psikolojik açıdan da olumsuz etkilenmemek için tek yapmanız gereken bize ulaşmak!