Taşınma Ardından Okul Nakli Nasıl Yapılır?

0
1698

Yeni bir eve taşınırken yorucu ve stresli bir süreci geride bırakırken çocukları okul nakil işlemleri genellikle geri planda kalmaktadır. Ancak, bu zorlu süreçte çocukların eğitimlerinin aksamaması ve zaman kaybı yaşamadan yeni okullarına alışmaları için okul nakil işlemlerinin en zamanında yapılması büyük önem taşımaktadır. Öğrenim seviyesine okul nakil işlemlerinde farklılıklar bulunsa da bu önemli işlemler birkaç küçük uygulama ile kolay ve pratik bir şekilde yapılmaktadır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bir insanın alışkın olduğu bir yerden ayrılarak farklı bir yere alışması belirli bir süre gerektirmektedir. Fakat yeni yere alışma aşamasından daha önemli olan, taşınma süreci boyunca yapılması gereken işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanmasıdır. Ev taşıma sürecinin ardından yapılan adres değişiklikleri ile birlikte ilk olarak yapılması gereken işlemlerden bir tanesi de çocukların yeni okullarına nakillerinin yapılmasıdır.

Okul nakli işlemleri, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde farklı yöntemler ile yapılmaktadır. Ancak bu işlemlerin tamamı kolay ve pratik işlemlerdir. Yazımızda, okul nakli nasıl yapılır ? Sorusunun yanıtlarını detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu önemli konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

İlkokul ve Ortaokul Nakli Nasıl Yapılır ?

Okul nakil işlemlerinde bilmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi de ilk ve orta dereceli okullarda nakil işlemlerinin adrese bağlı olarak yapılmasıdır. Her okulun belirli bir bölge ve alanı kapsayan kayıt alanları bulunmaktadır. Evden eve nakliyat işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni adres hangi okulun kayıt alanına dahil ise çocuklar o okula nakledilir. Nakil işlemlerinin yapılabilmesi için ilk olarak yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir.

Eğer yeni taşınılan evde daha önce biri oturmuyor ise doğrudan nüfus müdürlüğüne giderek yeni adres beyanı yapılır ve bu işlem tamamlanır. Ek olarak, adres beyanı e-devlet sisteminden internet üzerinden de yapılabilmektedir. Fakat taşınılan evde daha önce yaşayan kişiler var ise, yeni adres beyanı yapılırken nüfus müdürlüğüne evde oturduğunu daha önce beyan eden kişinin de bulunması gerekmektedir.

Adres değişikliği işlemleri resmi olarak da noktalandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri ile doğrudan e-okul sistemine aktarılmaktadır. Son adım olarak da kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile başvuru işlemi yapması ile okul nakli işlemi gerçekleşmiş olur.

Lise Öğrenci Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi lise okul nakli işlemleri ise ilk ve orta dereceli okullara göre biraz daha farklıdır. Bunun nedeni ise liselerin belirli sayıdaki öğrencileri puan sıralaması ile kabul etmesidir. Liselere yerleştirme işlemleri yapılırken hesaplanan puanlar ise 8. sınıfta girilen ortak sınavlarda alınan notlara ve 5,6 ve 7. sınıflardaki ortalama ders puanlarına göre değerlendirilir.

İlk yerleştirmede aşamasında yakalanan adaletin daha sonra bozulmaması adına nakil işlemlerinde de bu puanlamalar etkili olmaktadır. Ev taşıma işlemlerinin sonrasında lise öğrencilerinin yeni bir okula nakillerinin yapılması için öncelikli olarak yeni adres çevresindeki liselerde boş kontenjanların ve okulların taban puanlarının incelenmesi gerekmektedir. Bu araştırmalar neticesinde tüm şartları sağlayan öğrenciler arasından tercih yapılmaktadır.

Okul nakil işlemleri için lise tercihi yaparken, daha önce elde edilen puanlar ve okul kontenjanlarının uygun olması şartı ile Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi gibi farklı lise türleri arasında da nakil işlemleri yapılabilmektedir. Fakat, farklı lise türleri için nakil işlemleri 10. sınıfın sonuna kadar yapılabilmektedir.

Aynı lise türlerinde ise yine puan ve okul kontenjanlarının müsait ve uygun olması halinde 11. sınıfın sonuna kadar nakil işlemleri yapılabilmektedir. Lise öğrencilerinin yeni okuluna naklinin gerçekleşmesi için öğrenci velisinin daha önceden yine adres bildirimi yapmış olması ve doğrudan okula giderek nakil için başvuru işlemlerini yapması gerekmektedir.

Okul nakil işlemleri nasıl yapılır ? Sorusunu detaylı bir şekilde cevapladığımıza göre sıra ev taşıma işlemlerine geldi. Eğer siz de yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız Octovan her zaman yanınızda! Parça eşya taşıma hizmetlerinden evden eve nakliyat ve ofis taşıma hizmetine kadar tüm nakliyat hizmeti için Octovan tecrübesini tercih edin!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.