İnşaat Sektörü ve En Son Trendler

0
679

Türkiye’de inşaat sektörü büyük bir hız ile gelişiyor ve son teknoloji ürünler ile donatılan yeni projeler görücüye çıkıyor. İnşaat sektörü ve ev teknoloji sistemlerindeki son trendler hakkında detaylı bir içerik hazırladık. Bildiğiniz gibi moda sektöründe trendler günler ya da aylar içinde yok olup gitmektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İç mimarlıkta ise trendler daha uzun bir süreçte, yıldan yıla değişiklik göstermektedir. Fakat inşaat sektörü söz konusu olduğunda bu değişim çok daha yavaş gerçekleşmektedir. Ev inşaat sektöründeki tredler çok yavaş değiştiği gibi özellikle son dönemde oldukça değişik trendler kendini göstermeye başladı ve bu değişiklikler de inşaat sektörünü tam anlamı ile dönüştürmeye hazırlanıyor. Eğer siz de hazırsanız inşaat sektörü ve en son trendler konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Solar Çatılar

Son dönemde güneş panelleri sistemlerinde kaydedilen gelişmeler ile birlikte güneş panelleri çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Günümüzde birçok evin çatısı güneş panelleri ile donatılıyor ve bu yöntem ile evlerin ihtiyaç duyduğu enerji çok daha ekonomik ve verimli şekilde elde ediliyor. Güneş panelleri kurulumu henüz pahalı olsa da uzun vadede çok daha ekonomik ve verimli sistemler olarak dikkat çekiyor. Çevreye duyarlı olan güneş panelleri ürettikleri temiz enerjinin yanı sıra inşaat firmaları devlet desteği alabilmek için de bu sistemleri kullanmayı tercih etmektedir.

Güneş panelleri devlet teşvikleri ve vergi indirimleri ile yapıldığı zaman kurulum maliyetleri çok daha uygun hale geliyor. Yakın süreçte çatı yenileme gibi bir planınız var ise kendi elektriğinizi üretmenizi sağlayacak güneş panelleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ek olarak, eğer ihtiyacınızdan fazla elektrik üretirseniz fazla elektriği şehir şebekesine göndererek ek gelir elde edebilirsiniz. Devletin solar çatı desteklerini dikkate alarak böyle bir girişimde bulunabilirsiniz.

Akıllı Evler

Teknoloji artık o kadar hızlı gelişiyor ki, kullandığımız her cihaz ve ürünün akıllı olmasını istiyoruz. Bu durumda evlerin de akıllı olmasını beklemekte haklısınız. Her gün evlerde kullanmak için yeni teknoloji ürünler piyasaya çıkıyor ve evlerin de bu trendlere ayak uymaları gerekiyor. Günümüzde akıllı termostatlar evin sıcaklığına karar verebiliyor Akıllı ışık sistemleri oda ya da mekanların ne kadar aydınlatılması gerektiğine ya da hangi renkte ışıklandırılması gerektiğine karar verebiliyor.

Ek olarak, bu işlemlerin tamamını dilerseniz cep telefonunuzdaki bir mobil uygulama ile kolayca takip edebiliyorsunuz. Akıllı kapı kolları ile eve kimin ne zaman giriş yaptığını ya da hangi kapının ne zaman açıldığını basit bir mobil uygulama yardımı ile öğrenebiliyorsunuz. Akıllı ev sektörüne yatırım yapan markalardan bir tanesinin de arama motoru devi Google olduğunu hatırlatmakta fayda var. Son dönemde inşa edilen akıllı evlerin büyük bir çoğunluğu sensörler ile donatılmıştır ve sensörlerden gelen veriler kullanılarak daha çevreci ve daha güvenli evler inşaa ediliyor.

Enerji Verimliliği Yüksek Pencereler

Evlerde ya da ofislerde artık her eşya ya da parçanın akıllı olmasını beklediğimizi vurgulamıştık. Bu neden ile pencereler de enerji verimliliği yüksek pencereler ile yer değiştirmektedir. Örnek vermek gerekir ise evde bir pencere açık unutulduğunda bu durum hem güvenlik hem de ısınma anlamında olumsuz bir etki yaratmaktadır. Pencereler artık size açık unutulduğunu bir sensör yardımı hatırlatabiliyor.

Soğuk hava şartlarında ev içerisindeki ısının çok büyük bir bölümü pencerelerden çıkıp gitmektedir. Pencerelerin daha verimli olması demek daha az ısınma masrafı oluşacağı anlamına geliyor. Ek olarak, daha az enerji harcamak doğayı korumak adına çok önemli bir adımdır. Normal evlerde kullanılan camlardan 25% daha verimli camlar üretilmektedir. Bu camların her eve girmesi doğal olarak biraz zaman alacaktır, ama inşaat sektörü ve çevresinin bu konuda istekli olması süreci çok daha hızlandıracaktır.

3D Yazıcılar İle Ev İnşaatı

Son yıllarda kullanım alanı çok hızlı bir şekilde genişleyen 3D yazıcı teknolojisi inşaat sektörüne de önemli ölçüde kullanılmaya başlamıştır. ABD ve Çin firmaları 3D yazıcı konusunda çok büyük yatırımlar yapmaktadırlar. Çok kısa bir süre içerisinde villalar daha sonra da görkemli gökdelen inşaatlarının 3D yazıcılar ile yapılacağını görebileceğiz. Çin’de 3D yazıcı ile evler üretilmeye başlanmıştır. Fiyat olarak oldukça uygun ve güvenli olan bu evler çok yoğun bir şekilde talep görüyor. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kule vinçler gibi kurulacak olan 3D yazıcılar ev inşaatlarını tek başına tamamlayabilecek.

Yeni İç Mimari Örnekleri

Yaşanan gelişmelerin ardından insanlar evleri sadece dört duvar olarak görmek ile yetinmiyor ve farklı tasarımlar bekliyor. İç tasarımı farklı olan ve standartları aşabilen firmalar bir adım öne geçiyor. Konut fiyatlarının düzenli bir şekilde artması ile birlikte daha düşük metre kareli evler inşa ediliyor. Bu az metre karede nasıl bir tasarım yapıldığı daha fazla önem taşıyor. Farklı ve çağdaş bakış açıları ev sahiplerini daha kolay etkilediği için ev satış yüzdeleri de orantılı olarak yükselecektir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.