Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri

0
1311

Evlerde köklü bir yenilik ve değişiklik yapmak için ilk olarak mutfak dolapları için farklı düzenlemeler yapmak gerekmektedir. İlk adım olarak yeni bir görünüm yaratmak için mutfak dolapları farklı renklere boyanabilir. Mutfak dekorasyonu işlemlerini profesyonel destek almadan yapmak isteyen kişiler gerekli birkaç malzeme temin ederek mutfak dolapları için boyama işlemlerini yapabilmektedir. Yazımızda, mutfak dolabı boyama teknikleri hakkında detaylı bilgiler listeledik. Eğer siz de hazırsanız mutfak dolabı ve boyama teknikleri konusunu detaylı bir şekilde incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Mutfak dolapları boyama işlemlerine başlamadan önce gerekli malzemeleri satın almak gerekmektedir. İlk adım olarak dolapları düzgün ve eksiksiz boyamak için tamamen duvardan sökülmesi bir zorunluluktur. Dolapları sökebilmek için birkaç farklı uçlu tornavidalara ihtiyaç duyulacaktır. Mutfak dolabı boyama işlemleri için birkaç adet eski bez, gazete kağıdı ve farklı noktalarda da kullanılabilen tuval bezleri bulunması gerekmektedir.

Bu işlemleri yaparken boya, toz ve kimyasal maddelerden etkilenmemek için toz maskesi takmak önem taşımaktadır. Ek olarak, güvenlik gözlükleri, ince, orta ve büyük ölçekli zımpara kağıdı, temizleme bezi, büyük, orta ve küçük fırçalar, yeterli seviyede kutu boya, isteğe bağlı olarak yeni kapı kolları ve menteşeler gibi eşyaların hazır bulundurulması boyama işlemlerini kolaylaştırmaktadır.

Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır?

  • İlk olarak mutfak dolabı boyama işlemine başlamadan önce dolap kapaklarının üstünde yer alan kulp gibi aksesuarlar çıkartılmalıdır. Bu yöntemi uygulayarak aksesuarların boya işlemi sırasında zarar görmesi engellenebilir; mutfak dolabı boyama işlemleri çok daha pratik bir şekilde tamamlanabilir.
  • Dolap kapaklarında bulunan leke ve kirlerin çıkartılması gerekmektedir. Bu işlem için deterjan kullanabilir. Yüzeye sürülen deterjanı nemli bir bez yardımı ile duruladıktan sonra yüzey kuru bir bez ile kuru hale getirilebilir.
  • Boyama yapmaya başlamadan önce, cam ve menteşelerin zarar görmesi için maskeleme bandı kullanmak büyük önem taşımaktadır. Bu bantlar boya işlemleri esnasında kolaylık sağlamak için yapıştırılabilir, boya sona erdiğinde ise kolay bir şekilde çıkartılarak hatasız bir mutfak dolabı boyama işlemi gerçekleştirilir.
  • Kapaklar üzerinde ya da mutfak dolaplarının dış yüzeylerinde hasar ya da delikler var ise bunlar alçı ve macun ile kapatılabilmektedir. Yüzeyler üzerindeki pürüzleri ortadan kaldırmak için ise kağıt zımpara kullanılabilir.
  • Mutfak dolabı boyama işlemlerini gerçekleştirmek için pürüzsüz olan yüzeylere ilk önce astar boya atılır. Astarın kuruduğundan emin olduktan sonra ise kağıt zımpara ile zımparalama işlemi tekrarlanır ve yüzeyde yer alan pürüzler tamamen yok edilir.
  • Astar boyası ve zımpara işlemlerinin sona ermesinden sonra ilk kat boyama işlemleri yapılır. Seçilen rengin çok net bir şekilde dolaplara yansıması için boya iki kat uygulanmalıdır. Fakat ilk kat kurumadan ikinci kat boyayı sürmek çok büyük bir hatadır. İkinci kat boyaya geçebilmek için ilk katın tamamen kurumasını beklemek gerekmektedir.
  • Boyama işlemleri bittikten ve boyalar kuruduktan sonra maskeleme bantları çıkarılarak mutfak dolabı boyama işlemi bitirilir. Boyanın daha uzun süre ve kalıcı olması için boyalı yüzeylere birkaç kat vernik uygulanması gerekmektedir. Bu işlemleri yapabilmek için; mat, parlak, yarı parlak gibi farklı özelliklerdeki vernikler kullanılabilir.

Mutfak Dolabı Boyama Renkleri Nedir?

Mutfak dolapları tamamen farklı bir renge boyanacak ise boyanacak dolap için çevredeki diğer dekorasyon eşyalarına uygun herhangi bir rengi seçmekte sakınca yoktur. Fakat dolap kapaklarının bir belirli bir bölümünde boyama işlemi yapılacak ise diğer kapakların renk tonunu mutlaka dikkate alınmalıdır. Tamamen aynı renk tonunu daha sonra da yakalamak için boya seçiminde numune olarak istenilen renge sahip bir çekmece ya da dolap kapağı kullanılabilir. Bu yöntem sayesinde yapılacak eşleştirmelerde doğru rengi elde etme ihtimali çok daha fazla olmaktadır. Tüm bunların dışında renk seçimlerinde ise yaratıcılık ve hayal gücü kullanılarak istenen tonlarda farklı seçimler yapmak mümkündür.

Mutfak Dolabı Değişiklikleri

Mutfak dolabı boyama işlemleri bitmesine rağmen mutfakta daha fazla yenilik isteniyor ise menteşe ve kulp gibi aksesuarlar yenilenebilir. Seçilen kulp modellerine göre dolap kapakları farklı dekorasyon tarzları ile uyumlu hale getirilebilir; yenilenen mutfak dolapları ile çok daha keyifli vakit geçirilebilir. Ek olarak, ikinci el olarak satılan antika kulplara mutfakta kullanılabilir, bu şekilde mutfakta nostaljik ve klasik bir etki oluşturulabilir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.