Konut Kredisi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

0
549

Ev sahibi olmak herkesin en büyük hayallerinden bir tanesidir kuşkusuz! Ancak ev satın almak günümüz yaşam koşullarında hiç de kolay değildir. İsteklerinize tam anlamı ile karşılık veren bir ev bulduğunuzda karşınıza iki önemli seçenek çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi peşinat diğeri ise konut kredisi seçenekleridir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Eğer belirli bir miktarda peşinatınız var ise konut kredisi kullanarak hayallerinizi süsleyen evi satın alabiliyorsunuz. Fakat konut kredisi ile konut satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok kritik nokta bulunmaktadır. Yazımızda, konu kredisi hakkında mutlaka bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de konut kredisi kullanarak ev satın almayı planlıyorsanız aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Konut Kredisi Alırken Sorulması Gereken Sorular

Tam hayal ettiğiniz evi buldunuz ve bu evi satın almak için de yeterli peşinatınız var. Peki konut kredisi seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte konut kredisi alırken dikkat etmeniz gereken soru ve konu başlıkları… Ev kredisi alırken sorulması gereken en önemli soruların başında ev kredisi faiz oranlarının ne olduğu gelmektedir. Faiz oranları bankadan bankaya farklılık göstermektedir.

Hangi krediyi alacağınıza karar vermeden önce faiz oranları ve vade sürelerini detaylı bir şekilde hesaplamanızı tavsiye ediyoruz. Tüm bunlara ek olarak ev kredisi haricinde ödemek zorunda olduğunuz diğer ihtiyaçları da yaptığınız hesaplamaların içine dahil etmelisiniz. Konut kredisi alırken sadece faiz oranına odaklanmak yerine toplam maliyetin ne olduğunu hesaplamak gerekmektedir.

Konut kredisi alırken sorulması gereken bir diğer önemli soru da dosya masrafının ne kadar olduğudur. Bankalar ev kredisi verirken yaptıkları işlemlerin bedeli olarak müşterilerden dosya masrafı almaktadırlar. Ancak neyse ki, yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte bankalar tarafından alınan dosya masrafları geri alınabilmektedir. Bu masraf geri alınabildiğine göre araştırma yapmama da hiç gerek yok diye düşünmeyin. Bu işlemler oldukça uzun sürebilir ve bu süreçten olumsuz etkilenebilirsiniz. Bu yüzden konut kredisi alırken mutlaka dosya masrafı ücretlerini sorun ve öğrenin.

Ev kredi alırken karşınıza çıkan konulardan bir tanesi de zorunlu sigortalar konusudur. Bazı bankalar konut kredisi kullandırırken konut ya da hayat sigortası gibi sigortaları zorunlu olarak müşterilerin önüne koyabilmektedir. Tabii ki bu sigortaların anlamı müşteriler için ek ücret ödemesi olmaktadır. Fakat, bu aşamada unutulmaması gereken en önemli nokta, zorunlu olan tek sigortanın DASK, zorunlu deprem sigortasıdır. Bu yüzden ev kredisi alırken hangi sigortaların zorunlu olarak yaptırılması gerektiğini öğrenin ve karşınıza çıkan tabloyu detaylı bir şekilde inceledikten sonra kararınızı verin.

Konut kredisi hesaplama işlemleri yapılırken öne çıkan en önemli konulardan bir tanesi de konut kredisi vade seçenekleridir. İlk adım olarak kullanacağınız krediyi ne kadar süre içinde geri ödemeniz gerektiğini önceden belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra ev kredisi kullanmak istediğiniz bankanın istediğiniz vade süresi için kredi verip vermediğini öğrenin ve diğer vade farkı seçenekleri hakkında da detaylı bilgi edinmeye çalışın.

Ev kredisi konu başlığı altında öğrenmeniz gereken konu başlıklarından sonuncusu ise erken ödeme cezasının bulunup bulunmadığıdır. Hayalinizdeki evi satın almak için kullandığınız konut kredisi ödemelerinde zamanla bazı değişiklikler yaşanabilmektedir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken şey kredi tutarı, aylık ödemeler, vade sayısı ve faiz oranlarında yaşanan değişimlerdir. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız yaşanan değişiklikleri çok etraflı bir şekilde analiz etmek gerekmektedir.

Ev kredisi oranlarında düşüş yaşanıyor ise kredi kullandığınız bankadan konut kredisi için yeniden yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Fakat bu işlemleri gerçekleştirmeden önce bankaların kredi yapılandırılması veya erken kapatılması halinde ek ücret talebinde bulunmayacağından emin olun! Eğer bu işlemleri ve ücretleri kredi kullanmadan önce öğrenmezseniz kötü sürprizler ile karşılaşmanız büyük bir olasılıktır. Bu tarz kötü sürprizler ile karşılaşmamak için ek ücretlerin ne kadar olduğunu ve hangi koşullarda uygulanacağını çok detaylı bir şekilde öğrenin.

Konut kredisi kullanarak hayalinizdeki eve kavuştuktan sonra güvenli ve hızlı bir şekilde yeni evinize taşınmak için Octovan her zaman yanınızda! Evden eve nakliyat, ofis taşıma ve parça eşya taşıma gibi her türlü nakliyat işlemleriniz için en iyi fiyat garantisi sunan Octovan’a internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.