Kadıköy’e Taşınmanız İçin 5 Sebep

0
795

Anadolu yakasının en nezih ve yaşanılası yerlerinden biri olan Kadıköy hem eğlence merkezleri hem de yeşil doğası ve masmavi deniziyle herkesi kendisine hayran bırakıyor. Ülkemizin hatta dünyanın birçok yerinden insan, Kadıköy’ün bu eşsiz güzellikleri görmek, Moda sahilinde gezintiye çıkmak ve doyasıyla eğlenmek için burayı tercih ediyor.

Her bütçeye ve yaşayış tarzına uygun evleriyle Kadıköy, vazgeçilmeziniz olacak. Bu yazımızda sizlere Kadıköy’de yaşamanız için birbirinden önemli sebepler hazırladık. İşte tüm detaylar…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Sahilleri ve Parkları

Caddebostan, Fenerbahçe ve Moda Kadıköy’de yaşanabilecek en prestijli yerler arasındadır. Sahili, adalar manzarası, birbirinden şık mekanları, ağaçlarla kaplı sakin ve huzurlu sokakları ve lüks apartmanlarıyla tam bir bütündür. Doğa ve spor temalı bir hayat barındıran bu yerler, arkadaşlarla bir araya gelmek, balık tutmak ve can dostlarımızı gezdirmek için de harikadır.

Eğitim

Birbirinden kaliteli devlet ve özel okullarının yer aldığı Kadıköy, eğitim alanında da çocuklarınıza inanılmaz imkanlar sunuyor. Her biri prestij sahibi bu okullar sayesinde hem çocuklarınız çok iyi eğitim alabilir hem de Kadıköy’ün güzelliklerinin keyfini çıkarabilir.

Merkezi Konumu

Kadıköy denilince ilk akla gelen yer kuşkusuz ki Boğa Heykelidir. Osmanağa mahallesinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan bu heykel oldukça popülerdir. Öyle ki her ülkeden gelen vatandaşın mutlaka kendisiyle bir fotoğrafı vardır. Ayrıca Kadıköy’deki en klasikleşmiş buluşma noktasıdır. Osmanağa, ilçenin en kalabalık yerlerinden birisidir. Burada alışveriş yapabileceğiniz birçok mağaza bulunmaktadır. Ayrıca her damak zevkine hitap eden restoranları, alternatif barları ve kafeleri sevdiklerinizle birlikte keyifli zamanlar geçirmeniz için en ideal yerlerdendir. Hem denizden hem de karadan birçok ulaşım aracına sahip olan Kadıköy, İstanbul’da yaşanılacak en iyi yerler arasında yer almaktadır.

Nezih Mahalleri

Kadıköy oldukça eski ve tarihi yapılarıyla da bilinir. Her bir mahalle belki de kendi gizli hikayesini barındırır. Sanat camiasından insanların yaşadığı bu nezih yerlerden bir tanesi de tabi ki Yeldeğirmeni’dir. Her yaş ve iş grubundan insanı bir araya getiren Yeldeğirmeni, Kadıköy’de yaşanılacak en güzel yerlerin başında gelmektedir.

Her Bütçeye Uygun

Evet yanlış duymadınız, Kadıköy’de yaşamak aslında düşünüldüğü kadar pahalı değil. Daha çok orta ve üst kesime hitap ediyor gibi görünse de özellikle üniversite öğrencilerinin en favori yerlerinden birisidir. Ayrıca eski ve yeni olmak üzere birçok ev seçeneği de barındırdığından kendinize göre bir ev bulmanız oldukça kolay olacaktır.