En Çok Taşınan Meslek Grupları Hangileri?

0
1800

Taşınma sürecinin hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yorucu bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki iş nedeni ile sürekli olarak taşınmak zorunda olan meslek gruplarını biliyor musunuz? Bazı meslek gruplarında çalışan kişiler yapılan iş gereği nedeni ile sürekli olarak bir şehirden diğerine taşınmak zorunda kalıyor. Bu yazımızda, en çok taşınmak zorunda kalan meslek gruplarını detaylı bir şekilde kaleme aldık.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Eğer henüz meslek seçimi yapmadıysanız seçeceğiniz mesleğin olumlu ve olumsuz yönlerini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Eğer sürekli olarak seyahat etmek sizin yaşam tarzınıza çok uygun ise yazımızda detaylı bir şekilde inceleyeceğimiz meslek grupları tam size göre diyebiliriz. Ancak sürekli seyahat etmek ve taşınmak yerine düzenli bir yaşam tarzına sahipseniz bu mesleklerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer siz de hazırsanız en çok taşınan meslek gruplarını birlikte incelemeye başlayabiliriz.

En Çok Taşınan Meslek Grupları

Askerlik

En çok taşınmak zorunda kalan meslek grubu denince akla gelen ilk mesleklerden bir tanesi askerlik oluyor şüphesiz. Eğer askerlik mesleğini seçtiyseniz, çok net olarak bilmeniz gereken şeylerden bir tanesi Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde görev alacağınızdır. Askerlik mesleğinde düzenli bir yaşam tarzı kurmak mümkün değildir. Askerler sürekli olarak hareket halindedirler ve sürekli olarak taşınmak zorunda kalırlar. Askerlik mesleğinde zorunlu Doğu görevinden batı görevine kadar birçok atama ve görevlendirme mevcuttur. Bu süreçte de doğal olarak Türkiye’nin dört bir yanı gezilmektedir.

Öğretmenlik

Öğretmenlik de memurluk gibi sürekli olarak seyahat eden ve taşınan meslek gruplarından bir tanesidir. Farklı şehirlere tayinler ve atamalar yapılması nedeni ile öğretmenler de düzenli olarak tek bir yerde yaşayamamaktadır.

Memurluk

En taşınan meslek gruplarından bir diğeri de memurluk tabii ki! Aynı askerlikte olduğu gibi devlet memurları da birçok farklı sebep nedeni ile çok fazla şehir değiştirmek zorunda kalmaktadır. Memurlukta kendi isteğiniz ile tayin çıkabildiği gibi zorunlu tayinlerin de olduğu bir meslek grubudur. İş nedeni ile sürekli olarak taşınmak zorunda kalan memurlara Devlet çeşitli başlıklar altında taşınma yardımı yapmaktadır. Bu anlamda avantajlı bir meslek, ancak sürekli olarak taşınmak istemiyorsanız memurluk size göre bir meslek değil demektir.

Polislik

Bir diğer kolluk kuvveti polislerin kaderi de askerlerden farklı değildir. Polislik mesleği de işleyiş olarak askerliğe benzemektedir. Zorunlu atamalar ve Doğu görevi görevler polislik mesleğinde de bulunmaktadır. Eğer polislik mesleğini tercih ettiyseniz sürekli olarak seyahat etmeye ve taşınmaya hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

Sporculuk

Ünlü olmanın da bir bedeli var kuşkusuz! Çok büyük paralar kazanmalarına rağmen düzenli bir yaşam şansı bulunmayan sporcular da sürekli olarak seyahat etmek ve taşınmak zorundadırlar. Sürekli olarak takım değiştirmek ya da müsabakalar için farklı şehirlere seyahat etmek zorunda kalan sporcular iş nedeni ile en çok seyahat eden ve taşınan meslek gruplarından biridir.

Bankacılık

Bankacılık mesleğinde de taşınma ve seyahat çok sık yapılmaktadır. Özellikle şube çalışanları farklı şubelere tayin olabilmektedir. Bunun dışında tecrübeli bankacılar da eğitim ya da konferans nedeni gibi birçok farklı neden ile seyahat etmek zorunda kalmaktadır.

Şehir ve Bölge Planlama

Bazı meslek grupları, çalışma şekli nedeni ile sürekli olarak seyahat etmeyi ve taşınmayı gerektirir. Bu mesleklerden bir tanesi de şehir ve bölge planlamadır. Çünkü, üzerinde çalıştığınız proje hangi şehirde ise siz de zorunlu olarak proje boyunca o şehirde yaşamak zorundasınız. Bu projeler genellikle uzun süreli projeler olduğu için taşınmak da kaçınılmaz olmaktadır.

Arkeologluk

Arkeolog denince akla tarihte yolculuk ve gizem gelmektedir. Bu neden ile işin doğası gereği arkeologların düzenli bir yaşam tarzı olması mümkün değildir. Nerede ve ne zaman yeni bir tarihi kalıntı bulunur ise arkeologların orada bulunması gerekmektedir. Bu yüzden arkeologluk da sürekli olarak taşınan ve seyahat eden meslek gruplarındandır.

Pazarlama

Pazarlama sektörü de sürekli seyahat gerektiren bir meslek grubudur. Pazarlamacılar için iş nerede ise oda orada çalışmak bir zorunluluktur. Sürekli olarak yeni pazarlar aramak ve keşfetmek durumunda olan pazarlamacılar bu neden ile sürekli olarak seyahat etmek ve taşımak zorundadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.