İnternetten Fatura Taşıma Nasıl Yapılır?

0
1965

Evden eve taşınma sürecinde eşya taşıma işlemleri yorucu ve streslidir. Ancak taşınırken hepimizi en çok zorlayan işlemler ikamet değişikliği, elektrik, doğalgaz, su ve internet aboneliklerinin nakil işlemleridir. Ancak neyse ki, artık günümüzde internet fatura taşıma dönemi başladı ve bu sayede abonelik taşıma işlemleri hem çok daha hızlı hem de çok daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde yapılabiliyor. Bu yazımızda, internetten fatura taşıma nasıl yapılır? Sorusunu detaylı bir şekilde cevapladık. İnternetten fatura taşıma işlemlerinin nereden yapıldığından ücret detaylarına kadar konu ile ilgili tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Eğer siz de hazırsanız, internetten fatura taşıma nasıl yapılır sorusunun cevaplarını birlikte incelemeye başlayabiliriz…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yeni bir eve taşındığınızda mutlaka olması gereken şeylerin başında su, elektrik, doğal kullanımı gelmektedir. Gündelik yaşamın bir parçası olan bu unsurları yeni evinizde işler hale getirebilmek için fatura taşıma işlemlerini ertelemeden hızlı bir şekilde yapmanız gerekiyor. İnternetten fatura taşıma dönemi başlamadan önce kira kontratı, tapu belgesi, dilekçe ve abone numarasının bulunduğu fatura gibi birçok evrak ile tek tek bütün yetkili idarelere giderek nakil başvurusu yapmak bir zorunluluktu.

Eski sistemlerde fatura taşıma işlemlerini yapabilmek için çok fazla sayıda evrak ve başvuru formu ile uğraşmak gerekirken, internetten fatura taşıma döneminde bunların hiçbiri ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Aboneliklerin internetten taşınabilmesi ile hem zaman kazanıyoruz hem de çok kolay bir şekilde aboneliklerimizi yeni evimize aktarabiliyoruz. Günlük hayatımızda büyük kolaylıklar sağlayan ve işlemlerimizi hızlı ve güvenli bir şekilde yapmamızı sağlayan e-devlet sistemi üzerinden online fatura taşıma işlemlerini yapabiliyorsunuz.

E-devlet sisteminin en yeni hizmetlerinden biri olan e-taşınma hizmetleri, online fatura taşıma işlemlerinizi internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. E-taşınma hizmetleri kapsamında elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin taşınması, adres değişikliği, okul kayıt nakli gibi temel ihtiyaçları tek tıkla tamamlayabiliyorsunuz. Bu şekilde oturduğunuz yerden hiçbir evrak ya da fatura ile uğraşmadan kolay bir şekilde nakil işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz.

Aboneliklerin İnternetten Fatura Taşıma İşlemi İle Yapılması

E-taşınma hizmetleri faaliyete geçmeden önceki dönemlerde, taşındığınız yeni evde kiracıysanız kira kontratı, mülk sahibi iseniz onaylı tapu örneği ile daha önce taşındığınız evde yaşayan kişinin abone numarasının yazılı olduğu örnek bir su faturasını ya da abone numarasıyla bölge su idaresine başvuru yapmanız gerekiyordu. Ancak günümüzde internetten fatura taşıma işleminin hizmet vermeye başlaması ile birlikte yukarıda saydığımız işlemlerin hiçbirini yapmanıza gerek kalmıyor. Bu hizmetten yararlanabilmek için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor.

E-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak önünüze eski ikamet adresiniz geliyor. Burada, sisteme yeni taşındığınız evin adresini girerek adres bilgilerinizi değiştiriyorsunuz. Bu işlemin hemen ardından da nüfus sisteminde adres kaydınızın güncellemesini yapıyorsunuz. Yeni adres bilgileriniz ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra da sistem tarafından yeni adresinize yapabileceğiniz elektrik, su ve doğal gibi abonelikleri taşıma seçenekleri sunuluyor.

Su aboneliğinde olduğu gibi elektrik ve doğalgaz gibi diğer temel aboneliklerin taşınması için de internetten fatura taşıma hizmetini kullanabiliyorsunuz. Yeni evinizin adresi için girdiğiniz bilgiler ile birlikte taşınmış olduğunuz yerde abonelik işlemlerinin yeniden yapılması için gereken bilgiler karşınıza geliyor. Bu aşamada sizden istenilen bilgileri ve sisteme yüklenmesi gereken belgeleri hazırlayarak, doğalgaz veya elektrik idaresine başvuru yapmadan, fatura taşıma işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu hizmet sayesinde büyük farklı kurumları gezerek abonelik işlemlerini yapmanız gerekmiyor. Abonelik işlemlerinizi bilgisayar başında hallederek taşınma işlemlerinizi tamamlamak için kendinize zaman ayırma fırsatı yakalıyorsunuz. Daha önceki dönemde birçok kurumu gezmek ve abonelik işlemlerini tamamlamak birkaç gün sürebiliyordu. Artık internetten fatura taşıma hizmeti ile bu süre günler ile değil dakikalar ile ifade edilebiliyor.

İnternetten Fatura Taşıma İşlemi Ücretli Mi?

Bu soruyu yanıtlamadan önce e-devlet sisteminin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ücretsiz bir şekilde hizmet verdiğini hatırlatalım! E-taşınma hizmetleri de devlet tarafından ücretsiz olarak sunulan hizmetlerden bir tanesidir. Ancak yerel idareler üzerinden fatura taşıma işlemleri gerçekleştirdiği için yeni abone bağlantılarının gerçekleşmesi ve değiştirilmesi gibi işlemlerde, bu idarelerin işlemler için istediği ücretler internet üzerinden karşınıza çıkarabilir ve ödemelerinin yapılması talep edilebilir. Örnek olarak, taşımış olduğunuz yerdeki belediye tarafından su aboneliği için istenen ya da doğalgaz idaresinin abonelik işlemleri için istediği ücretler olurken, e-taşınma sistemi dahilinde işlemlerinizi belirttiğimiz ücretler dışında tamamen ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.