En Pahalı ve En Ucuz İstanbul Semtleri

0
2254

Türkiye’nin kalbi olarak bilinen ve her yıl yapılan yeni yatırımlar ile büyük bir hızla büyümeye devam eden İstanbul’da konut fiyatları da sürekli olarak artış gösteriyor. İstanbul semtleri birbirinden çok farklı özelliklere ve koşullara sahiptir doğal olarak. İstanbul’da ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerinin çok çabuk bir şekilde hayat geçmeye başlaması ile birlikte konut fiyatları daha hızlı bir şekilde artmaya başladı. Peki İstanbul semtleri ve konut fiyatları arasında nasıl bir orantı var? Yazımızda, konut fiyatlarının en ucuz ve en pahalı olduğu İstanbul semtlerini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız en ucuz ve en pahalı İstanbul semtleri konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İstanbul’un en ucuz ve en pahalı semtleri konusunu incelemeye en ucuz İstanbul semtleri kategorisinden başlamak istiyoruz. Aslında bu noktada paylaştığımız veriler metre kare başına konut fiyatları baz alarak oluşturduk. Semtlerin mahalle, sokak ya da cadde konumlarına göre bu fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu yazımızda ortalama değerleri alarak İstanbul semtleri hakkında değerlendirmeler yaptık. Eğer en ucuz İstanbul semtleri sizin de ilginizi çekiyorsa yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Konut Fiyatları En Ucuz İstanbul Semtleri

İstanbul’daki en büyük problemlerden bir tanesi trafik kuşkusuz! Ancak İstanbul’da yeni ulaşım projelerinin hayata geçmesi ile hemen hemen tüm ilçe ve semtlere ulaşan metro ve raylı sistem hatları ile konut fiyatları da çok hızlı bir şekilde yükseldi. Düzenli bir şekilde gelişen ve sunduğu benzersiz fırsatlar nedeni ile çok hızlı bir şekilde göç almaya devam eden İstanbul’a talep de artmaya devam ediyor.

Eğitim, iş ve daha konforlu bir yaşam için İstanbul’u tercih eden kişilerin aradıkları evlere karşılık olarak İstanbul satılık konutlarda yıllık artış yüzde 10 olarak öne çıkmaktadır. İstanbul’da ilçeler baz alınarak konut fiyatlarını ele almak istersek, en ucuz İstanbul semtleri listesinin ilk sırasında Esenyurt ilçesi yer alıyor. İşte en ucuz İstanbul semtleri sıralamasında ilk 15 ilçe ve metrekare başı konut fiyatları ile öne çıkan detaylar…

Esenyurt’ta 2.238 TL,  Arnavutköy 2.263 TL, Silivri 2.350 TL, Beylikdüzü 2.421 TL, Sancaktepe 2.400 TL, Sultangazi 2.428 TL, Avcılar 2.577 TL, Sultanbeyli 2.549 TL, Çatalca 2.635 TL, Esenler 2.871 TL, Pendik 2.880 TL, Çekmeköy 2.884 TL, Güngören 3.032 TL, Tuzla 3.009 TL ve Gaziosmanpaşa 2.977 TL şeklindedir.

Eğer İstanbul’da en ucuz semtlerden ev satın almayı planlıyorsanız paylaştığımız bu bilgileri göz önünde bulundurarak semt seçimi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Konut Fiyatları En Pahalı İstanbul Semtleri

Sizlerin de rahatlıkla tahmin ettiği gibi İstanbul’un en pahalı semtleri tarihi ve merkezi semtleridir. İstanbul’un en pahalı semtleri olarak; şehrin merkezine en yakında konumda olan ilçeler öne çıkıyor. Hem ulaşım hem işyeri ve plazaları ile çok yüksek bir potansiyele sahip olan ilçelerde metrekare konut fiyatı standartların çok üzerindendir. En pahalı İstanbul semtleri listesinin ilk sırasında İstanbul’un gözbebeği Beşiktaş yer alırken, Beşiktaş’ı doğal güzellikleri ve mimari dokusu ile yıldızları parlayan Sarıyer ile Beykoz takip etmektedir. İşte 2020 yılı raporlarındaki verilere göre metrekare başına konut fiyatına göre en pahalı İstanbul semtleri ve detaylar…

Beşiktaş 10.522 TL, Sarıyer 9.296 TL, Beykoz 7.020 TL, Bakırköy 8.460 TL, Kadıköy 7.156 TL, Adalar 6.305 TL, Beyoğlu 5.349 TL, Şişli 5.222 TL, Üsküdar 4.700 TL, Ataşehir 4.512 TL, Zeytinburnu 4.176 TL, Fatih 4.020 TL, Maltepe 3.845 TL, Şile 3.724 TL ve Başakşehir 3.657 TL olarak listeleniyor.

İstanbul’da ev satın almadan önce sizler ile paylaştığımız bu önemli verileri dikkate alarak hayallerinizdeki eve ulaşabilirsiniz. Kendi bütçenize en uygun ilçeyi seçtikten sonra konut aramalarınızı belirli bir bölgeye indirgeyebilir ve çok daha hızlı bir şekilde istediğiniz evi satın alabilirsiniz. Size hayallerini kurduğunuz hayatın kapılarını aralayan evi satın aldıktan sonra sıra yeni evinize taşınmaya geliyor. Octovan evden eve nakliyat ve ev taşıma hizmetleri ile her zaman yanınızda! Profesyonel taşıma ekipleri ve en uygun fiyat garantisi sunan Octovan, yeni evinize hızlı ve güvenli bir şekilde taşınmanız için size yeter!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.