İlk Defa Ev Taşıması Yapacaklar İçin Kolay Taşınma Rehberi

0
2654
kolay-tasinma-rehberi

Ev taşıma işlemleri, hayatımızda çok sık yapmak istemeyeceğimiz işlemlerden birisidir. Özellikle eski evden çıkmaya karar verdiğiniz de evinizde ki eşyaları nasıl toplayacağınız, kolileyeceğiniz gibi durumlar ortaya çıkıyor. Daha sonra yeni bir eve arayışına girme derken kafanızdaki yapıya uygun bir ev bulmakta kolay olmayabiliyor. Evi bulduktan sonra bir de eski evden yeni eve eşyaları taşıma işlemleri var. Ev taşıma işlemleri plan-program dahilinde gerçekleştirilmezse taşıma süreciniz çok sancılı ve yorucu geçebilir. Bu noktada ev taşıması yapacaklar için kolay taşınma pratiklerinden bahsedeceğiz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

1. Taşınma Planı Yapın

Taşınacağınız evi tuttuğunuzu varsayarak ondan sonra yapılacak ilk iş bir nakliyat firması ile anlaşmak olacaktır. Nakliyat firması ile işlerinizi aksatmayacak, sakin bir gün ve saat seçmeye özen gösteriniz. Aksi halde yanlış zamanlamada yapılacak ev taşıma işlemi sizleri fazlasıyla yorabilir. Nakliyat firması ile tarihi kararlaştırdıktan sonra o gün gelene kadar evde de bazı düzenlemeler yapmanız sizler için taşınma sürecinde kolaylık sağlar.

yapilacaklar-listesi

2. Eski Eşyalarınızı Bir Kenara Ayırın

Evinizi toplamaya başlarken ilk olarak eskimiş, kullanılmayacak eşyalarınızı ayırmakla başlayabilirsiniz. Bu sayede fazla eşya çokluğundan kurtularak eşya toplama sürecinde daha rahat hareket etmenize olanak sağlar. Eskimiş eşyalarınızı çevrenizde ihtiyacı olan kişilere vererek ya da 2. el dükkanlarına satarak bir miktar da olsa kazanç elde edebilirsiniz. Sonuç olarak nakliyat firmasının eşyalarınızı taşırken eşyalarınızın azalması ücret konusunda da size daha uyguna gelir.

eskimis-esyalar

3. Eşya Listesi Hazırlayın

Ev taşıma sırasında eşyalarınızı toplamadan önce bir listeye yazıp not etmekte fayda var. Eşyalarınızın taşıma sırasında karışmaması ve kaybolmaması adına listeleme yapmak bu noktada çok önemlidir. En büyük avantajı da taşınma sonrası eşyalarınızı kontrol ederek liste sayesinde kısa bir sürede tüm eşyalarınızı kontrol etmenizi sağlar.

4. Odanıza Göre Kolileme Yapın

Ev taşıma yaparken eşyalarınızın birbirine karışmaması adına mutfak bölümünde eşyaları bir koliye, salon bölümünde olan eşyaları aynı kolilere gibi oda oda paketleme yaparak kutuların üstüne hangi bölüme ait olduğunu belirterek hareket etmeniz sizlere ev taşıma sırasında çok büyük avantaj sağlar ve daha seri hareket etmenize olanak sağlar.

kolileme-islemi

5. Kişisel Eşyalarınızı Kendiniz Götürün

Taşıma işlemleri sırasında eşyalarınızın karışmaması adına ve içinizin daha rahat etmesi adına özel ve kişisel eşyalarınızı, dosyalarınızı yeni evinize kendinizin götürmesinde fayda var.

kisisel-esyalar

6. Eski Evinizin Aboneliklerini Kapatmayı Unutmayın

Ev taşınma zamanlarında fazla işlerin birbirine girmemesi adına önceden çıkacağınız evdeki abonelikleri iptal edebilirsiniz. Yeni evinize geçmeden önce de abonelik işlemlerini halledip son günlere bırakmayarak rahat edebilirsiniz.

7. Taşıma İşleminden Önce Yeni Evinizi Temizlemeyi Unutmayın

Nakliyat firmasının yeni evinize eşyaları yerleştirmeden önce evi iyice temizleyip eşyaları yerleştirdikten sonra bir daha temizleme işi ile uğraşmazsınız.

ev-temizlemek

8. Adresinizi Güncellemeyi Unutmayın

Yeni evinize taşındıktan sonra adres değişikliği yapmanız çok önem arz eder.Eski evinizden çıktıktan sonra  20 iş günü içerisinde adres  güncellemesi yapmanız  gerekmektedir. Bu zaman zarfında adres güncellemesi yapmamanız durumunda bir ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz.