Ev Taşıma Gününde Yeni Evinizde Olmazsa Olmazlar Nelerdir ?

0
1395
ev-tasima-sonrasinda-yeni-evde-neler-olmali

Oturmuş bir düzeni başka bir yere taşıyarak aynı düzeni tekrar oluşturmak oldukça zahmetli bir iş olabilmektedir. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak yaşam alanı değiştirme işlemi çeşitli stresler yaratmaktadır. Ancak bu stresi ve yükü iyi bir planlama ile azaltmak çok kolay olacaktır. Bu durumda özellikle ev taşıma sonrasında yeni ev için önceden hazırlık yapmanız önemlidir. Bu yazımızda sizlere ev taşıma gününde yeni evinizde olmazsa olmazlar nelerdir ve bunun için yapmanız gereken hazırlıklar nelerdir konusunda aklınıza takılanların giderilmesine yardımcı olacak bilgiler paylaşacağız.

Yeni Evde Yapılması Gereken Öncelikli İşlemler Nelerdir ?

Ev taşıma işlemlerinde planı olmak daha az yorulmanıza ve eksiksiz bir taşınmanın gerçekleşmesini sağlar. Bu nedenle taşınma işlemlerini gerçekleştirmeden daha önce mutlaka eşya listesi ve yeni evde hangi eşyanın nereye yerleştirileceği konusunda bir plan hazırlamalısınız. Bunu kutulara numara veya isim vererek aynı zamanda elinizdeki listeye de hangi kutuda ne var detaylı bir şekilde yazarak yapabilir ve yeni evinizde yerleşirken daha az yorulmanızı sağlayabilirsiniz. Bir evin olmazsa olmazlarından su, elektrik ve doğal gazın yeni evinize taşındığınız zaman hazır olması önemlidir. Böylece yeni eve ulaştığınızda ev taşıma ve yerleşme işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Ancak bu işlemleri yapmak biraz zaman alabilir. Bunun için öncesinde abonelik taşıma işlemlerinin ne kadar zamanda sonuçlandığını araştırmanız gerekmektedir. Su tesisatınızı yeni evinizde aktif hale getirmek için gerekli yerlere başvuru yapmanız ve var ise su borçlarınızı ödemeniz gereklidir. Doğal gaz ve elektrik sistemleri içinde aynı işlemleri yapmanız gerekecektir. Ev taşıma gününde bu işlemler ile ilgilenme şansınız ve zamanınız olmayabilir. Bunun için bu işlemleri ev taşıma öncesinde halletmeniz sizi yeni evinizde oldukça rahatlatacaktır.

Bunlara ek olarak yeni evin temizliğinin ev taşıma öncesinde ve sonrasında yapılması gerekebilir. İsterseniz bir ev temizleme uzmanı kiralayabilir ya da temizliğinizi kendiniz yapabilirsiniz. Ancak bu işlemlerden önce temizlik malzemelerinin yeni evde hazır bulunması gerekir. Temizlik alışverişinizi de yine ev taşıma işlemlerinden önce yapmanız yararlı olacaktır. Yeni evinizin temizliğini eşyaları getirmeden önce yapmanız hem temizliğin daha kısa sürmesini hem de eşyalarınızı yerleştirirken temiz bir ortamın sağlanması açısında önemlidir. Eşya nakliye aracından yeni eve taşınırken yeniden kirlense bile zaten büyük temizliği hallettiğiniz için geriye kalan temizlik çok da yorucu olmayacaktır.

Yeni eve nakliye çalışanlarından daha önce varıp, nakliye çalışanlar gelmeden önce koruyucu önlemler alıp eşyaların yerleştirilmesini kolaylaştıracak işlemleri halletmeniz faydalı olacaktır. Hangi odaya hangi eşyaların yerleştirileceğini planlamış olmalısınız. Ayrıca monte edilecek eşyaların bu işlem sırasında doğru monte edilip edilmediğini mutlaka kontrol ediyor olmalısınız. Nakliye çalışanları gittikten sona yanlış yapıldığını fark ettiğiniz bir eşya canınızı sıkabilir, yapılacak işlerinize bir yenisini daha ekleyebilir ki bunu hiçbirimiz istemeyiz. Önemli bir nokta da bütün taşınma ve monte işlemi bitmeden ücret ödemesi yapmamanız gerektiğidir. Ertesi güne sarkan işler olduğunda, ödemenin de işlemlerin tamamı bittiğinde yapılacağını belirtmeniz mağdur olmanızın önüne geçmiş olacaktır. Aksi halde ödemeyi aldıktan sonra  ertesi güne kalan işleri tamamlamak için gelmeyebilir ya da özenli bir şekilde çalışmayabilirler.

ev-tasima-gununde-yeni-evinizde-olmazsa-olmazlar-nelerdir

Eğer gerekli ise ev taşıma öncesinde yeni evinizdeki tadilat ve tamir işlemlerinin de taşınma öncesinde kesinlikle yapılması önemlidir. Bu işlemler ev taşıma sonrasında yapılır ise hem temizliği zor hem de yapılması zor olacaktır. Bunun için yeni ev ile ilgili tüm tadilat işlemlerinin profesyonel ekipler tarafından evden eve nakliyat işlemleri öncesinde titizlikle halledilmesi önemlidir.

Nakliye firmasının paketlediği eşyalar var ise çalışanlar gitmeden önce o paketleri açıp hasar olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun öncesinde eşyalar paketlenmeden önce de mutlaka fotoğrafını çekmiş olmalısınız bu şekilde paketleme öncesinde sağlamlığını kanıtlayabilmek için elinizde belgeler olacaktır.

Ev Taşıma Çantası Hazırlığı Yapmak

Yeni evinize taşınırken karşınıza halledilmesi gereken bir çok konu çıkacaktır. Bu konular ile uğraşırken ev taşıma işlemlerinin hemen sonrasında neler yapacağınızı planlamayı unutabilirsiniz. Bunun için yeni evde yerleşene kadar zorluk çekmemek için ev taşıma çantası hazırlamanız oldukça yararlı olacaktır. Ev taşıma işlemlerinden sonra yerleşme süreci biraz uzun sürebilmektedir. Bu süre sahip olduğunuz eşyaların sayısı ve büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Ancak yinede sizin bir çanta hazırlamanız oldukça faydalı olacaktır. İhtiyacınız olan şeyleri aramak için bütün kolileri, çantaları tek tek kontrol etmektense öncelikli ihtiyacınız olan eşyalarınızın bir arada olması işinizi kolaylaştıracaktır. Bu ev taşıma çantasının içerisine kolay yenebilecek atıştırmalıklar, temizlik sırasında giyilebilecek rahat kıyafetler, el feneri, tuvalet kağıdı ve benzeri eşyalar koyabilirsiniz. Böylece ev taşıma sonrasında yeni eve yerleşirken zorluk yaşamayacak, ihtiyacınız olabilecek eşyalara kolayca ulaşabilecek ve ev taşımanın tadını çıkarabileceksiniz.

ev-tasima-islemleri-sirasindaev-tasima-islemlerinden-sonra-yeni-eve-yerlesmek

Bu yazımızda sizlere ev taşıma gününde yeni evinizde olmazsa olmazlar nelerdir ve taşıma işlemlerinden önce neler yapılmalıdır sorularının yanıtlarını vermeye çalıştık. Aklınızdaki sorular için bizlere ulaşarak uzman ekibimiz ile görüşebilirsiniz. Ev taşıma masraflarının tümünü hesaplayabileceğiniz Octovan Taşınmatik ile eğer isterseniz ING Bank tarafından size özel önerilen ev taşıma kredisini kullanabilirsiniz. Görüş ve önerilerinizi belirtmekten çekinmeyin!