Ev Satın Alacaklara Kontrol Listesi

0
819
Ev Satın Alacaklara Kontrol Listesi
Yeni bir eve taşınmak bazen zorlu bir süreç oluyor. Bu zorlu süreci daha kolay ve fazla yorulmadan daha kolay atlatabilmek için sizlere bugün ev satın alacaklara dikkate değer notlar hazırladık.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

 

İstek ve ihtiyaçlarınızı doğru olarak tespit edin. Evinizde mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz  özellikler konusunda emin olmanız gereklidir. Ev aramaya başlarken bütçenize uygun bir şekilde ev aramaya başlayabilirsiniz. Ev araması yaparken belirli kriterleriniz olsun. Bu kriterlere uyan evleri bularak o evleri inceleyebilirsiniz. Bu kriterler sayesinde ev bulma süreciniz çok daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Yeni seçeceğiniz evin sizin için yeterince büyük olup olmadığından emin olun. Fazla sıkışmış bir ev seçmeniz ileride o eve sığmama durumuyla karşılaşabilirsiniz.

Bunun yanında satın alacağınız evin yalnızca dış mekan özelliklerine değil, iç mekan özelliklerine de bakmanızı öneririz. İç mekanda hangi eşyalar dahil, ankastre seti var mı gibi sorulara cevapta bulmuş olursunuz.

Özellikle son yıllarda betonlaşmanın artması ile beraber oturacağınız evde yeşillik alanlarının olması, balkon ve bahçenizin olması sizler için çok daha iyi olur. Ayrıca çocuklarınız var ise çocuklarınız için çok daha güvenli bir oyun alanı olur.

Evi incelerken yapı hasarı ve haşere kontrolü yapmanız da fayda var. Eve taşındıktan sonra böyle sorunlarla sürpriz yaşamamak için öncesinde kontrol etmeniz de fayda var.

Yeni evinizi satın alırken mesken tapusunun ve yapı ruhsatının olduğunu mutlaka kontrol etmeniz de fayda var. Konut projelerinde, size önerilen daireden farklı bir daireye bakarak karar vermeyin. Daireler arası farklılık olabileceğinden bu konuya dikkat etmenizi öneririz.

Konut projelerinde sözleşmeyi mutlaka okuyun. Sözleşmede anlamadığınızı düşündüğünüz bir madde varsa mutlaka bir hukuk danışmanına sorarak o konuyu öğreniniz. İmkanınız varsa konutu bir mimarın incelemesini sağlayın.

Evi seçerken ulaşım imkanlarına mutlaka bakın. Toplu taşıma seçeneklerinin çok olmasının hayatınızı kolaylaştıracağını unutmayın. Bu arada sadece konuma değil, evin güneş görüp görmediğine de dikkat etmeniz de fayda var.

Bölgenin güvenliği açısından temiz bir sicili olduğundan emin olmanız gerekir. Çocuklar için oyun alanlarının ve otoparkının olmasına özen gösterin.

Son olarak deprem yönetmeliğine uygun inşa edilip edilmediğini kontrol edin.

Bugün sizlere ev satın almadan önce dikkat etmeniz gereken noktalara değindik. Daha sonraki yazılarımız için bizleri takip etmeyi unutmayın 🙂
octovanasorbanner