Evinizi Taşırken Beyaz Eşyaları Yenilemek Gerekir mi?

0
662
Evini taşırken beyaz eşyaları yenilemek gerekir mi?
Yeni bir eşya almak için en doğru zaman taşınma sürecinde alınan eşyalardır. Eşyanın garantisi bittiyse ve yeni taşındığın evde en az 5-6 sene yaşayacaksan ve elbette bütçen varsa, taşınma sırasında eski beyaz eşyalarını satıp yenilemek için en doğru dönem.
ev-tasima-fiyatlari-hesaplama
Beyaz eşya ile ilgili son zamanlarda çok fazla kampanya yapılmakta. KDV indirimi, eskiyi getir yeniyi götür kampanyaları, tüm beyaz eşyaların yenilenmesi üstüne televizyon hediye gibi birçok kampanya mevcut. Özellikle taşınma durumunuz varsa son günlere bırakmadan planlı bir şekilde piyasayı takip ederek doğru zamanda beyaz eşya alabilirsiniz. Bazı zamanlar beyaz eşyalar çok pahalıya kaçabiliyor. Bazen mecbur kalıp acil almanız gereken durumlarda pahalı bir fiyata beyaz eşya alma durumu oluşabilir. Eğer böyle bir durum yaşarsanız imkanınız varsa bir süre eski beyaz eşyanız ile devam etmeye çalışın ve yeni alacağınız beyaz eşya için indirime girmesini bekleyebilirsiniz.
beyaz-esya-ankastre
Ama şunu da unutmamak gerekir; piyasanın çok altında satılan beyaz eşyalardan da uzak durmak gerekir. Çünkü sağlam, uygun bir fiyatlı beyaz eşya alıp düzgün bir şekilde kullanırsanız 5-10 yıl arası rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok ucuza alınan beyaz eşyaların bozulması çok daha olasıdır ve diğer üstün özellikli beyaz eşyalara göre çok daha fazla enerji harcadığını söyleyebiliriz.
beyaz-esya
Unutmadan taşınacağınız yeni evin ankastre mutfak olup olmaması, sizlerin beyaz eşya seçiminde belirleyici olacaktır. Beyaz eşyaların, gri ve diğer renkli eşyalara göre daha ucuz olduğunu söyleyebilir. Sadece renkten ötürü bile arada fiyat farkı olabildiğini hatırlatmakta fayda var. Tavsiye olarak eğer bir kaç eşya birden beyaz eşya alışverişi yapacaksanız tüm eşyalarınızı aynı yerden yaparak daha çok indirim yakalama fırsatını yakalayabilirsiniz.
beyaz-esyalar
Yeni yapılan sitelerin çoğunda fırın, ocak, davlumbaz evde hazır bulunduğundan, fiyatları yüksek gözükse de, beyaz eşyanız yok ise  bu tip bir eve taşınmak avantajlı olacaktır.
octovanasorbanner
Bugün sizlere evi taşırken beyaz eşyalar yenilenmeli mi ? sorusunu cevaplamaya çalıştık. Daha sonraki yazılarımız için bizleri takip etmeyi unutmayın 🙂