Ev Arayanlar İçin Taşınma Rehberi

0
573

Taşınmayı düşünen ancak evden eve nakliye sürecini maksimum verim ile atlatabilmek için ne yapacağı konusunda kararsız olan okurlarımız yeni bir “Taşınma Süreci” yazımız ile tekrardan buluşuyoruz. Hazırsanız başlayalım…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev taşıma sürecinde daha ferah, daha hoş bir eve taşınmak ve yepyeni bir beyaz sayfa açmak herkesin kulağına hoş gelen bir durumdur. Hele ki taşınmak için size en uygun olan semti ve evi bulmuşsanız işler sizin için mükemmel ilerliyor demektir. Kriterlerinize en uygun semti ve kendinizi en rahat hissedebileceğiniz evi bulduğunuzu varsayıyoruz, ama iş bunlarla da bitmiyor tabii ki. Evden eve nakliyat öncesinde ve taşınma sırasında yapılması ve dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Evden eve nakliyat sürecini en rahat şekilde tamamlamak için herhangi bir fikriniz yoksa ve taşıma süreci hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız çok şanslısınız. Çünkü tam buraya tıklayarak taşıma sürecinizi daha kolay hale getirebilecek tavsiyelere erişebilir ve evden eve nakliye işlemleriniz için ilk adımı hemen tamamlayabilirsiniz. Ev taşıma sürecindeki ilk ve en zorlu adımları başarıyla tamamladığımıza göre diğer adımlara geçebiliriz.

Ev Alışverişi

Eşyalarımızı paketledik, fazlalıklardan kurtulduk, yeni evimize taşındık ve evden eve nakliyat sürecini başarıyla tamamladık. Ancak bazı eşyalarınız yeni eviniz için uygun olmayabilir veya duruşunu tamamlayabilmek için yanında başka eşyalara ihtiyaç duyabilir. İşte bu noktada zevkleriniz devreye giriyor. Yeni bir beyaz sayfa açma mottosuyla çıktığımız bu yolda kendi zevkinize ve kriterlerinize en uygun eşyalarla yeni yaşam alanınızda kendi kişiliğinizi birkaç tane pratik eşya ile çok rahat bir şekilde yansıtabilirsiniz. Bunun için yeni evinize taşınmadan önce elinizde hali hazırda bulunan eşyaları yeni evinizde hayal etmenizi ve yeni eşyalara ihtiyacınız olup olmadığına ev taşımadan önce karar vermenizi tavsiye ediyoruz. Böylelikle evinize yerleştikten sonra tekrardan alışveriş işlemleri ile uğraşmaya gerek kalmadan yeni hayatınıza güzel bir şekilde devam edebilirsiniz. Yeni evinizin aksesuar vb… eşyalar dışında temel ihtiyaçlarınıza yardımcı olabilecek ürünlere de ihtiyacı olabilir. Örnek vermek gerekirse eski evinizdeki buzdolabı yeni evinizdeki mutfağa göre küçük veya büyük olabilir ve bu durum yeni bir buzdolabı almanıza işarettir. Sizlere tavsiyemiz yeni evinize taşınmadan önce bu ve bunun gibi ihtiyaçlarınızı belirleyip, doğru bir bütçe planlaması ile taşınmadan önce bu işlemleri tamamlamayıp eşya taşıma sürecinizi rahatlatmaktır.

Bölge Tercihi

Taşınırken ki en önemli konulardan bir tanesi de nereye taşınacağınızdır. Taşınmak için kendinize en uygun ilçeyi veya semti bulduğunuzu varsayalım. Ama bir bölgede onlarca sokak, yüzlerce ev ve her telden insan vardır. Bu yüzden taşınmadan önce gözüne kestirdiğiniz evlerin yakın çevresini araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü o çevre ile uzun yıllar iletişim halinde olacaksınız ve uzun süre iletişim içerisinde kalacağınız insanların kendi kafa yapınıza uygun kişilerden oluşmasını istersiniz.

Aboneliklerinizi Taşıyın

Taşındığınız evde elektriksiz veya susuz kalmak istemezsiniz. Bu yüzden taşınma sürecinde en unutulmaması gereken işlemlerden birisi de aboneliklerin yenilenmesidir. Teoride ve pratikte kolay ama kritik öneme sahip bu işlemi de tamamladığımıza göre sonraki adıma geçerek evden eve nakliyat sürecimize devam edebiliriz.

 

 

Eşyalarınızın Güvenliği

Taşınacağınız bölgeyi ve evi buldunuz, taşınmak için alınması gereken temel önlemleri aldınız ve sıra ev taşıma gününe geldi. Yani “çoğu gitti azı kaldı” diyebiliriz. Taşınma maceranızdaki son aşamayı da başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız eşyalarınızın güvenliğine önem göstermelisiniz. Aksi taktirde eşya taşıma için gösterdiğiniz özen ve sarf ettiğiniz vakit boşa gidebilir. Eşya taşıma aşamanızın en güvenilir şekilde tamamlanabilmesi için tabii ki de tercih ettiğiniz evden eve nakliye firmasının alanında uzman olması gerekmektedir. Nakliyat firması seçimini en doğru şekilde yapmak için buraya tıklayabilirsiniz. Ek olarak olası kazalardan korunmak için eşya taşıma sigortası hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Çünkü taşımanızda eşya sigortasından yararlandığınız taktirde eşyalarınızın başına herhangi bir hasar gelmesi durumunda oluşan zarar karşılanır ve sizlerin mağdur olması engellenir.

Octovan ile Kaliteli Bir Şekilde Taşının

Bu yazımızda sizlere taşıma süreci hakkında bilgi vererek süreci en rahat şekilde tamamlayabilmeniz için birkaç tane tavsiye de bulunduk. Evden eve nakliyat için gerekli adımları gerçekleştirdikten sonra taşınma sürecinizin maksimum verim ile tamamlanacağından emin olabilirsiniz. Evden eve nakliyat hizmeti ile ilgili daha detaylı teknik bilgiye sahip olmak istiyorsanız buraya tıklamanız yeterlidir. Ev taşıma süreci ile ilgili kafanıza bir soru takılması veya herhangi bir öneriniz olması durumunda sosyal medya üzerinden veya diğer iletişim kanallarımızdan bizimle dilediğiniz gibi iletişime geçebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…