Nakliyat Firmaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0
720

Yeni bir eve taşınma süreci her zaman yorucu ve yıpratıcı bir süreç olmaktadır. Özellikle de hem kaliteli hizmet hem de uygun fiyat sunan bir nakliyat firması bulabilmek çok zor olabilmektedir. Evden eve nakliyat işlemlerinde hizmet alan kişileri koruyan bir yasal düzenlemenin bulunmaması nakliyat firması seçimini çok daha önemli hale getirmektedir. Bu noktada da beklentilerinize en uygun nakliyat firmasını bulabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Rekabetin her geçen gün arttığı nakliyat sektöründe bazı nakliyat firmaları hizmet almak isteyen kişilerin yeterli bilgi sahibi olmadığı noktalarda çok daha rahat davranarak bilgi eksikliğinden faydalanmaya çalışmaktadırlar. Ancak bu belirttiklerimiz noktalara çok dikkat eden ve dürüst bir şekilde hizmet sunan nakliyat firmaları da bulunmaktadır. Bazı dolandırıcı nakliyat firmaları daha fazla kazanç sağlamak adına hizmet alan kişileri mağdur etmekten çekinmemektedir. Bu yazımızda, nakliyat firmaları hakkında bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Nakliyat Firmaları Kar Payını Artırmak İster

Evden eve nakliyat hizmeti için bir nakliyat firması seçimi yapmadan önce sunulan fiyat tekliflerini her açıdan incelemeniz gerekmektedir. Nakliyat firmaları ile fiyata dahil olan hizmetleri detaylı olarak öğrenin ve sunulan teklifin hangi şartlarda artabileceğini mutlaka konuşun. Özellikle de sunulan teklife KDV dahil mi değil mi konusunu öğrenin. KDV genel olarak fiyat artırmak için kullanılan ve büyük ölçüde sonuç veren yöntemlerden bir tanesidir. Görüşme yaptığınız her nakliyat firmasının fiyat ve hizmetlerini listeleyerek çok daha kolay bir şekilde seçim yapabilirsiniz.

Nakliyat Firmaları Taşınmada Yönlendirme Bekler

Evden eve nakliyat sektöründe faaliyet gösteren dolandırıcı nakliyat firmaları, kalitesiz hizmet sunmaktadırlar. Ev taşıma sürecinde ev sahibinin eşyalar taşınırken taşıma ekibinin başında bulunmasını ve yönlendirme yapmasını beklemektedir. Bu neden ile taşınma süreci boyunca evinizin ve eşyalarınızın başında durmanız ve taşıma görevlilerinin sorularına cevap vermeniz beklenmektedir. Ek olarak, eşyaların güvenliği için de etrafa göz kulak olmanız gerekmektedir. Unutmayın ki, çok fazla sürece dahil olarak çalışanları sıkıştırmak da olumsuz etki yapabilmektedir. Bu dengenin en iyi şekilde kurulması gerekmektedir.

Sözleşme Yoksa Şartlar Değişebilir

Nakliyat sektöründe eşyalar taşıma aracına aktarıldığı andan itibaren ipler nakliye firmalarına geçmektedir. Evden eve nakliyat sürecinde herhangi bir sorun yaşanması durumunda bazı dolandırıcı nakliyat firmaları yeni fiyatlama yaparak anlaştığınız şartları değiştirebilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için nakliyat firması ile anlaşma şartlarını bir sözleşme ile kayıt altına almanız gerekmektedir.

Eşya Hacmi ve Fiyat Değişimi

Ev taşıma hizmeti için bir fiyat verilirken oda sayısı, çıkılacak ya da inilecek kat sayısı, mesafe ve paketleme talep edilmediği sorulmakta ve bu unsurlar değerlendirilerek teklif sunulmaktadır. Nakliyat firmalarının oda sayısı sormasındaki amaç eşyaların hacimlerini belirlemek ve eşyaların araçsız ya da araçlı olarak taşıma mesafelerini hesaplamaktır.

Ek olarak, paketleme talep edilir ise fiyat da ona göre değişmektedir. Fakat, nakliyat firmasına evinizin oda sayısını doğru bir şekilde bildirseniz bile bazı nakliyat firmaları eşyaları gördükten sonra çok fazla eşya olduğunu söyleyerek fiyat artırmaya çalışmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için nakliyat firmaları ile bir eşya listesi oluşturmalı ya da eşyaların hacminin hesaplanmasını yapmanız gerekmektedir.

Ev Taşıma Sezonu Ücret Farkları

Nakliyat sektöründe en yoğun geçen aylar yaz aylarıdır. Eğer yaz aylarında evden eve nakliyat hizmeti almak istiyorsanız, nakliyat firmaları yoğunluk içerisinde ev taşıma işlemlerinizi yapmak için sizden daha yüksek bir ücret talep edecektir. Ancak kış aylarında taşınan kişi sayısı çok az olduğu için nakliyat firmaları müşteri kazanabilmek için çok düşük fiyatlar teklif etmektedir. Bu yüzden, kış aylarında taşınmak çok daha ekonomik olmaktadır.

Sigorta Masraflarından Kaçınabilirler

Ev taşıma sürecinde taşınan eşyalar ikinci el olduğu için hiçbir sigorta firması ev eşyalarını kısmi hasar ve çiziklere karşı sigortalama işlemi yapmamaktadır. Nakliyat firmaları tarafından yapılan sigortalar tam ziya sigortalarıdır ve sadece eşyalarınız kamyona yükledikten sonra taşıma aracının kaza, sel ve yangın gibi bir neden ile eşyalarınızda oluşan zararı karşılamaktadır. Nakliyat sigorta maliyetleri nakliyat firmaları için çok az maliyetlidir, ancak bazı nakliyat firmaları bu sorumluluğu almaktan kaçınarak daha fazla kar etmeye çalışmaktadır.

Fiyat Artırmak İçin Çaba Harcarlar

Nakliyat sektöründe hizmet verdiğini iddia eden bazı nakliyat firmaları taşınma süreci boyunca sundukları fiyat teklifini yukarı çekmek için büyük çaba harcamaktadır. Bu dolandırıcı nakliyat firmaları çok zorlanmadan bir bahane uydurarak ek ücret talep ederler. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için yapmanız gereken şey evden eve nakliyat sözleşmesi imzalamaktır. Eğer elinizde yazılı bir sözleşme olursa ise yasal yaptırımlar nedeni ile nakliyat firması kendi isteğine göre düzenlemeler yapamaz.

Eşya Hasarlarını Üstlenmezler

Evden eve nakliyat sürecinde zarar gören eşyalar için nakliyat firmasının hasarları üstlenmesini istiyorsanız oluşan hasarları ödemeyi yapmadan önce firma yetkililerine göstermeniz gerekmektedir. Çünkü nakliyat firmaları ödemeyi aldıktan ve eşyaları evinize taşıdıktan sonra hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

Bu yüzden firma yetkilileri ile birlikte tüm eşyaları kontrol ettikten sonra ödemeyi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Ek olarak, hasarlar için nakliyat firmalarından anlaştığınız ücretin yarısı ve daha fazlası gibi tahsilatlar beklemek anlamsız olacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız makul fiyatlar teklif ederseniz olumlu yanıt alabilirsiniz.

Ucuz İşçi Çalıştırmak İsterler

Nakliyat firmalarını birçoğu özelikle yaz döneminde çalıştıracak işi bulmakta çok zorlandığı için vasıfsız işçi çalıştırmaktadırlar. Bu yüzden nakliyat firmaları ile taşıma işlemlerinde görev yapacak çalışanların tecrübeleri konusunda da bilgi almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer nakliyat firması yetkililerinden beklendiğiniz net cevapları alamıyorsanız farklı bir firma ile çalışmanızı öneriyoruz.

Bahşiş İstemekten Çekinmezler

Nakliyat sektöründe hizmet veren bazı firmalar taşınma işlemi tamamlandıktan sonra bahşiş talep edebilmektedir. Eğer taşınma sürecinden memnun kaldıysanız ve gönlünüzden bahşiş vermek geçti ise bahşiş verebilirsiniz, fakat bu kesinlikle bir zorunluluk değildir.

Eğer yukarıda belirttiğimiz maddelerin her biri ile tek tek uğraşmak istemiyorsanız ve profesyonel bir evden eve nakliyat hizmeti almak istiyorsanız e kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan her zaman yanınızda! Tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmak ve almak istediğiniz hizmet için fiyat al tuşuna basmaktır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.