Deprem Ülkesinde En Doğru Evi Bulmak

0
169

Ülkemizdeki deprem haritasına baktığımız zaman, depremin Türkiye için gözden kaçırılmayacak önemde bir gerçek olduğu aşikar. Geçtiğimiz günlerde de maalesef ki şahit olduğumuz asrın felaketi bu durumu kanıtlar nitelikte. Uzun zamandır çokça kendini belli eden deprem gerçeği neticesinde korku ve endişelerimiz tekrar gün yüzüne çıktı. Bu korku ve endişelerimizi bir nebze de olsa minimuma indirmek ve deprem afetinden minimum hasar ile sıyrılmak için ev seçiminde almamız gereken önlemleri bu yazımızda sizler için derledik.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

 

Depreme Hazırlıklı Olmak

İçerisinde bulunduğumuz evler depreme her ne kadar dayanıklı olsa da, evinizin dekorasyonunun da aynı şekilde deprem bilince uygun şekilde dizayn edilip dayanıklı olması gerekir. Aksi taktirde herhangi bir sarsıntıda dekorasyonunuz deprem önlemlerine uygun değilse, kaza ihtimali oldukça fazlalaşıyor ve bu durumda istenmeyen üzücü olaylarla sonuçlanıyor. Bu tarz olayların yaşanmaması için öncelikle yaşadığınız alanda yer alan koltuk ve yatak gibi eşyalarınızın; tablo ve cam benzeri deprem esnasında üzerimize düşebilecek eşyalardan uzakta konumlandırılması gerekmektedir.

Vazo gibi ağır ve devrilme ihtimali yüksek olan aksesuarlar rafların alt katlarına yerleştirilebilir. Böylelikle herhangi bir sarsıntı esnasında vücudunuzun üst bölgesine zarar gelme olasılığı azalmış olur. Ve tabii ki beyaz eşya, kitaplık gibi devrildiği anda büyük hasarlar yaratabilecek objelerin duvara sabitlenmesi şarttır. Bu ve benzeri birçok önlem ile evinizi depreme dayanıklı bir şekilde dizayn ettiğiniz taktirde deprem esnasında alacağınız hasarların daha az olması oldukça muhtemeldir.

Deprem Öncesi Yapılması Gerekenler

Depremin hangi zaman aralığında olacağını net olarak bilmek mümkün değil. Bu sebeple her an sarsıntılara hazır durumda olmalıyız. Doğru evi ve binayı ararken atılması gereken ilk adımlardan birisi bölgenin herhangi bir deprem esnasında sahip olduğu risk oranını öğrenmektir. Genel olarak bölgenin risk oranına dair doğru bilgiyi edindikten sonra ev tercihine geçebilirsiniz. Bu tercihi yaparken ilk olarak zemini kayalık olan binaları seçmeniz sizin için daha yararlı olacaktır. Çünkü zemini dayanıklı olan yerleşim noktaları deprem esnasında daha avantajlı bölgelerdir.

Zemin aşamasının ardından tabii ki de binanızın yapı tekniği ve inşaat yönetmeliğine uygun bir şekilde inşa edilmesine dikkat etmelisiniz. Binanın depreme dayanıklılığını anlamak için uzmanlar eşliğinde binanıza test yaptırabilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz. Ve tabii ki evinizdeki yaşam üçgenlerini belirlemeli, afet çantanızı ulaşabileceğiniz en yakın alanda konumlandırarak herhangi bir sarsıntı anında serinkanlı olup düşünceli bir şekilde hareket ederek süreci minimum hasar ile atlatabilirsiniz.

Octovan ile Yeni Evinize Hemen Taşının

Octovan’ın anlaşılır arayüzü sayesinde taşınma işlemlerinizi birkaç tıkla gerçekleştirebilir, buraya tıklayarak hemen randevu alabilirsiniz.

Bu yazımızda, net olarak ne zaman karşılaşacağımızın belli olmadığı ve gerekli önlemler alınmazsa bünyemizde büyük yaralar oluşturabilecek deprem gerçeği ile ilgili kabaca alınabilecek önlemlere ve yeni evimizi tercih ederken nasıl adımlar atabileceğimize değindik. Yarınımızın bile belli olmadığı güzel dünyamızda sevdiklerimizle daha çok vakit geçirebilmek ve olası durumlardan minimum hasarla sıyrılmak adına, bu ve bunun gibi önlemleri almayı unutmayın.

Taşınma hizmetimiz ile ilgili daha teknik bilgiye ulaşmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra görüş ve önerileriniz için sosyal medya veya diğer iletişim kanallarımızdan bizlerle hemen iletişime geçebilirsiniz