Alan Kazandıran Bavul Hazırlama Teknikleri

0
1121

Bavul hazırlamak oldukça yorucu ve zorlu bir işlemdir. Yeni bir eve taşınırken ya da seyahate çıkarken hazırlamak zorunda olduğumuz bavula hangi eşyaları koyup koymayacağınız karar vermek de kolay değildir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Eğer siz de seyahate çıkarken ya da yeni bir eve taşınırken bavul hazırlamakta zorlanıyorsanız yazımızı okuyarak bavul hazırlama tekniklerini hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer siz de hazırsanız birlikte alan kazandıran bavul hazırlama tekniklerini incelemeye başlayabiliriz.

Bavul Boyutu Seçimi

Bavul hazırlamaya başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey ihtiyacınız olan eşyaları göz kararı ile hesaplamak ve bavulunuzun boyutuna karar vermektir. Seyahat ya da taşınma gibi farklı sebepler ile bavul hazırlamak durumunda kalabilirsiniz. Eğer seyahat amacı ile bavul hazırlıyorsanız hangi araçla seyahat edeceğiniz de çok önemlidir. Örnek vermek gerekir ise, özel aracınız ile çıkacağınız yolculuklarda bavulunuzun bagajınıza ya da araç içine sığması yeterli olacaktır. Bavul ağırlığının çok bir önemi yoktur, fakat uçakla seyahat etmeyi planlıyorsanız, hazırladığınız bavulun kilosu da büyük önem taşımaktadır. Belirtilen kilo limitini aşarsanız havayolu şirketine ekstra para ödemek zorunda kalırsınız. Bu yüzden bavulunuzu hazırlarken hangi amaçla seyahat ettiğiniz, hangi araç ile yolculuk yapacağınız büyük önem taşımaktadır.

Bu adımları tamamladıktan sonra bavulunuza almak istediğiniz eşyalar için bir liste oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. Bu listeyi yapmanızdaki esas amaç yola çıkarken hangi eşyalara gerçekten ihtiyaç duyduğunuzu belirlemektir. Fazladan alacağınız eşyalar size yük olmaktan başka bir işe yaramaz, bu yüzden temel ihtiyaç listenizi mutlaka oluşturun. Seyahat sürenize tam yetecek şekilde eşya ile kendinizi sınırlamayın! Seyahatlerde yaşanabilecek sürprizleri de göz önünde bulundurun ve sizi en azından fazladan 1 ya da 2 gün daha idare edebilecek sayıda bavulunuzda eşya bulundurun.

Elbiseleri Bavula Yerleştirme

Seyahatiniz için yanınıza mutlaka almanız gereken eşyaları belirledikten sonra eşyalarınızı bavula yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Eğer elbiselerinizi gruplandırarak bavula yerleştirirseniz hem yerleştirirken hem de bavuldan elbiselerinizi çıkarırken büyük kolaylık yaşarsınız ve ek olarak aradığınız eşyaları ekstra zaman harcamadan bulabilirsiniz. Peki elbise gruplamayı nasıl yapacağız? Sorusunu duyar gibiyiz. Gruplama işlemini eşyalarınızı gömlekler, pantolonlar, iç çamaşırları ve etekler gibi kategorilere ayırarak yapabilirsiniz. Bu tarz bir gruplama işleminin size uygun olmadığını düşünüyorsanız, gündüz giyilecekler akşam giyilecekler gibi bir gruplama da yapabilirsiniz tabii ki. Gruplandırma işlemi tamamen sizin gündelik kullanım şeklinize ve alışkanlıklarınıza bağlıdır.

Alan Kazanma Yöntemleri

Bavul hazırlarken birçok küçük püf noktaya dikkat ederek kendinize büyük ölçüde alan yaratabilirsiniz. Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, bavulun en alt bölümüne nevresim ve çarşaf takımları gibi kalın kıyafetler ile havluları yerleştirmektir. Bavulun en üst bölümüne ise gideceğiniz yerde en çok ihtiyaç duyacağınız kişisel bakım ürünleri ve pijama gibi ürünleri koyabilirsiniz. Bavul yerleştirirken, bavulun bütün bölmelerini kullanmayı kendinize hedef edinin. Bu sayede hem yer kazanırsınız hem de irili ufaklı ama acil ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalarınızı yanınızda taşımış olursunuz. Örnek vermek gerekir ise, telefon şarj aletiniz ve anahtarlarınız bu sayede hemen yanı başınızda olur.

El Çantası Hazırlayın

Seyahate giderken ya da yeni bir eve taşınırken bavul kadar önemli olan bir diğer şey de el çantasıdır. El çantasında cüzdan, pasaport, laptop ve fotoğraf makinesi gibi kıymetli eşyalarınızı taşıyabilirsiniz. Bavul hazırlarken yapılan en büyük hatalardan bir tanesi, cüzdan ve pasaport gibi değerli eşyaların bavula koyulmasıdır. Kesinlikle kıymetli eşyalarınızı bavula koymayınız! Eşyalarınız hem zarar görebilir hem de kaybolabilir.

Küçük Eşyaları Tercih Edin

Bavulunuzda ekstra alan yaratmak istiyorsanız diş fırçası, diş macunu, şampuan ve saç kremi gibi kişisel bakım ürünlerinin seyahat boy olarak tasarlanan boyutlarını tercih edebilirsiniz. Seyahat ve uzun yollarda karşılaşabileceğiniz sürprizlere hazırlıklı olmak için ağrı kesici, sürekli kullandığınız ilaçlar, bulantı hapları ve kirli poşetlerini mutlaka yanınıza alın. Bavul içerisinde en fazla yer kaplayan eşyalarda bir tanesi de ayakkabılardır şüphesiz! Bu nedenle mümkün olduğunca yanınıza az sayıda ayakkabı almaya çalışın ve ayakkabılarınızı bavulunuzun en üstüne koymayı tercih edin. Ayakkabıların bavul içinde ezilip zarar görmemesi için içlerine çorap doldurabilirsiniz. Ek olarak, uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız bavulunuzun açılabileceğini de düşünerek bavulunuzu açıldığında dağılmayacak bir şekilde düzeli yerleştirmeye çalışın.

İletişim Bilgileriniz Kolayca Bulunabilsin

Uzun ve yorucu bir seyahatin ardından özen ile hazırladığınız bavulun birbirine benzer yüzlerce bavul arasında kaybolmasını istemiyorsanız mutlaka önleminizi almanız gerekiyor. Bunun için bavulunuzun üstüne adınız ve telefon numaranızın bulunduğu bir etiket yapıştırabilirsiniz. Ek olarak, bavulunuza bağlayacağınız renkli bir kurdele ya da ip gibi ürünler ile bavulunuzun benzerlerinden kolayca ayırabileceğiniz özelliklere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle de uçak ile yolculuk yapacaksanız bavulunuzu diğerlerinden ayırabileceğiniz 1 ya da 2 ayrı özellikle donatmayı unutmayın!

Taşınma Amaçlı Bavul Hazırlama

Yeni bir eve taşınırken de bavul hazırlamak zorunda kalabiliyoruz. Nakliyat firmasına vermek istemediğimiz değerli eşyalar ya da taşıma aracına sığmayan eşyalar için bavul hazırlamak kurtarıcı olabiliyor. Taşınma günü öncesinde kişisel bakım eşyalarınızı ve uyku takımlarınızı bavula yerleştirebilirsiniz. Bu sayede yeni evinizde en çok ihtiyaç duyacağınız eşyaların nakliye aracından eve getirilmesini beklemek zorunda kalmazsınız ve zaman kaybı yaşamazsınız. Eğer bavulu siz taşımayı planlıyorsanız değerli eşyalarınızın bulunduğu el çantasını da bavulunuza koymayı tercih edebilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.