Çeyiz Eşyası Nakliye İşlemleri ve Fiyatları

0
1412

Dünya evine girmeye hazırlanan çiftlerin ilgilenmek zorunda olduğu yüzlerce konu var kuşkusuz ve bu konulardan bir tanesi de çeyiz eşyalar! Yeni bir hayata yelkene açmaya hazırlanan kız ve erkek tarafının aile bireyleri, yeni kurulacak bu özel aile birliğine katkı yapmak amacıyla satın aldığı eşya, mal, mülk ve paraya çeyiz denilmektedir. Alınan çeyiz eşyalarının hazırlanması, düzenli bir şekilde paketlenmesi, kız evinden taşınıp oğlan evine götürülmesi ve bu eşyaların erkek evinde sergilenmesi olayına da çeyiz geleneği denilmektedir. Modern bir çağda yaşasak da birçok aile çeyiz geleneğini sürdürmektedir. Bu gelenek, özellikle Anadolu’nun hemen hemen her yöresinde evlenme gelenekleri ile birlikte yüzyıllardır uygulanıyor. Çeyiz geleneğine göre, çeyizin damat evine götürülmesi düğün töreninin en önemli parçalarından bir tanesidir. Çeyiz eşyaları erkek evinde sergilendikten sonra düğün tamamlanır ve çeyiz eşyaları da yeni evlenen çiftin evine taşınır. Yıllar boyunca büyük emekler ile hazırlanan çeyizin yeni evli çiftin evine taşınma işlemini ve paketlemeleri en iyi şekilde yaparak, alanında tecrübeli bir nakliyat firması ile el sıkışmak çok önemlidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Sizlerin de tahmin edebileceği gibi özellikle porselen ve cam çeyiz eşyalarının taşımasına çok daha fazla özen göstermek ve çaba sarf etmek gerekiyor. Kırılabilecek çeyiz eşyaları orijinal kutularında da olsa bir başka kolinin içine koyarak ekstra koruma ekleyerek taşınmasını önemle tavsiye ediyoruz. Eğer çeyiz eşyalarınızı siz kendiniz paketlemeyi düşünüyorsanız, tüm çeyiz eşyalarınızı tek tek paketlemenizi öneriyoruz. Özellikle tabak ve porselenleri paketlerken her bardak ve tabak arasına kağıt yerleştirmeyi unutmayın. Değerli eşyalarınızın çizilmemesi ve zarar görmemesi için ne kadar fazla önlem alırsanız eşyalarınızı paketlendiği gibi açma şansınız artar.

Kırılabilecek çeyiz eşyalarının taşıması kadar Elektronik çeyiz eşyalarının da taşınması büyük önem taşımaktadır. Özellikle buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalar orijinal paketlerinde olsalar dahi nakliyat firmalarından temin edilecek balonlu naylon ile en az bir tur daha sarıldıktan sonra nakliye aracına yerleştirilmesi hasar riskini azaltacaktır. Nakliyat firmalarından fiyat teklifi alırken fiyata paketleme hizmetinin dahil olup olmadığını mutlaka sorun! Eğer nakliyat firmasından paketleme işlemlerini hizmetini de satın almak isterseniz hem çok daha uygun bir fiyat seçeneği sunabilirler hem de paketleme işleminde profesyonel olan ekipler eşyalarınızı çok hızlı ve güvenli bir şekilde paketleyebilir. Siz de böyle hem zamandan hem de fiyattan kar edebilirsiniz.

Eğer elektronik beyaz eşyalarınız orijinal paketlerinde değil ise mutlaka çift paketleme yaparak nakliyat firması aracına teslim edilmelidir. Bu yöntemi uygularken bir balonlu naylon ile birkaç kez beyaz eşya sarılır ve bu işlemin ardından eşyalar nakliyat firmasının ilave paketlemesiyle taşıma aracına yerleştirilir. Çeyiz eşyalarının vazgeçilmez parçalarından el işleri ve danteller kolilere yerleştirilmeden önce toz ve kirlenmeyi önlemek amacıyla önce poşetlere koyulmalı ve poşetler ağzı kapalı bir şekilde kolinin içine yerleştirilmelidir. Bu önemli eşyalarınızı kargo ile göndermeyi planlıyorsanız her zaman ekstra paketleme yapmalısınız. Aksi takdirde çeyiz eşyalarınızın zarar görmesine sebebiyet verebilirsiniz.

Çeyiz Eşyaları Şehirlerarası Nasıl Taşınır?

Çeyiz eşyaları her zaman yaşadığınız şehir içinde taşınmayabilir. Yeni evlerin çiftleri farklı bir şehirde olacaksa şehirlerarası çeyiz eşyası taşıma hizmetine ihtiyaç duyabilirsiniz. Çeyiz eşyası paketlemesi yapmak için verdiğimiz püf noktalarındaki önlemleri şehirlerarası nakliyat söz konusu ise iki katına çıkarmak gerekiyor. Paketleme ve kolileme işlemleri için ekstra bir özen göstermeniz gerekiyor. Yıllarca büyük bir özenle koruduğunuz çeyiz eşyalarının taşınma sürecinde zarar görmesini doğal olarak hiç kimse istemez. Bu yüzden paketleme yaparken çok dikkatli olmak ve nakliyat firması seçerken deneyime ile sigorta seçeneklerine öncelik vermek gerekiyor.

Kırılacak eşya ve çeyiz eşyası taşınması için nakliyat firması seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalarda bir tanesi de firmanın eşyaları taşırken bir ya da ikiden fazla yükleme ve indirme işlemi yapmamasıdır. Fiyat teklifi alırken bu detayı mutlaka sormanızı tavsiye ediyoruz. Eğer taşıma esnasında ikiden fazla yükleme ve indirme işlemi yapılacaksa farklı bir nakliyat firması bulmanızı öneriyoruz. Yükleme ve indirme işlemi ne kadar çok yapılırsa, eşyalarınızın zarar görme riski artacaktır. Çükü çeyiz eşyaları en çok bu işlemler sırasında zarar görmektedir. Eğer fiyat teklifi aldığınız nakliyat firması o yöne gidecek bir nakliyat firması bulacak ve sadece tek bir kamyona yükleme ve indirme işlemleri yapılacaksa sizin için çok kıymetli olan çeyiz eşyalarının hasar görme ihtimali azalacaktır. Nakliyat sektöründe eğer bir taşıma kamyonu ya da aracı dolmuyorsa bu taşıma aracı yola çıkmaz ya da farklı kişilerin eşyaları da bu araca yüklenerek yola çıkılır. Çok fazla yerleştirme işleminin yapılması da eşyalara zarar verir. Bu yüzden birçok firma elindeki yükü tek bir kamyona yüklemeyi tercih eder ve o kamyon ile taşıma işlemlerini gerçekleştirir. Siz de nakliyat firmalarından fiyat teklifi alırken bu durumu bildiğinizi vurgulayın ve bu yönde pazarlık yapın! Şehirlerarasında çeyiz taşıma ve fiyat örnekleri nakliyat firmalarının sitelerinde yer almaktadır. Bu fiyat örneklendirmeleri size taşıyacağınız eşya için nasıl fiyatlar alabileceğinizi en iyi şekilde göstermektedir.

Kargo İle Çeyiz Gönderme ve Paketleme Masrafları

Çeyiz eşyalarınız büyük eşyalardan oluşmayabilir ya da sadece birkaç parça çeyiz eşyanız olabilir. Böyle durumlarda nakliyat firması tercih etmek mantıksız olabilir. Böyle durumlarda Türkiye’nin her bölgesine hizmet veren kargo firmalarını tercih edebilirsiniz. Fakat çeyiz eşyalarınız 10 koliden fazla ise ve bu eşyalar içerisinde buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalardan herhangi biri varsa sizler için en iyi tercih nakliyat firmaları olacaktır kesinlikle. Kargo firmaları ile göndereceğiniz çeyiz eşyalarınız için ekstra koruma ile paketleme yapmanız büyük önem taşımaktadır. Sizlerin de bildiği gibi defalarca bu eşyalar taşıma aracına yüklenip indirilecektir. Kargo firmaları ile taşınan eşyaların nakliyat firmalarının taşıdığı eşyalara göre daha fazla zarar gördüğü aşikardır. Çünkü çok daha fazla yükleme ve indirme işlemi yapılmaktadır.

Özellikle kırılabilecek eşyaların kargo ile gönderilmesi söz konusu ise çok iyi bir paketleme yapmak gerekmektedir. İyi bir paketleme yapmak için çok daha fazla koli kullanmanız gerekecek ve bu durum da eşyaların hacmi ve ağırlığını otomatik olarak artacaktır. Böylece kargo fiyatı düşündüğünüzden daha fazla olacaktır. Çeyiz eşyalarınızın taşınması konusunda tercih yaparken nakliyat firmalarının fiyat teklifleri ile kargo firmasının teklifleri arasında bir kıyaslama yaparak tercih yapabilirsiniz. Ek olarak, kargo için yapacağınız paketleme masraflarını da aldığınız teklifin üzerine eklemeyi unutmayın. Çünkü genellikle nakliyat firmaları paketleme hizmetlerini size ücretsiz ya da çok daha uygun fiyatlarla sunar. Bu kıyaslamayı yapmak size büyük avantajlar sağlayabilir. Bu karşılaştırmayı mutlaka yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kargo ile göndereceğiniz bavul ya da valizlerinizin yeniden kullanılmasını istiyorsanız streç ile çok iyi bir şekilde sarmalı ya da bu valizleri de kolinin içine yerleştirip bu şekilde kargo firmasına teslim etmelisiniz.

Octovan ile parça eşya taşımak çok kolay!

Çeyiz taşıma konusunda da her zaman olduğu gibi, Octovan yanınızda! En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan, çeyiz eşyalarınızı hasar güvencesi ile istediğiniz noktaya taşıyor. Profesyonel taşıma ekipleriyle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan Octovan, sabit fiyat garantisi ile taşınma günü sürpriz yaşamanıza engel oluyor. Çeyiz eşyaları gibi diğer değerli eşyalarınızın taşınması için de Octovan’ı tercih edebilirsiniz. Parça eşya taşıma hizmeti ile istediğiniz eşyayı en güvenli ve en hızlı bir şekilde belirttiğiniz noktaya ulaştıran Octovan’a web sitesi ve mobil uygulama üzerinden ya da 0850 305 16 90 numaralı telefondan ulaşabilir ve dakikalar içinde fiyat alabilirsiniz. Taşınma sırasında yaşayabileceğiniz her türlü sorun için çağrı merkezi ile sürekli yanınızda olan Octovan, çeyiz eşyalarınız taşınırken kafanızın rahat etmesini sağlar.