Evinizi Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

0
786

Taşınırken akıllara takılan sorulardan bir tanesi de boyama işlemleri oluyor şüphesiz! Eğer çıkacağınız evde depozitonuz varsa ve bu parayı ev sahibinizden geri almak istiyorsanız genellikle evi aldığınız gibi temiz bir şekilde bırakmanız gerekiyor. Eve girdiğiniz zaman yaptığınız anlaşma doğrultusunda evinizi ya kendiniz boyamanız ya da bir boyacı çağırarak boyatmanız gerekiyor. Bazen de ev sahipleri kiralayacağınız evin boyasının iyi durumda olduğunu ve isterse yeni kiracının boyatabileceğini belirtebiliyor.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda da evi ya kendiniz boyamak ya da bir boyacı çağırmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak bütün bunları bir kenara bırakırsak, çıkacağınız evinizi ya da yeni taşınacağınız evinizi boyamak hiç de düşündüğünüz kadar zor değil. Dikkat etmeniz gereken püf noktaları bilemeniz ve önlemlerinizi düzgün bir şekilde almanız durumunda siz de hızlı, kaliteli ve güzel bir boyama yapabilirsiniz. Bu yazımızda, evinizi boyarken dikkat etmeniz gereken noktaları detaylı bir şekilde anlatacağız. Eğer siz de hazırsanız, ev boyama işleminin tanımıyla başlayabiliriz yazımıza…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev Boyama Nedir, Neden Evimizi Boyarız?

Ev boyama işlemi çok zorlu bir süreç gibi gözükse de bu süreci keyfe çevirmek sizin elinizde. Ev boyama, evinizi yenilemek ve temiz bir ortamda gündelik yaşamanızı devam ettirmenin en iyi yöntemidir. Taşınma dönemlerinin genellikle bahar aylarında gerçekleşmesiyle birlikte ev boya badana işlemleri artmaktadır. Boyama işlemine karar verdiğiniz andan itibaren birçok seçim yapmanız gerekiyor. Öncelikli olarak karar vermeniz gereken konu renk seçimi olacaktır. Fakat seçtiğiniz boyanın rengi, kurmayı hayal ettiğiniz evinizin konseptiyle, aldığı ışık miktarıyla ve sahip olduğunuz eşyalarla uyumlu değilse, sizi pek de hoşnut etmeyecek sonuçlarla karşılaşmanız çok normaldir.

Evinizin duvar rengi sizin gündelik hayattaki enerjinizi doğrudan etkileyecektir. Bu yüzden ruhunuzu okşayan, size huzur ve rahatlama hissi veren renkleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz, doğru renkleri duvarlarınıza yansıtmayı başarabilmeniz durumunda hayat enerjinizin de artacağını gözlemleyebilirsiniz. Eğer hangi renklerin sizi mutlu ettiğini ve rahatlattığını bilmiyorsanız, küçük renk örneklerini kullanarak deneme yanılma yöntemini kullanabilirsiniz. Eviniz için doğru renk seçimi yaptığınızda hayat kalitenizin de yükseldiğini fark edeceksiniz. Bu yüzden renk seçiminin en önemli konu olduğunu unutmayın.

Doğru Renk Boya Seçiminde Püf Noktalar Nelerdir?

Eviniz için boya seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalarından bir tanesi, boyama yapılacak alanın yüzeyidir. İstediğiniz renge ulaşabilmek için yüzeyin durumuna göre 2 ya da 3 kat boya atmak gerekebilir. Bu yüzden, ilk önce boya yapılacak yüzeyin durumunu net bir şekilde bilmek ve istediğiniz tona ulaşabilmek için kaç kat boya atacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Unutmayın ki, ev boyama için seçilecek en doğru renk, daha önceden seçmiş olduğunuz görünüm için en uygun olan renktir. Örnek olarak; marina konseptinde bir yatak odası planlıyorsanız, duvarınızı mavi ve beyaz renklere boyamak sizin için doğru bir tercih olacaktır.

Öte yandan, odanıza giren doğal ışık miktarı ve kullanılan yapay ışıklandırmanın nasıl olduğu da doğru renk seçimi açısından büyük önem taşımaktadır. Mutlaka aklınızda bulundurmanız gereken bir detay da boyaların doğal ve elektrik ışığı altında çok farklı bir görüntü sunmasıdır. Özellikle evinize giren doğal ışık miktarı gün içerisinde de değişiklik göstereceği için günün her bölümünde aynı görüntüyle karşılaşamazsınız. Bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak boyama yapacağınız alana en uygun rengi seçmek için küçük bir alanda deneme boyaması yapabilirsiniz. Bu deneme boyamalarıyla birlikte odada kullanacağınız eşyaların renklerini de göz önünde bulundurarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Ev Boyama Öncesinde Yapılması Gereken Ön Hazırlıklar Nelerdir?

Bir önceki soru başlığında boyama işleminde en önemli noktalardan bir tanesinin boyayacağınız alanın yüzeyi olduğunu belirtmiştik. Belirlediğiniz boyanın, tam düşündüğünüz şekilde odanızda gözükmesi için duvar yüzeyinde yapacağınız çalışmalar büyük önem taşıyor. İlk olarak, boyama işlemi yapılacak tüm duvarlardaki eski boya kalıntıları ya da kaplama yapıldıysa kağıt parçaları çok düzgün bir şekilde temizlenmeli ve yüzey zımparalanmalıdır. Bu işlemin ardından duvar yüzeyinde tozlanmalar oluşacaktır. Bu tozlu yüzeyler de temiz bir bez parçasıyla temizlenmelidir. Tozlu yüzeyi temizlemenize rağmen duvarda lekeler oluştuğunu görürseniz, duvarı deterjanlı suyla silip duvarın kurumasını beklemelisiniz. Daha önceden yapılan çalışmalar nedeniyle duvarlardaki çivi delikleri, çatlaklar ve sıva bozuklukları gibi yüzey kusurları macun ve kireçle düzgün bir şekilde doldurulduktan sonra bütün duvarlar astarlanmalıdır. Daha sonra yapılan astarın kurumasını beklemeniz ve kuruma gerçekleştikten sonra boyama aşamasına geçebilirsiniz.

Renkler Odanızı Nasıl Etkiler?

Renklerin insan ruhu üzerinde çok önemli bir etkiye sahip olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Peki hangi renkler evimizde rahatlama ve huzur hissi yaşamamızı sağlar? Ev boyama işleminde doğru ton ve ayarda seçilmiş yeşil ile mavi, odanıza hareketlilik katarken, aynı zamanda size ve ailenizde huzur ve rahatlık hissi de oluşturmaktadır. Daha saki ve duru bir oda yaratmak istiyorsanız ahşap eşyalar ve beyaz tonlarla tamamlanabilecek açık yeşil ya da mavi tonlar odanızda aradığınız renk uyumu ve sakinleştirici etkiyi size sunacaktır. Fakat bu tarzların hiçbiri sizi yansıtmıyorsa ya da çocuğunuz için daha enerjik bir oda hayal ediyorsanız, parlak renkler istediğiniz ortamı oluşturmak için size yardımcı olacaktır. Örneğin parlak bir turuncu kullanarak boyayacağınız odanızın enerjisini daha da yukarılara kolayca çekebilirsiniz. Ayrıca odanız sabah güneşini de yoğun bir şekilde alıyorsa bunun anlamı, yatağınızdan çok daha enerji dolu bir şekilde kalkmanız olacaktır. Çok sade ve klasik tonlarda kendini çok daha iyi hissedenler için de ara renkler ön plana çıkmaktadır.

Mesela, yavruağzına yakın açık turuncu bir renk tercihi evinizde eskiye dönük etkiler yaratmanıza, daha farklı bir stil sahibi olduğunuzu gözler önüne sermenize yardımcı olur. Bütün bunların dışında güneşin renklerini odanızın duvarlarına taşımak, sizin için ev boyarken çok eğlenceli bir tercih olabilir. Sarı renk, insanlar üzerinde pozitif bir etki oluşturmaktadır. Bu yüzden güne başlarken güneş ışıkları ya da sarı ışık ile başlamak size yorgunluğunuzu unutturur ve enerji dolu bir şekilde güne başlamanız için güç kazandırır. Gözlerinizin aşırı sarı renk nedeniyle fazla yorulmasını istemiyorsanız, sarı rengi beyaz renkle kombinleyerek uyarıcı etkiyi azaltabilir ve istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Bu yüzden yatak odanızda sarı rengi kullanacaksanız, güne başlarken uyarıcı tonlarda bir sarı renk sizi karşılayacak, bu da güne daha enerjik bir şekilde başlamanızı sağlayacaktır.

Eğer taşınmaya karar verdiyseniz ve profesyonel bir taşımacılık hizmeti almak istiyorsanız, octovan.com sabit fiyat garantisi ve hasar güvencesiyle her zaman yanınızda! Diğer nakliyat firmalarından farklı olarak müşterilerine kredi kartı ile ödeme seçeneği de sunan Octovan’a web sitesi, mobil uygulama ve 0850 305 16 90 numaralı telefondan hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yapı marketten eşya taşıma işlemleriniz için de hizmetinizde olan Octovan, taşınmatik uygulaması ile eşyalarınızın ortalama taşınma giderlerini hesaplamanızı sağlıyor ve taşınma günü herhangi bir sürprizle karşılaşmıyorsunuz!