Çeşme Yazlık Fiyatları Rekor Kırdı!

0
497

Çeşme yazlık fiyatları ile gündemden düşmüyor! Tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’yi de olumsuz etkileyen pandemi nedeni ile Çeşme yazlık fiyatları rekor kırdı. Birçok kişinin maskelerden kurtulmak için büyük şehirlerden yazlık bölgelere taşınmak istemesi ile birlikte Çeşme yazlık evler için talepler fırladı ve bu durum da fiyatların yükselmesine neden oldu. Çeşme bölgesinde ihaleye çıkan arsaların fiyatları daha önce 2 milyon TL’den başlarken bu fiyat 5,5 milyon TL’ye kadar yükseldi.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Pandemi sürecinin uzaması ile birlikte şehir merkezinden uzaklaşmak isteyenler, yazlık yerlerde doğa ile iç içe yaşamayı tercih ederek, Foça, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar,  Bergama, Aliağa, Torbalı, Kemalpaşa, Ayrancılar ve Bayındır gibi merkezlere taşınmaya başladı.

Pandemideki eve kapanma dönemlerinin ardından rahat bir yaşam sürmek isteyen kişiler, dar evlerin içinde sıkışıp kalmak yerine şehir merkezinden uzak Çeşme gibi yazlık bölgelere yönelmeye başladı.

Çeşme Yazlık Fiyatları Fırladı

Konut kredilerinin düşmesi de yazlık fiyatlarının yükselişinde büyük rol oynarken, yazlık fiyatı artışların bazı bölgelerde yüzde 100’ düzeyine, bazı merkezlerde de 2-3 katına kadar çıktı. 2020 yılının Haziran ayında sıfır konutlar için 0.64, ikinci el konutlar için ise 0.74 düzeyinde kredi veriliyordo. Banka faiz oranları 1.50 düzeyinden hızlı bir şekilde yarı yarıya azalmıştı. Ev satın almak isteyen kişiler sadece 2 bin TL taksit ödeyerek konut sahibi olmaya başladı.

Bu süreçte birçok kişi konut alarak yatırım yapmayı tercih etti. Talepler yükselince de yazlık fiyatları yükselişe geçti. Yapılan araştırmalara göre geçen yıl ile bu yıl arasında konut fiyatları yaklaşık yüzde 110 arttı. Günümüzde ise an fiyatlar sabit diyebiliriz. Ancak konut kredi faiz oranları aşağı iner ve konut talepleri yeniden yükselişe geçer ise fiyatlar yeniden yükselişe geçer.

Bodrum’dan Çeşme’ye Geçiş Başladı

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan kişiler yazlık merkezleri tercih ederken, Bodrum’a olan ilgili Çeşme’ye doğru kaydı. Çeşme’de neredeyse arsa kalmadığı belirtilirken, arsa bulunamadığı için fiyatlar da doğru orantılı olarak artış gösteriyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye açılan arsaların fiyatları, muhammen bedel daha önce 2 milyondan başlarken bugün 5,5 milyon liradan satılmaktadır.

Bir yazlığın ortalama değeri 2 milyon lira iken bu rakamlar 3 katına kadar çıktı. Diğer arsaların fiyatları da bu ölçekte dengelendi. Her bölgedeki rakamlar değişiklik gösteriyor, ancak Çeşme yazlık fiyatları rekor kırmış durumda. 850 bin TL’ye satılan 1+1 daireler şu anda 1 milyon 450 bin TL’ye alıcı buluyor.

Herkese Uygun Arsa Var

Çeşme’deki arsa fiyatları dönemsel olarak farklılıklar gösterse de Çeşme’de sunulan fiyatlar genel olarak bir ya da iki villa yapabilecek arsalar için verilmektedir. Çeşme’de 5 milyon TL’ye de satılık arsa bulabilmek mümkün 18 milyon TL’ye de mümkün. 18 milyon TL’ye satışa sunulan arsanın içine ortalama 5 villa yapabilirsiniz. Bu fiyatlar, arsa bedelleri, inşaat masrafları ve inşaat firmasının değerlendirmeleri nedeni ile daha da artabiliyor.

Octovan Ayrıcalıkları Sizi Bekliyor!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Etlik Evden Eve Nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…