İzmir’de Taşınabileceğiniz Semtler

0
10083

Ege Bölgesi’nin incisi olan İzmir, muhteşem doğası, iş fırsatları, turistik merkezleri ve üniversiteleri gibi birçok özelliğiyle tam anlamıyla Türkiye’nin cazibe merkezi diyebiliriz. İzmir’in benzersiz ilçe ve semtleri sundukları yaşam olanaklarıyla her yıl binlerce kişiyi cezbediyor. İzmir’in hemen hemen her türlü beklentiye cevap verebilen bir şehir olması ve toplu ulaşım seçeneklerinin fazla olması Ege’nin bu eşsiz şehrine yaşamak için adeta akın edilmesine neden oluyor. İzmir’in her ilçe ve semtinin öne çıkan bazı özellikleri bulunuyor.

Eğer siz de İzmir’e taşınmayı planlıyorsanız, hangi ilçe ve semtin beklentilerinize daha uygun olduğunu mutlaka araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin, merkezi bir bölgede yaşamak, toplu ulaşım imkanlarından faydalanmak ve hareketli bir yaşamın içinde olmak istiyorsanız Karşıyaka’yı; Ege Üniversitesi’nde bir öğrenci olarak okumak için İzmir’e taşınacaksanız Bornova’yı yaşayacağınız semt olarak seçmenizde fayda var! Yazımızda, İzmir’in en güzel ilçe ve semtlerini sizler için detaylı bir şekilde inceledik. İşte İzmir’de taşınabileceğiniz en güzel ilçe ve semtlerin öne çıkan özellikleri…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Karşıyaka

İzmir denince akla gelen belki ilk merkez olan Karşıyaka, hareketli hayatı, ulaşım olanakları ve kendine özgü kültürel havası ile İzmir’in en nezih ve güzel bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Kendini İzmir’den ayrı bir il olarak gören ve farklı bir tanımlama yapan Karşıyaka halkı, 35,5 diye kendine ait sembolik bir plaka ile ünlüdür. Eğer canlı bir hayatın içinde olmak sizin için olmazsa olmazlardan biri ise Karşıyaka semti kesinlikle tam size göre! Karşıyaka, sahile olan yakınlığı, büyük çarşısı, kolay ulaşım fırsatları ve semti fazlasıyla sahiplenen halkı ile İzmir’in en keyifli bölgelerinden biri diyebiliriz.

Kalabalık ortamlarda yaşamak isteyenler için çok ideal bir konum olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Yılların Karşıyaka Çarşısı benzersiz özellikleri ile alışveriş merkezlerinden çok daha fazla ilgi görüyor. Karşıyaka Çarşısı, karşılıklı eski dükkanları, döner, midye, turşu, simit ve kokoreç gibi sokak lezzetleri ile herkesi kendine hayran bıraktırıyor. Ne zaman isterseniz stresinizi atmak için çarşıda bir tur atabilir ve esnaf ile sohbet ederek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Alsancak

İzmir’de Karşıyaka ile birlikte en hareketli yaşam tarzına sahip semti şüphesiz Alsancak’tır. İzmir’in en kalabalık ve renkli caddeleri arasında yer alan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Barlar Sokağı, Kordon gibi hareketli merkezleri ile bilinen Alsancak, eğlenmeyi sevenlerin tercih edebileceği en güzel semtlerin başında geliyor. Konak ilçesine bağlı olan semtte Anglikan Kilisesi ve Yuhanna Katedrali gibi tarihi yapılar da yer alıyor. Tarihi doku ile birlikte modern eğlence hayatını bir arada bulabileceğiniz Alsancak, İzmir’de yaşamaya karar verdiyseniz mutlaka listenizin üst sıralarında yer alması gereken bir semt.

Bornova

Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Ege Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Bornova, tam anlamıyla bir öğrenci semti diyebiliriz. Ege Üniversitesi kampüsünden nedeniyle gençlerin akın ettiği bir merkez olan Bornova, İzmir’in en hızlı ve eğlenceli hayatın çok hızlı bir şekilde aktığı merkezlerden bir tanesi. Hareketli bir yaşam tarzını seviyorsanız ve gençlerle birlikte zaman geçirmeyi istiyorsanız yüzlerce bar, restoran ve eğlence mekânı ile gece hayatının su gibi aktığı bu bölgeye taşınmayı tercih edebilirsiniz.

Güzelbahçe

İzmir’in en eski ve en köklü semtlerinden biri olan Güzelbahçe, sakin bir yaşam sürmek isteyenlerin tercih edebileceği bir bölge olarak dikkat çekiyor. En eski ismi Kilizman olan ve daha sonra Kızılbahçe, en son olarak da Güzelbahçe ismini alan semt, geniş yolları, temiz havası, uzun sahil şeridi ve sakin trafiği ile tam anlamıyla yaşanası bir semt. İzmir’in en güzel semtleri denince akla gelen birkaç semtten biri olan Güzelbahçe, mimari açıdan da büyük ilgi görüyor. Bu özel semt, geçmişin izleri ile modern mimarinin estetiğini tek çatı altında birleştirmeyi başaran nadir semtlerden bir tanesi. Güzelbahçe, emeklilik yıllarınızı huzurlu ve keyifli bir şekilde geçirebileceğiniz sessiz ve lüks bir semt olarak öne çıkıyor. Sessiz ve huzurlu bir çevre sunmasına rağmen şehir merkezine de sadece yarım saat uzaklıkta olan Güzelbahçe, ulaşım konusunda da sıkıntı yaşamayacağınız bir semt. Bu özel semt, uzun sahil şeridi, temiz havası ve çok daha fazlası ile İzmir’de taşınabileceğiniz en güzel semtlerden bir tanesi.

Bostanlı

İzmir’in en nezih semtlerinden bir tanesi de Bostanlı diyebiliriz. Birbirinden özel ve kaliteli mekanları, sakin ve huzurlu temiz sokakları, benzersiz manzarası ve denizi ile Bostanlı, İzmir’de yaşamaya değer katabilen en özel semtler arasında yer alıyor. Sakin ve huzurlu bir yaşam tarzı olan kişiler için ideal olan Bostanlı, ulaşım açısından da çok avantajlı bir konumda bulunuyor. Son dönemde hizmete giren tramvay ile ulaşım alternatiflerini artıran Bostanlı, eşsiz manzarası ve profili yüksek saygılı insanları ile İzmir’in cazibe merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Güzelyalı

İzmir’de büyük bir yenilenme süreci yaşayan semtlerden bir tanesi de Güzelyalı şüphesiz! Yenilenen yüzüyle İzmir’in en çok tercih edilen ve en çok sevilen semtlerinden biri olan Güzelyalı, temiz havası ve göz alıcı sahili ile İzmir’de yaşamak için tercih edebileceğiniz en güzel semtlerden bir tanesi. Geçmişte yalıları ve yalıların bahçesinde bulunana yasemin çiçekleri ile adından söz ettiren Güzelyalı semtinin sokaklarında yapacağınız kısa bir yürüyüş geçmişte bir yolculuğa çıkmanız için yeterli olacaktır. Metro, dolmuş ve otobüs ile ulaşım sorunu kesinlikle yaşamayacağınız, çok nezih bir semt olan Güzelyalı, taşınma listenizde mutlaka bulunması gereken bir semt. Muhteşem deniz manzarasında oturabileceğiniz, saygılı ve güler yüzlü insanların arasında keyifli günler geçirebileceğiniz Güzelyalı’nın, hayatın tadını çıkarabileceğiniz bir semt olduğunu aklınızdan çıkartmayın!

Karataş

İzmir’in en tarihi ve otantik merkezlerinden biri olan Karataş, farklı milletlerden insanların dostça yaşayabildiği bir semt olarak biliniyor. Tarihi asansörü ile tanınan ve Konak meydanına çok yakın bir konumda yer alan Karataş bölgesi, İzmir’in sanat ve tarih alanında kalbi sayılabilecek bir konumda bulunuyor. Sakin ve huzurlu yaşam alanları, hareketli gece hayatı ve bolca yeşil alanları ile İzmir’de yaşamak isteyenler için en özel semtlerden bir tanesi de Karataş. Ek olarak, pasajları ile de dikkat çeken bu tarihi semt, İzmir’de alışveriş denince akla gelen ilk merkezlerden biridir.

Çeşme

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak bilinen Çeşme, İzmir’in can damarlarından bir tanesi kesinlikle! Hayatın stresinden tamamen uzaklaşmak ve sessiz sakin bir yaşam sürmek istiyorsanız Ege’nin incilerinden Çeşme tam size göre bir merkez. Muhteşem iklimi, kusursuz mutfağı, sıcakkanlı yöre halkı ve birbirinden güzel otelleri ile son yıllarda Türkiye’nin en popüler merkezlerinden biri haline geldi. Sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan turistlerin ziyaret ettiği ve gece hayatı ile konuklarına iyi bir tatil fırsatı sunan Çeşme, emekliliğinizin tadını çıkarabileceğiniz eşsiz bir tatil bölgesi.

Octovan Güvencesi İzmir’de Yanınızda!

Her zaman her yerde olduğu gibi, Octovan İzmir’de yanınızda! En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan, eşyalarınızı hasar güvencesi ile istediğiniz noktaya taşıyor. Profesyonel taşıma ekipleriyle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan Octovan, sabit fiyat garantisi ile taşınma günü sürpriz yaşamanıza engel oluyor. Evden eve nakliyat ve değerli eşyalarınızın güvenli bir şekilde taşınması için Octovan’ı tercih edebilirsiniz. Ek olarak, parça eşya taşıma hizmeti ile istediğiniz eşyayı en güvenli ve en hızlı bir şekilde belirttiğiniz noktaya ulaştıran Octovan’a web sitesi ve mobil uygulama üzerinden ya da 0850 305 16 90 numaralı telefondan ulaşabilir ve dakikalar içinde fiyat alabilirsiniz. Taşınma sırasında yaşayabileceğiniz her türlü sorun için çağrı merkezi ile sürekli yanınızda olan Octovan, İzmir’de taşınırken kafanızın rahatlamasını ve sadece yeni evinize odaklanmanızı sağlar.