İstanbul Evden Eve Nakliyat Önerileri

0
747

Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehri İstanbul evden eve nakliyat hizmetlerinin en çok talep gördüğü şehir olarak da ön plana çıkıyor. Ancak İstanbul’da evden eve nakliyat işlemleri yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok önemli madde bulunuyor. İstanbul çok geniş bir alana yayılmış olması nedeni ile evden eve taşımacılık işlemleri için her ilçenin özelliklerini detaylı bir şekilde incelemek gerekmektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu yazımızda, İstanbul evden eve nakliyat hizmeti için dikkat etmeniz gereken noktaları detaylı bir şekilde kaleme aldık. Eğer siz de hazırsanız evden eve nakliyat İstanbul başlığı altında öne çıkan tüm soruların yanıtlarını birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Bulunduğunuz İlçeyi ve Taşınacağınız İlçeyi Araştırın

Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’un her ilçesi farklı özelliklere sahip ve evden eve nakliyat işlemleri sırasında bu özelliklere göre hareket etmeniz gerekiyor. Eğer taşınma gününden önce bulunduğunuz ve taşınacağınız ilçenin özelliklerini araştırmazsanız büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İstanbul’un öne çıkan ilçeleri hakkında detaylı bilgiler paylaşarak evden eve taşımacılık işlemleri öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri maddeler şeklinde listeleyeceğiz.

Kadıköy

İstanbul denince akla gelen ilk ilçelerden bir tanesi Kadıköy’dür şüphesiz! Kadıköy’ün merkezide oturuyorsanız ya da bu bölgeye taşınmayı planlıyorsanız, evin bulunduğu sokak ya da mahalleye evden eve taşımacılık işlemleri için nakliyat kamyonunun girip giremediğini mutlaka öğrenin! Merkezde yer alan sokak ve mahalleleri genellikle oldukça dar olan Kadıköy’de bazı mahalle ve sokaklara nakliyat kamyonunun giriş çıkış yapabilmesi için belediye izni gerekebiliyor. Taşınma gününden önce bu bilgileri öğrenerek yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırabilirsiniz.

Beykoz

İstanbul’un en güzel ve büyük ilçelerinden biri olan Beykoz da evden eve nakliyat hizmetinin en çok ilgi gördüğü ilçeler arasında yer alıyor. Büyük bir ilçe olmasına rağmen dağlık bir alanda dağınık bir yerleşim düzeni olan Beykoz, bolca yokuş ve eğimlerin bulunduğu bir ilçedir. Eğer Beykoz’a taşınmayı planlıyorsanız evinizin yer aldığı sokağın yokuş ya da eğim üzerinde olduğunu, nakliyat kamyonunun evinizin önüne kadar gelip gelemeyeceğini mutlaka taşınma günü öncesinde öğrenin! Çünkü nakliyat kamyonu eşyalarınızı evinizden ne kadar uzakta indirmek zorunda kalır ise nakliyat firması sizden o kadar fazla ekstra ücret talep edecektir.

Şişli ve Beyoğlu

İstanbul’un kalbi olarak kabul edilen Şişli ve Beyoğlu ilçeleri evden eve nakliyat işlemleri için oldukça yorucu ve zorlayıcı ilçelerdir. Bu iki bölge de hem çok kalabalıktır hem de sokakları oldukça dardır. Birçok iş merkezinin bulunması nedeni ile de dar sokaklar park etmiş arabalarla daha da sıkışık durumdadır. Bu iki ilçede de evinizin bulunduğu mahalle ya da sokağa nakliyat kamyonu giriş yapamayabilir. Bu noktada ilk olarak sizin bölgeyi araştırmanız ve daha sonra da konu hakkında nakliyat firması ile detaylı bir fikir alışverişi yapılarak bir yol haritası belirlenmelidir.

Silivri ve Şile

İstanbul’un çok geniş bir alana yayıldığından bahsetmiştik. Çatalca ve Şile gibi şehir merkezinden oldukça uzakta olan ilçelere evden eve nakliyat hizmeti için çalışacağınız nakliyat firmalarının ek ücretler talep edebileceğini not edin. Taşınma işlemi için seçtiğiniz evden eve nakliyat firması ile taşınacağınız evin ilçe ve sokağını belirten maddeyi imzalayacağınız yazılı sözleşmeye mutlaka ekleyin. Bu önlemi alarak, nakliyat firmasının taşınma günü mesafenin uzunluğu bahane gösterilerek ek ücret talep etmesinin önüne geçmiş olursunuz. Bu detayı sözleşmenize eklemezseniz taşınma günü büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Yeni Evinizin Mahalle ve Sokağını Google Maps Üzeriden Keşfedin

İstanbul’un çok büyük bir şehir olması, uzak mesafeler, trafik ve benzeri etkenler nedeni ile her ilçeyi görerek özelliklerini kaydetmek oldukça zordur. Ancak İstanbul’un ilçelerinin öne çıkan özelliklerini oturduğunuz yerden hiç kalkmadan evinizden keşfedebilirsiniz. Peki taşınmak istediğiniz ilçeyi, mahalle ve sokağı evinizde otururken nasıl görebileceksiniz? Bu sorunun cevabı aslında çok basit! Google Maps hizmeti üzerinden İstanbul’daki ilçe, sokak ve mahalleleri gezebilir ve bu bölgelerin fotoğraflarını nakliyat firması ile paylaşarak evden eve taşımacılık işlemlerinizi planlayabilirsiniz.

Google Maps web sitesine giriş yaptığınızda alt bölümde adam şeklinde küçük bir simge görebilirsiniz. Bu simgeye basılı tutarak görmek istediğiniz ilçe, mahalle ya da sokağın üzerine sürükleyin bırakın. Simgeye basılı tuttuğunuz zaman harita üzerindeki bazı sokaklar mavi renk olarak gözükecektir, mavi renkli bölgelerin anlamı bu bölgeleri gezebilmeniz için gerekli bilgilerin sistemde kayıtlı olduğudur. Bu mavi bölgeler üzerinde istediğiniz noktayı görüntüleyebilir ve gezebilirsiniz.

Google Maps üzerinden adres ziyareti yapmak için adresi sitenin sol üst bölümünde bulunan arama modülüne yazmanız yeterli. Bu işlemi yaptıktan sonra evinizin yer aldığı sokak ya da mahalleyi keşfetmeye başlayabiliyorsunuz. Bu noktada evden eve nakliyat hizmeti için detaylı bir inceleme yapmanızı tavsiye ediyoruz. Sokakların nakliyat kamyonunun giriş çıkış yapabilmesine uygun olup olmadığını, sokak ya da mahallenin eğimli ya da yokuşlu bir noktada yer aldığını rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, bir siteye taşınmayı planlıyorsanız sitelerin giriş kapılarını detaylı olarak incelemenizi tavsiye ediyoruz. Bazı nakliyat kamyonlarının yüksekliği bu site kapılarından geçişe uygun olamayabiliyor. Bu yüzden taşınacağınız sitenin giriş kapısı resimlerini nakliyat firmanız ile paylaşmanızı öneriyoruz. Bu bilgiyi nakliyat firması ile paylaşarak hem zaman kazanabilir hem de ek ücret ödemekten kurtulabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.