Detaylarıyla Ev Taşıma Rehberi

0
1129

Yeni bir ev yeni başlangıçların yanı sıra eski anıların üzerine yeni anılar eklemenin de en keyifli yollarından birisidir. Özellikle her zaman hayalini kurduğunuz o eve taşınacaksınız işte onun zevki paha biçilemez olur. Ancak taşınma fikri bile bazen insan için korkutucu olabiliyor. Eşyaların hazırlanması, paketlenmesi, hangi eşyanın nereye konulacağı ve bunun gibi bir sürü plan yapmak gerekebiliyor. Biz de size yardımcı olabilmek için detaylarıyla ev taşıma rehberi hazırladık. İşte detaylar…

Taşınmadan 4-5 Hafta Önce Yapılacaklar

Öncelikle zaman çizelgenizi hazırlayın. Unutmayın ne kadar önce başlarsanız o kadar rahat olur. Taşınma hazırlıklarını ne zaman yapacaksınız, ne kadar zaman ayıracaksınız gibi. Daha sonra oda oda eşyaların miktarını, hangi odada ne kadar eşya olduğunu içeren bir plan hazırlayın. Bu size oldukça zaman kazandıracaktır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Nakliye Araştırması Yapın

Yapılacaklar içerisinde ilk ve en önemlisi nakliye firması araştırması yapmanız olacaktır. Güvenilir ve alanında uzman Octovan ile kolaylıkla nakliye işlemlerinizi çözebilirsiniz.

Eskilere Elveda!

Yeni bir ev çoğu zaman yeni eşyalar ve eskilerden kurtulmanın da güzel bir yoludur. Bu süreçte yeni evinize uymayacağını düşündüğünüz veya artık kullanmayacağınız eşyalarınızı ayırabilir, böylece evin eski kabalığından kurtulabilirsiniz.

Envanter Listesi Hazırlamayı Unutmayın

Hangi eşyalarınızı alacağınıza dair bir envanter listesi hazırlayın. Eşyaları kolilere girecek şekilde gruplayıp isimlendirin. Örneğin kitap kolisi, mutfak gereçleri gibi. Öncelikli ihtiyacınız olacak kolilerin üzerine mutlaka bir numara veya işaret koymayı da unutmayın. Bu sayede acil ihtiyacız olanlara ulaşmak için diğer koliler arasında kaybolmamış olursunuz. Dilerseniz bu işlemleri zahmetsiz şekilde Octovan ekibinin güvenilir ellerine de teslim edebilir, böylece hem yorulmamış olur hem de zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

detaylı ev taşıma

Taşınmadan 2-3 Hafta Önce Yapılacaklar

Taşınmadan önce yapılacak listesinin bu bölümünde evin içerisinde yapılması gereken tadilat veya tesisat işlerinin halledilmesi var. Eve taşınmadan önce detaylı bir tesisat kontrolü yaptırmanız, sonrasında ortaya çıkacak riskleri ve zararları en aza indirecektir. Ayrıca yeni evinizde yapmak istediğini değişiklikler varsa bunlar için tam zamanı.

Boş Ev Gezintisi

Yeni eviniz, hazır eşyalar gelmemişken, dekor yapabilmeniz için mükemmel bir alan yaratır size. Ayrıca ev içinde yapılması gereken önemli tadilat işlemleri varsa bunları rahatlıkla da görebilmenize olanak sağlar. Hangi eşyayı nereye koyacağınızı önceden planlamak hem heyecanınızı artıracak hem de eşyaların yerleştirilmesini çok daha kolay hale getirecektir. Bu nedenle boş ev gezintisini yapmanızı şiddetle öneriyoruz.

Doğalgaz, Su ve Elektrik Gibi İşlemleri Halledin

Bu süreç tüm abonelikleri halledebilmeniz için iyi bir zaman dilimi olacaktır. Şimdiden bu işlemleri bitirebilirseniz taşınma esnasında ihtiyacınız olabilecek elektriğe, suya ve doğalgaza sahip olabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi Hazırlayın

Eğer eşyalarınızı kendiniz toparlamak istiyorsanız bu süreçte en ihtiyaç duyabileceğiniz ürünler elbette ki; koli, falçata, koli banda, pat pat naylondur. Bunları önceden temin etmeniz size zaman kazandıracaktır. Bu nedenle kaç koliye ve ne kadar bant kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Elbette bu işlemleri Octovan’ın güvenilir ellerine de teslim edebilir, kendinizi yormadan taşınmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yardım İstemekten Çekinmeyin

Herkes bilir ki taşınma ve hazırlık süreci oldukça yorucu ve zahmetlidir. Bu süreci yalnız başınıza yapmak yerine dostlarınızdan yardım isteyebileceğinizi unutmayın. Birlikte bir plan yapabilir, hangi gün ve saatlerde çalışacağınızı belirleyebilirsiniz.

Eski Abonelikleri İptal Edin veya Adres Değişikliği Yapın

Eski adresinize kayıtlı gazete, dergi gibi düzenli gelen abonelikleriniz varsa bunları iptal etmeyi veya yeni adresinize göre güncellemeyi unutmayın. Özellikle önemli evraklarınız adresinize geliyorsa bu adres değişikliği hayati öneme sahip olabilir.

Taşınmadan 1 Hafta Önce Yapılacaklar

Heyecan gittikçe artıyor öyle değil mi? Artık yeni evde eni hayatınıza başlamanız için zaman oldukça daraldı. Peki, şimdi nelere dikkat etmelisiniz? İşte detaylar…

Kilitleri Unutmayın

Yeni evinizdeki tüm tadilat işlemleri bittikten sonra kapı kilidini değiştirmeyi asla unutmayın. Ayrıca hanede yaşayan kişi sayısına göre de hem evin hem de dış kapı kilidinin anahtarlarından yaptırmayı ihmal etmeyin.

Paketleme Başlasın!

Planlarınızı hazırladınız, nereye hangi eşyaları koyacağınızı belirlediniz. Şimdi sıra işin hem eğlenceli hem de biraz yorucu kısmında; paketleme. Önceden hazırladığınız listeye göre kolilerinizi hazırlayın ve üzerine kolide bulunan eşyaların belirtildiği notlar alın. Bu sayede ihtiyacınız olan eşyaları kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca kolilerin çok ağır olmamasına da özen gösterin. Bu hem sizin hem de taşıyacak olan kişiler için önemlidir.

Alet Çantanızı Hazırlayın

Koli bandı, falçata, testere, matkap, çekip ve çivi gibi elinizin altında bulunması gereken malzemeleri mutlaka yanınızda bulundurun ve onlara özel bir çanta hazırlayın. Diğer kolilerden ayrı bir yere koyduğunuza da emin olun. O karışıklıkta malzemelerinizi bulmak bir hayli zor olabilir.

Buzdolabında Bulunan Ürünlerden Kurtulun

Dolabınızda hala tüketmeniz gereken ve çabuk bozulacak yiyecekler varsa bunları tüketmek için en iyi zaman. Eğer yeni yiyecekler almanız gerekiyorsa da ihtiyacınız kadar olanı almanızı tavsiye ederiz. Ne kadar çok yiyecek alır ve yiyemezseniz bunların bozulacağını ve çöpe gideceğini unutmayın.

Hatırlatma Yapın

Yardım istediğiniz arkadaşlarınıza hatırlatma yapmanız için mükemmel bir zaman. Kendi koşuşturmacaları içerisinde sizi unutmuş olabilirler. Ufak bir hatırlatma kendilerini planlamalarına da olanak sağlar.

Taşınmadan 1 Gün Önce Yapılacaklar

Taşınmadan önce ilk yapmanız gereken elbette evi ve kolileri son kez kontrol etmenizdir. Bunun için daha önceden hazırladığınız envanter listesi gibi bir kontrol listesi yapabilir, tüm eşyaların kolilendiğinden emin olabilirsiniz.

Buzdolabınızı Hazırlayın

Diğer beyaz eşyaların yanı sıra buzdolabı taşınma işlemlerinde en zahmetli olanıdır. Önceden fişini çekmeniz ve temizliğini yapmanız önemlidir. 1 gün öncesinden buzdolabınızın fişini çekmeyi, temizlemeyi ve kapağını açık bırakmayı unutmayın. Çünkü buzdolabının kapağını açık bırakmazsanız istemediğiniz kokulara maruz kalabilirsiniz.

Paketleme İşlemlerini Bitirin

Evet, artık her şeyiniz hazır olmalı. Tüm paketleme işlerinizi 1 gün önceden mutlaka bitirin. Taşınma sırasında koli yapmak sizi ve taşıma işlemini yapacak kişileri bir hayli zorlayacaktır.

Elektronik Cihazlarınızı Unutmayın

Bilgisayar, tablet ve telefon gibi kişisel cihazlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Telefonunuzu şarj etmeyi de ihmal etmeyin.

Taşınma Günü: O An Geldi!

Nakliye firmasıyla anlaştığınız saatten önce kalkın ve son kez eşyalarınızı kontrol edin. Telaş yüzünden unutulabildiği için mutlaka bir şeyler atıştırın. Yorucu geçecek bu süreçte kan şekerinizin ve tansiyonunuzun düşmesini istemeyiz.

Komşulara Elveda!

Birlikte yaşadığınız, gördükçe selamlaştığınız veya her anınızı birlikte geçirdiğiniz komşularınıza veda etmeyi unutmayın.

Taşınma Sonrası Yapılacaklar

Evet, artık taşınma telaşınız bitti ancak bu sefer de eşyaların yeniden yerleştirilmesi var. Öncelikle kendinize biraz zaman ayırın ve dinlenin. Unutmayın, artık yeni evinizdesiniz ve aceleye hiç gerek yok.

Paketleri Dizmeye Başlayın

Güzelce dinlendiyseniz ve artık işe koyulmaya hazırlasınız, paketleri dizmeye başlayabilirsiniz. Ancak hepsini bir günde hazırlamak yerine her gün bir odayı yerleştirmenizi öneririz. Çünkü hepsini birden açmaya ve yerleştirmeye kalkarsanız işin için çıkamayabilir, kendinizi fazlasıyla yormuş olursunuz. Hazırlamış olduğunuz envanter listesine göre kolilerinizi odalara göre eşleştirin. Öncelikle mutfak kolilerinden başlamanızı öneririz. Zira yemek yapmanız için o kolilerin içindekilere ihtiyacınız olacak.

Ek olarak tüm taşınma ve yerleşme işlemleri bittikten sonra sevdiklerinizi yeni evinize çağırabilir, keyifli zaman geçirebilir, yeni başlangıçları kutlayabilirsiniz.