Küf Mantar Lekeleri Temizleme Yöntemleri

0
990

Evlerde yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi de küf mantar lekeleridir. İnsan sağlığına son derece zararlı olan bu küf mantar lekeleri evlerde kullanılan boya özellikleri, nemli ve rutubetli alanlar ile izolasyon sorunları nedeni ile ortaya çıkmaktadır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Tüm bunlara ek olarak, iklim koşulları, evin ne kadar güneş aldığı ve duvar boyalarının hava alması rutubet oluşumunun başlıca etkenleridir. Yazımızda, küf mantar lekelerinin nasıl temizlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de küf mantar lekelerinden kurtulmak istiyorsanız bu önemli konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Küf Mantar Lekeleri Neden Olur?

Ev duvarlarında oluşan küf mantar lekelerinin tek sorumlusu rutubet ve nemdir. Bu yüzden küf mantar lekesi oluşumunu engellemek için yapılacak şey düzgün bir yalıtımdır. Güvenilir bir yalıtım yaptırılarak nem oluşumu engellenir ve bu sayede duvarlarda küf mantar lekeleri oluşmaz. Ek olarak, evlerde klima kullanımı, odaların düzenli bir şekilde havalandırılması rutubet oluşumuna engel olmaktadır.

Rutubet birçok hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Özellikle solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişiler ile astım hastaları için rutubet çok zararlıdır. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi rutubet, sıcak ve nemli yerlerde ortaya çıkmaktadır.

Aslında duvarlarda toplanan su izlerinin zaman içerisinde küfe dönüşmesine rutubet adı verilmektedir. Genellikle duvarlarda gözlemlenen küf izleri hava düzenli olarak havalandırılmaya başlandığında zaman içerisinde azalır ve ancak belirtileri odada yer almaya devam eder.

Rutubet Giderme Nasıl Yapılır?

Mobilyalar üzerinde oluşan küf mantar lekeleri ile duvardaki küf mantar lekeleri farklı yöntemler kullanılarak yok edilmektedir. Kolay ve pratik bir şekilde uygulanan yöntemler ile küf mantar lekeleri ortadan kaldırılabilmektedir. Küf mantar lekelerinin ilk oluştuğu anda temizlenmesi duvar yapısı ve boyasında bozulmalar yaşanmasına izin vermez. Ek olarak, güçlü leke çıkarıcı maddeler kullanarak da duvarlardaki küf lekelerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Küf mantar lekesinin oluşum zamanı ve rengine göre farklı leke çıkarıcılar kullanılmalıdır. Eğer bu leke çıkarıcılar küfleri yok etmek için yeterli olmaz ise farklı pratik ve etkili yöntemler kullanılmalıdır. Özellikle asitli çözelti kullanmak, duvarlarda bulunan rutubet lekelerinin tamamen silinmesine yardımcı olmaktadır. Bu yöntemin etkili temizleme özelliği ile en zorlu ve koyu renkli küf mantar izlerini yok edebilirsiniz.

Rutubet Önleyici Malzemeler

Duvar üzerinde yer alan küf mantar lekeleri sirke ile çıkarılabilir, ancak çok koyu bir küf izi var ise, hazırlanan özel bir çözelti ile bu zorlu lekeler tamamen yok edilebilir. Bu çözeltiyi hazırlarken, cildin korunması için bulaşık eldiveni gibi koruyucu bir eşya kullanılması gerekmektedir. Gözlerin zarar görmemesi adına da deniz gözlüğü kullanmak yeterli olmaktadır.

Büyük sağlık sorunlarına yol açabilen solunum yollarını korumak için ise maske kullanmak ya da ağız ve burnunuzu bağlamak, çözeltiden olumsuz etkilenmemek için alınması gereken önemlerdir. Rutubet önleyici malzemeler ise 1 su bardağı sirke, 1 u bardağı hidrojen peoksit, yarım çay bardağı borik asit ve püskürtme özelliği olan bir şişedir. Tüm bu malzemeler şişenin içine koyularak çözelti elde edilmektedir.

Evlerdeki küf mantar lekelerini tamamen ortadan kaldırmak için bu özel çözeltiyi kullanmanız yeterli olacaktır. Hazırladığınız çözeltiyi doğrudan küf mantar lekelerinin üstüne püskürtün ve 10 dakika bekleyin. Bu işlemin ardından kuru ve renk bırakmayan bir bez kullanarak duvarınızı silin. Bu işlem ile birlikte duvardaki tüm küf mantar lekelerinin ve rutubetin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Bu özel çözelti her ne kadar çok etkili olsa da çözelti belirli maddeler üzerinde etkili olduğu için mobilya ya da benzeri zeminlerde kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Temizlediğiniz duvarların bir kez daha küflenmemesi için düzenli olarak oda ve duvarların havalandırılmasına özen göstermek gerekmektedir.

Bu aşamada kesin çözüm ise binaların iç ya da dış bölümlerine kuvvetli bir yalıtım yapılmasıdır. Tüm bunların dışında, fayans, zemin kaplama, küvet, duş gibi farklı zeminlerde meydana gelen küf mantar lekelerini temizlemek için sert sünger ya da fırça gibi malzemeler kullanarak kesin sonuçlar elde edilebilir.

Yaşadığınız evde ya da taşınacağınız evde oluşan küf mantar lekelerini sorunsuz bir şekilde temizledikten sonra sonra evden eve nakliyat işlemlerine geliyor! Her türlü nakliyat ihtiyacınız için Octovan her zaman yanınızda!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.