1+1 Daire İçin Mobilya Tavsiyeleri

0
1171

Türkiye’de her yıl popülerliğini biraz daha artıran 1+1 daire modelleri, yeni nesil ile birlikte yaygınlaşan bir ev tipi olarak dikkat çekiyor. Ülkemizde evler, genişlik ve büyüklük açısından oldukça büyük olmasına rağmen son dönemde küçük metrekareli ve az odalı daireler daha çok talep görmeye başlamıştır. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde daha küçük alanda daha çok daire inşa etme zorunluluğu olarak yapılan 1+1 daire için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ek olarak, yeni nesil ile birlikte değişim yaşayan aile dokusu daha az bireyin birlikte yaşaması ile küçük evlere olan ilgi sürekli olarak artış göstermeye başladı. Bu aşamada da öne çıkan en önemli noktalardan bir tanesi de dairelerin dekorasyonu konusudur. Yazımızda, 1+1 daire için mobilya tavsiyeleri konusunu detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız 1+1 daire için dekorasyon önerilerini birlikte incelemeye başlayabiliriz.

1+1 daire gibi küçük metrekareli dairelerin daha etkili kullanılabilmesi için dikkat edilmesi gereken konuların başında mobilya seçimi gelmektedir. Mobilya seçimi yapılırken kullanım özellikleri farklı fazla olan ve ayrıca az yer kaplayan modellerin tercih etmek gerekmektedir. Bu aşamada koltuklar, sandalye, dolaplar ve masalar için mutlaka katlanabilen modeller kullanılmalıdır. Kanepe ve koltuk seçimi konusunda bu detay büyük önem taşırken, açıldığında yatak olarak da kullanılabilen modeller, ihtiyaç duyulması halinde hayat kurtarmaktadır.

Katlanabilir koltukların işleri bittiğinde ve kapatıldığında daha az yer kaplayarak tekrar kullanılabiliyor olmaları çok büyük bir avantajdır. Katlanır veya duvara sabitlenen masaların 1+1 daire için kullanılması daha pratik ve kolaydır. Bu masa modelleri de yine aynı katlanabilir koltuklarda olduğu gibi ihtiyaç duyulduğunda açılırken ihtiyaç olmadığında kapatılarak alandan tasarruf edilebiliyor.

1+1 Daire Dekorasyonu

Mobilya tercihleri dışında dekorasyon teknikleri de 1+1 daire modeli için daha kullanışlı ve huzurlu bir ortam yaratmakta etkin rol oynamaktadır. Dairenin içinde kullanılan duvar boyaları büyük önem taşımaktadır. Duvar boyaları için seçilecek olan boya renginin açık renk olması odanın daha geniş bir görünüme sahip olmasını sağlar. Açık rengin bıraktığı geniş alan hissi ile daireler olduklarından daha büyük gözükürler. Buna ek olarak, yer döşemeleri için de açık renk seçimi doğru tercih olacaktır.

Açık renk yer döşemeleri, güneş ışık özelliklerine göre dekore edildiğinde kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Bunun dışında, mobilyaların renkleri de büyük önem taşımaktadır. Beyaz renk ve açık tonlardaki eşyalar, ferah bir ortam hazırlamak için en ideal tercihlerdir. Çok yönlü mobilyalar ile birlikte çok daha pratik ve geniş bir alan yaratılabilir. Mobilya seçenekleri, duvar ve eşya renkleri gibi önemli konulara dikkat edilmesi durumunda 1+1 daire modelleri çok daha ferah ve huzurlu bir ortama çevirebilmektedir.

1+1 Daire Hedef Kitlesi

Konut tipleri arasında ilginin her geçen gün arttığı 1+1 daire tipleri, öncelikli olarak yeni evlenen çiftlerin ilgi odağı olmaktadır. Küçük metrekareli bu daireler, az kişi için büyük bir konfor kaynağıdır. Ek olarak, çok az sayıda mobilya ile istenilen şekilde dekorasyon yapabilme fırsatı sunan 1+1 daire tipi daha az masraf yapmak isteyen yeni evli çiftler için büyük avantaj sağlamaktadır.

Aynı şekilde öğrenciler veya bekar yaşayanlar için de bu 1+1 daire tipi en uygun seçenek olarak ön plana çıkmaktadır. Kiralık seçeneklerinde daha uygun fiyatlı teklifleri sunan bu daireler ilk etapta maliyet avantajı ile sunuluyor. Daha sonra oluşabilecek diğer giderler dolayısıyla da öğrenci ya da tek yaşan kişiler için sorun oluşturmayacak daire tipi ağırlıklı olarak ülkemizde büyük şehirlerde dikkat çekmektedir. Üniversite çevresinin kalabalık olduğu şehirlerde ya da kısa süreli kiralamalar için de bu daire tipleri tercih edilmektedir.

1+1 Daire Dekorasyon Önerileri

1+1 dair için klasik perdeler yerini stor perdelere bırakmıştır. Bu perdelerin en önemli özelliği evi daha ferah ve aydınlık göstermesidir. Pencere büyüklüğüne göre ayarlanan perdeler, duvardan aşağıya kadar sarkmadığı için sadece pencereyi kapatmaktadır. Bu yöntem sayesinde 1+1 daire çok daha geniş gözükmektedir. Her daire tipine uygun olarak farklı tür mobilyalar üretilmektedir.

Özellikle işlevselliği ile öne çıkan akıllı mobilyalar, küçük daireleri çok daha geniş gösterme konusunda çok etkilidir. Açıldığı zaman yatağa dönüşen koltuk alandan tasarruf etmenize yardımcı olmaktadır. Ek olarak, yemek masası için de açılır kapanır masaları tercih etmek alanı daha etkili kullanmak için en uygun tercihtir. Küçük yemek masası katlanabilme özelliği var ise açıldığı zaman daha büyük olarak misafirleri iyi ağırlamaya yardımcı olmaktadır.

Gizli raflar, 1+1 daire için en önemli dekorasyon önerileri arasında yer almaktadır. Taban kısmından başlayarak tavana dek uzanan ve duvar içine gömülü olan rafları tercih ederek küçük bir evi çok daha ferah gösterebilirsiniz. Bu şekilde rafın olduğu bölümde bir çıkıntı olmayacağı için ev çok daha ferah gözükecektir. Evi geniş göstermek için televizyonun bulunduğu yer çok önemlidir.

Televizyon ünitesi kullanmak gereksiz alan kaplamaktadır. Duvara monte edilen televizyon modelleri ev içinde geniş bir alan yaratmaya destek olmaktadır. 1+1 daire dekore etmek için duvarları en etkili şekilde kullanmak gerekmektedir. Ayrıca, açık renkler, hem evin geniş görülmesini sağlar hem de daha ferah bir ortam yaratılmasına katkı sağlar. Bu noktada da en çok tercih edilen renk beyaz renk olmaktadır.