Taşınmak İçin Motivasyon Veren Kitaplar

0
780

Taşıma süreci hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yorucu ve zorlayıcı bir süreç maalesef. Yeni bir eve taşınmaya karar verdiğiniz zaman aynı zamanda, yeni bir mahalleye, yeni bir şehre ya da yeni bir ülkeye alışmanız ve oranın şartlarına ayak uydurmanız gerekiyor. Her ne kadar içinizde ev taşıma hayalleri olsa da evden eve nakliyat süreçlerindeki zorluk ve sıkıntılar taşınma işlemlerini ertelemenize neden oluyor olabilir. Eğer siz de böyle bir süreçten geçiyorsanız ve içinizden bir ses sürekli olarak ev taşıma işlemlerinize engel oluyor ise taşınma motivasyonuna ihtiyacınız var demektir. Bu yazımızda, taşınma motivasyonu artırmak için size ilham verebilecek bazı ipuçları paylaşacağız.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Farklı bir şehirde yeni bir işe başlamak, ya da kiradan kurtularak satın aldığınız yeni eve geçmek gibi birçok farklı nedenden dolayı taşınacaksanız, heyecanlanmanız ve biran önce taşınmak istemenizden daha doğal bir şey olamaz tabii ki. Ancak iş değişikliği ya da yabancı bir ülkede taşınmak gibi çok daha zor ve zorunlu süreçler nedeni ile ev taşıma işlemi yapacaksanız duygusal olarak da olumsuz etkilenebilirsiniz.

Eğer aşırı duygusal bir insansanız bu olumsuz psikolojik etkiler taşınma kararından vazgeçmenize neden olabilir. Böyle olumsuz bir durumla karşılaşmamak için en iyi yöntem kendinizi motive etmektir. Kendinize taşınma motivasyonu aşılamak için en iyi yol da bu konu hakkında bilgilendirici özelliğe sahip olan kitapları okumaktır. Size ev taşıma motivasyonu sağlayacak kitaplardan detaylı bir liste hazırladık. İşte taşınmak için motivasyon veren kitaplar…

Taşınma Vakti Geldi

Yazar Ayşegül Ö. Poroy’un anı türünde yazdığı kitap ev taşıma planı yapan herkesin okuması gereken çok güzel bir kitap. Bu özel kitapta, diplomat bir ailenin 1993-2012 yılları arasında değişik ülkelerde geçen taşınma hikayeleri kaleme alınıyor. Bu neden ile İki çocuğu iki farklı ülkede doğan ve yaklaşık 2 yıllık süreçler içinde taşınmak zorunda kalan, bir diğer değişle 20 yıl boyunca sürekli olarak taşınan bir ailenin deneyimlerini okumak size mutlaka ilham verecektir. İnsanların zorlu süreçleri atlattıktan sonra mutlu ve huzurlu bir hayat sürdüğünü anlatan hikayeleri okuyarak olumsuz psikolojiyi üzerinizde atabilirsiniz.

Berenstain Ayıları – Taşınma Günü

Evden eve nakliyat ve eş taşıma sürecinden en çok etkilenenler çocuklar olmaktadır. Bu yüzden taşınma motivasyonu başlığı altındaki ikinci kitap önerimiz bir çocuk kitabı oldu. Bu kitabı ev taşıma durumunu çocuklarınıza anlatırken kullanabilirsiniz. Tam 21 kitaplık bir seriden oluşan Berenstain Ayıları, Mikado  Yayınları ile Türkiye’ye gelen ve okul öncesi çocuklar için hazırlanmış bir çocuk kitabı seridir. Çocukların gerçek hayatta yaşananları hikayelerle öğrendiği çocuk kitabı serinin bu bölümünde, Berenstain Ayı Ailesi’nin yeni eve taşınırken başlarından geçen olaylar anlatılıyor. Eğer sizde taşınacağınızı çocuklarınıza nasıl anlatacağınızı kara kara düşünüyorsanız, bu kitabı mutlaka edinmenizi tavsiye ediyoruz.

Yeni Hayat – Orhan Pamuk

Birçok insanın kalbine dokunmayı başaran kitaplardan bir tanesi de Orhan Pamuk’un Yeni Hayat adlı kitabı kuşkusuz! Eğer siz de ev taşıyarak yeni hayatınızın peşinden koşmaya hazırsanız bu kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.  Yeni Hayat kitabının kahramanı okuduğu kitabın etkisi ile İstanbul’dan ayrılarak yollara düşüyor ve bitmeyen yolculuklara yelken açıyor. Aradığınız taşınma motivasyonunu bulmak için belki de Orhan Pamuk’un Yeni Hayat kitabını okumak yeterlidir. Eğer ev taşıma konusunda tereddütler yaşıyorsanız bu kitabı okumanızı öneriyoruz.

Şahane Hatalar, Yeni Hayat

Son kitap tavsiyemiz kelebek etkisi yaratıyor okuduğunuz zaman. Bu yönü ile oldukça enteresan bir kitap olan Şahane Hatalar’ı okurken aslında normal bir kitap okur gibi okuyorsunuz. Ancak ilk bölümü tamamladığınızda iki seçenekli bir yol ayrımı sizi bekliyor. Kararınızı verdikten sonra seçtiğiniz bölüm ile okumaya devam ediyorsunuz. Her bölümün sonunda da yaptığınız seçimler ile kaderiniz hakkında kararlar vererek devam ediyorsunuz.

Kitabın konusu ise taşınma motivasyonu ile ilgili diyebiliriz rahatlıkla. Şahane Hatalar, Yeni Hayat kitabında sizden yaşamakta olduğunuz şehri terk ederek hiç tanımadığınız bir şehre taşınmanız isteniyor. Bu kitapta seçimlerinize göre yeni hayatınızın şekillenmesi ise tamamen sizin elinizde. Bu müthiş ve olağanüstü kitabı okumaya başladığınızda belki de aldığınız bütün kararları yeniden gözden geçirme kararı vereceksiniz.  Eğer evden eve nakliyat ve ev taşıma sürecinden çekiniyorsanız ve bu sürece girmeye cesaret edemiyorsanız mutlaka bu kitabı okumalısınız!

Bu kitapları okuduktan sonra ev taşıma motivasyonunuzun artacağından emin olabilirsiniz! Ev taşıma sürecine kendinizi hazır hissettiğiniz andan itibaren evden eve nakliyat firması aramaya başlayacaksınız! Eğer en iyi hizmeti en uygun fiyat garantisi ile almak istiyorsanız, tüm evden eve nakliyat ve eşya taşıma işlemleriniz için Octovan her zaman sizin yanınızda!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.