Mutfak Malzemeleri Paketleme Yöntemleri

0
1122

Başka bir eve taşınma süreci birçoğumuz için çok yorucu ve rahatsız edici bir dönem şüphesiz. Evinizin içi koliler ve paketlenmeyi bekleyen oda dolusu eşyalarla karışık bir hal almıştır. Taşınma günü de dahil olmak üzere yemek yemeye ve bir şeyler içmeye devam edeceğimiz için en son taşınmaya hazırlanacak eşyalar Buzdolabı ve derin dondurucular olur her zaman. Peki buzdolabı ve derin dondurucular ile soğuk tutulması gereken gıdalar nasıl paketlenir? Yazımızda, bu soruların cevaplarını sizler için detaylı bir şekilde hazırladık! İşte mutfak malzemeleri paketleme yöntemleri ve püf noktaları…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Gıdaların en çabuk bozulabilen eşyalarınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın! Eğer buzdolabınız gıdalarla dolu ise taşınma gününe kadar mutfak alışverişi yapmadan bu gıdaları taşınma gününe kadar tüketmeyi tercih edin. Fakat, bu yöntemi denemenize rağmen taşınma günü tencerelerinizde pişirilmiş veya buzdolabınızda dondurulmuş gıdalar varsa bu ürünlerden kurtulmak en iyi tercih olacaktır. Özellikle de uzun mesafe evden eve taşıma işleminde dondurulmuş ve bozulabilecek eşyaları kesinlikle yanınıza almayın. Çünkü buzları çözülen gıdalarınız bozulurken, aynı zamanda diğer eşyalarınıza da zarar verebilir. Ancak ambalajlı ve buzdolabı dışında uzun bir süze bekletilebilecek yiyecek, sos veya yağları düzgün bir şekilde paketleyerek yeni evinize götürmeyi tercih edebilirsiniz.

Tüketilecek Gıdaların Belirlenmesi

Eğer buzdolabınızda ya da derin dondurucuda çok fazla dondurulmuş gıdanız varsa ve uzak bir mesafeye taşınmayı planlıyorsanız bu gıdaları taşınma gününe kadar olabildiğince tüketmeyi deneyin. Uzun süre dayanabilecek gıdaları en sona bırakın ve bu gıdaları taşımanız gerekiyorsa soğuk ambalajlama tercih edin.

Buzdolabındaki Yiyeceklerin Tüketilmesi

Dondurucunuzdaki ve buzdolabınızdaki gıdaları taşınma gününe kadar olabildiğince tüketin! Bu gıdalar çok fazla ise taşınma gününe yakın bir günde komşularınıza ya da eş dost çevrenize verebilirsiniz. Bunların dışında da eski evinize veda yemeği organize ederek bu gıdaları tüketebilir ve sevdiklerinizle birlikte güzel bir gün geçirmiş olursunuz.

Soğuk Ambalajlama İşlemi

Taşınacağınız mesafe 1 ya da 2 saatten daha uzun ise ve poşetli gıdaları taşımak zorundaysanız soğuk ambalajlama yapmayı tercih edin. Yerleştirdiğiniz poşet içine kuru buz parçaları ekleyerek ürünlerinizin daha uzun süre bozulmadan taşınabilmesini sağlayabilirsiniz.

Taşınma işlemlerinde kullanılan orta boy koli büyüklüğünde strafor kutular satın alıp tüm dondurulmuş gıdaları önce bir büyük bir poşetin içene yerleştirin! Daha sonra bu poşetleri strafor kutunun içine koyun. Bu işlemi de tamamladıktan sonra strafor kutuyu hava almayacak bir şekilde kapatın. Bu yöntemi uygulayarak dondurulmuş gıdalarınızı bir gün boyunca bozulmaktan koruyabilirsiniz. Fakat daha uzun mesafede bir eve taşınacaksanız bu yöntemin de yeterli olmayacağını hatırlatalım!

Çöpe Atılacak Gıdaların Belirlenmesi

Çöpe gidecek gıdaları taşınma gününden önce belirlemek büyük önem taşıyor. Buzdolabınızda ilk dikkat etmeniz gereken nokta uzun zamandır buzdolabında bulunan ve son kullanma tarihi geçmiş olan gıdaları mutlaka çöpe atmaktır. Özellikle de ketçap, mayonez ve benzeri sosların kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol edin. Herkesin en çok kontrol etmeyi unuttuğu ve son kullanma tarihi geçen ürünler ketçap, mayonez ve benzeri soslar olmaktadır. Buzdolabınızdan atılacak eşyaları şu şekilde listeleyebiliriz: Çözülmüş etler, Çözülmüş etler, Açılmış dondurulmuş gıdalar, Nar Ekşisi, Yumurta, Paketi açılmış gıdalar, Ketçap, Açılmış aperatifler, Mayonez, Yarım yoğurt kapları, Süt ve Açık konserveler… Ek olarak, buzdolabından atılacak gıdaları belirlerken sokak hayvanları için süt, et ve et ürünleri kapsamındaki gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına verebileceğinizi hatırlatalım! Bu sayede hayvanların da karnını doyurarak can kurtarmış olabilirsiniz.

Paketleme İşlemleri

Buzdolabınız ve dondurucunuzdaki atılacak eşyaların evin dışına çıkmasıyla birlikte odaklanacağınız tek konu mutfak eşyalarını paketleme konusudur. Mutfak eşyalarınızı paketlerken ne kadar çok sayıda poşet kullanabilirseniz o kadar güvenli olur. Paketleyeceğiniz her cam kavanozu bir poşetin içine yerleştirin ve poşetin ağzını bağladıktan sonra kavanozlarınızı ekstra güvenlik için kağıt ambalajlara sarıp kolilere yerleştirmeyi unutmayın. Bu yöntemi uygulayarak olası kırılmalarda kullandığınız poşetler ekstra koruma sağlayacaktır.

Cam kavanozlarınızdan kırılan olsa dahi kırık parçalar kolideki diğer eşyalara zarar vermeyecektir. Poşet ile ekstra koruma uygulamayan kolilerde kırılma yaşandığında diğer eşyalar da kolaylıkla zarar görebilmektedir. Ayrıca, hiç kimse koliyi kaldırdığında kolinin altının yırtılmasını ve içindekilerin yere düşmesini istemez. Altı ıslanan koliler dayanıklılığını kaybeder ve çok çabuk bir şekilde yırtılır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için mutlaka önlem almanızı tavsiye ediyoruz.

İçinde Sıvı Bulunan Şişelerin Paketlenmesi

Kırılma olasılığı yüksek olan çam kavanoz ve şişeleri paketlerken çok özen göstermeniz gerekiyor. Plastik kutu veya büyük tencere içlerini cam kavanoz ve şişeleri yerleştirmek için tercih edebilirsiniz. Bu sayede olası bir kırılma durumunda dışarıya herhangi bir sıvı taşma olasılığı engellenmiş olur. Siz de nakliyat firmanızla bu konuda problem yaşamak istemiyorsanız cam kavanoz ve şişelerin paketlemesine ekstra özen gösterin.

Tabak ve Bardak Paketleme Yöntemleri

Mutfağınızdaki belki de en hassas ve değerli eşyalarınız tabak ve bardaklarınızdır. Bu eşyaların çok iyi bir şekilde paketlenmesi gerekmektedir. Yapacağınız yanlış paketleme ile en sevdiğiniz cam ve porselen takımlarınız ciddi anlamda zarar görebilir. İşte tabak ve bardak paketlerken dikkat etmeniz gereken önemli bilgiler ve detaylar: Tabakları tek tek kağıtlara sarın ve koliye dik olarak yerleştirin, Orta boy çift oluklu kolileri kullanın, Bardakların içinden çok dışlarına kağıt sarmaya özen gösterin, Koliye bu eşyaları yerleştirmeden önce kolinin altına kağıtları tampon olarak yerleştirin. Daha sonra ise önce büyük tabak ve porselenleri kolinin içine oturtun.

İlk sıra dolduktan sonra her kat ve boşluklara kağıt sıkıştırmayı unutmayın. Kolinin üstlerine doğru daha küçük olan eşyaları yerleştirin, Koli dolduğunda üst kısmına da kağıt yerleştirin ve koruma bölgesi olarak kullanın. Bu şekilde hem alt hem üst bölgede koruma alanları oluştururken orta kısma da kırılacak eşyalarınızı yerleştirmiş olursunuz. Kolilerinizi doldurduktan sonra etiketlemeye çok özen gösterin. Kolilerinizin her tarafına uyarıcı notlar yapıştırın ve içindekiler hakkında taşıma çalışanlarına bilgi verin. Son olarak, kolilerin çok ağır olmamasına dikkat edin; çünkü ağır kolilerin taşıma zordur ve eşyalarınızın zarar görmesine neden olabilir.

Mutfak Aletlerinin Paketlenmesi

Taşınırken ne kadar az koliniz olursa yeni evinize o kadar kolay ve hızlı yerleşebilirsiniz. Bunun için kendinize yaratabildiğiniz kadar çok taşıma alanı yaratmanızda fayda var. Örneğin, büyük tencerelerinizin içini koli olarak kullanabilirsiniz. Tencerelerinizin içine küçük fincan ya da diğer irili ufaklı eşyaları koyabilirsiniz. Bu eşyaları yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu tencerelerinizi ambalaj kağıdına sıkı sıkı sardıktan sonra tencere kapağını bantlayarak sabitleme sağlayın ve bu şekilde koliye koyun. Öte yandan, plastik kap ve diğer eşyalarınızı da kolilere yerleştirebilirsiniz.

Plastik kapları ve diğer eşyaları kolilere yerleştirirken bardak ve tabaklar gibi ekstra özen göstermenize gerek yok. Fakat bu eşyaları paketlerken benzer eşyaları bir arada bulundurmaya özen gösterebilirsiniz. Yeni evinize yerleşirken size önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Son olarak, kaşık, bıçak ve çatalları içinde olduğu ayırıcı kabın içinden çıkarmayı ve olduğu gibi sabitlemek için direk streç ile sarıp koliye yerleştirin. Bu şekilde yeni evinizde eşyalarınızı yerleştirirken zaman kazanabilirsiniz.

Paketleme ve Taşınma İçin Octovan Yanınızda!

Paketleme ve taşınma işlemlerinde de her zaman olduğu gibi, Octovan yanınızda! En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan, mutfak eşyalarınızı hasar güvencesi ile istediğiniz noktaya taşıyor. Profesyonel taşıma ekipleriyle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan Octovan, sabit fiyat garantisi ile taşınma günü sürpriz yaşamanıza engel oluyor. Mutfak eşyaları, kırılacak eşyalar ve değerli eşyalarınızın taşınması için Octovan’ı tercih edebilirsiniz. Parça eşya taşıma hizmeti ile istediğiniz eşyayı en güvenli ve en hızlı bir şekilde belirttiğiniz noktaya ulaştıran Octovan’a web sitesi ve mobil uygulama üzerinden ya da 0850 305 16 90 numaralı telefondan ulaşabilir ve dakikalar içinde fiyat alabilirsiniz. Taşınma sırasında yaşayabileceğiniz her türlü sorun için çağrı merkezi ile sürekli yanınızda olan Octovan, taşınırken kafanızın rahatlamasını ve sadece yeni evinize odaklanmanızı sağlar.