Ev Taşırken Ağır Eşyalar Nasıl Taşınır?

0
1410

Ev taşıma süreci hem çok zor bir iştir hem de stresli ve yorucudur maalesef! Mobilya ve benzeri ağır eşyaların ev içerisindeki konumunu değiştirmek bile büyük bir emek ve çaba gerektirirken, tüm eşyaların yeni bir eve taşıması gerçekten çok zordur. Ancak, bütün bu işlerin tamamını sizin yerinize yapan ve en iyi hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan her türlü taşıma hizmeti ihtiyacınız için her zaman yanınızda!

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yeni bir eve taşınmaya karar verdiyseniz yapmanız gereken tek şey Octovan’a ulaşmak ve profesyonel taşıma ekipleri evden eve nakliyat işlemlerinizi gerçekleştirirken yeni evinize odaklanmaktır. Bu yazımızda, ev taşıma sürecinde ağır eşyaların nasıl taşınması gerektiğini detaylı bir şekilde kaleme aldık. Eğer siz de hazırsanız ağır eşyalar nasıl taşınır? Konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Eşyaları Kaldırırken Ağırlığı Bacak ve Kollara Verin

Ev taşıma sürecinde ağır bir paket ya da eşyayı yerden kaldırmak zorunda kalırsanız bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Ağır eşya taşımada yapılan en büyük hatalardan bir tanesi ağırlığın büyük bölümünü bele yüklemektir. Ağırlığı bele verdiğiniz zaman hem beliniz sakatlanabilir hem de eşyayı kaldırabilmek için çok daha fazla enerji ve güç harcamak zorunda kalırsınız. Böyle bir durumda yapmanız gereken şey ağırlığın büyük bölümünü belinize değil bacak ve kollarınıza yüklemektir.

Eğer birden fazla parça eşya taşımayı planlıyorsanız işlemlere başlamadan önce mutlaka ısınma ve germe hareketleri yaparak vücudunuzu hazır hale getirmenizi tavsiye ediyoruz. Ağır eşya taşınma işlemi sona erdikten sonra bel ağrısı yaşamamak adına ufak detaylara dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Son olarak da ağır eşyaları elinizden indirirken, eğer mümkün ise yardım almaya çalışın. Bu şekilde belinize fazla yük binmesinin önüne geçebilirsiniz.

Taşıma Yolu Üzerindeki Engelleri Kaldırın

Ağır eşyaları yerinden kaldırmak tahmin edebileceğiniz gibi oldukça yorucu ve güç isteyen bir iştir. Bu yüzden ağır eşyaları taşımaya başlamadan önce size engel olabilecek tüm unsurları gözden geçirin ve ortadan kaldırın. Eğer bu önlemleri almazsanız çok daha fazla güç ve enerji harcamak zorunda kalabilirsiniz. Ağır eşyalar taşırken size engel olabilecek ya da taşıma sırasında ayağınıza takılabilecek kablo ve oyuncak gibi ufak tefek nesneleri mutlaka yolunuzdan kaldırın.

Bu yüzden ilk olarak küçük ve hafif eşyaları kolilemeyi tercih edin. Bu ufak tefek eşyaları kolilere yerleştirdikten sonra daha büyük ve ağır olan mobilya ve beyaz eşyalarınızı taşıma işlemlerine başlayabilirsiniz. Ağır eşyaları taşımaya başlamadan önce ayağınıza takılabilecek küçük eşyaların taşıma yolunuz üzerinde olmadığından emin olun. Unutmayın ki, ağır bir eşyayı taşırken yaşanabilecek en ufak bir kaza dahi ağır sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden ağır eşyaları taşımaya başlamadan önce güvenlik önlemlerini tam olarak aldığınızdan emin olun.

Belinizi Destekleyin

Ağır eşya taşıma sürecinde en çok zarar bölge bel bölgesi olmaktadır maalesef! Genellik yük bele bindiği için taşıma gününün ertesi günü belde şiddetli ağrı hissedilmesi muhtemeldir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için taşıyacağınız ağır eşyanın destek noktasını daha çok bacaklarınıza vererek mutlaka belinizi destekleyin. Bu basit ama etkili ağır eşya taşıma yöntemi ile belinizi çok daha iyi koruyabilir ve taşıma işlemlerinizi ağrısız bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Taşıma Ekipmanları Kullanın

Büyük ve ağır eşyaları taşırken doğru ekipmanları kullanarak hem belinizi koruyabilir hem de taşıma işlemlerini çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Doğru ekipman kullanımı sadece ağır eşya taşıma sürecinde değil bütün taşıma işlemlerinde işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Taşıma ekipmanı olarak kullanabileceğiniz yük arabası, küçük tekerlekli taşıyıcılar ve halat gibi eşyalar kısa mesafeler olsa da eşyalarınızın çok daha güvenli ve hızlı bir şekilde taşınmasını sağlayacaktır.

Örnek olarak, çamaşır makinesi gibi ağır bir eşyayı birkaç kişi tutup kaldırmayı planlıyor ise herkesin çamaşır makinesini rahat bir şekilde tutabilmesi için makineyi bir halat ile bağlayabilirsiniz. Bu yöntem ile herkes halattan destek alarak taşımayı çok daha az enerji ve güç harcayarak tamamlayabilir. Bu neden ile eğer büyük ve ağır bir eşya taşıma söz konusu ise mutlaka taşıma ekipmanları kullanmaya özen gösterin.

Profesyonel Yardım Alın

Ev taşıma işlemleri stresli olduğu kadar maliyetli de bir süreç tabii ki. Ancak evden eve nakliyat hizmeti fiyatını aşağı çekmek için tüm işleri kendi başınıza yapmaya çalışmayın. Evden eve nakliyat firmaları büyük ve ağır eşyaları taşıma konusunda hem çok daha deneyimli hem de çok daha fazla ekipmana sahiptirler. Bu nedenle, evden eve nakliyat firmalarından hizmet alarak ağır eşyalarınızı kolay ve güvenli bir şekilde yeni adresinize taşınmasını sağlayabilirsiniz.

Evden eve nakliyat hizmeti fiyatının bütçenizin çok üstünde olduğunu düşünüyorsanız, fiyatı aşağı çekmek için farklı bir yol izleyebilirsiniz. Büyük ve ağır eşyaları taşımak yerine daha çok küçük eşyaların paketlenmesi ve taşınmasını yapabilirsiniz. Nakliyat firmasının iş yükü azalacağı için evden eve nakliyat hizmeti için fiyat verirken belirli oranda indirim yapabilirler. Bu neden ile siz küçük eşyalarınıza odaklanmayı tercih edin, mobilya ve beyaz eşya gibi ağır eşyaların taşınmasını nakliyat firmanıza bırakın.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.