Ev Taşıma Sonrası Yeni Evde İlk Gün

0
793

Ev taşıma işlemleri sizlerin de bildiği gibi çok stresli ve zorlu bir süreçtir. Evden eve nakliyat işlemlerini tamamlayıp yeni evinize geçtikten sonra yeni evinizdeki ilk günün gecesini yorgunluk atmak için güzel bir duş alarak dinlenmenizi tavsiye ediyoruz. Bu yüzden yeni evinizdeki ilk geceniz için temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için gerekli olan eşyalarınızın yer aldığı koliler hazırlamanız gerekmektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev taşıma işlemleri için hazırlanan onlarca koli arasından aradığınız koliyi bulabilmek samanlıkta iğne aramaya benzemektedir. Yeni evinizdeki ilk geceyi sorusuz bir şekilde geçirebilmeniz için ilk gün kolileri oluşturmanız yeterli olacaktır. Yazımızda, ev taşıma sonrası yeni evde ilk günü rahat geçirebilmeniz için yapmanız gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

İlk Gün Kolisi Hazırlama

Ev taşıma işlemlerinin sona ermesinin ardından yeni evinizdeki ilk gecenin rahat geçmesi için mutlaka ilk gün kolileri hazırlayın! İlk gece sadece özel olarak hazırladığınız bu kolileri açmanız rahat ve huzurlu bir şekilde günü tamamlamanız için yeterli olacaktır. İlk gün kolilerinin amacı ilk birkaç gün ihtiyacınız olacak tüm eşyaların bir arada bulunmasıdır. İlk gün kolileri sayesinde hazırladığınız tüm kolileri karıştırmadan sadece ihtiyaç duyduğunuz eşyaları kolay ve zahmetsiz bir şekilde bulabileceksiniz.

İlk Gün Kolisi Mutfak Eşyaları

İlk gün kolisi hazırlarken mutfak için bulundurmanız gereken eşyalar ve araç gereçler arasında çay ya da kahve yapabileceğiniz eşyalar yer almalıdır. Ek olarak, sizi fazla zorlamayacak bir yemek ya da yapımı kolay bir salata hazırlamak için ihtiyacınız olan mutfak aletleri kolide mutlaka bulunsun. İlk gün kolisinde yer alması gereken mutfak eşyaları özet olarak çaydanlık, tava, bulaşık deterjanı ve süngeri, çöp poşetleri, kırılmaz ya da tek kullanımlık sofra takımı, bardak ve tabak, su ısıtıcı kettle, çay veya kahve, şeker, bıçak, küçük bir tencere ve tuzluktur.

İlk Gün Kolisi Banyo Eşyaları

Yeni bir eve taşınırken en temel ihtiyaçlardan bir tanesi de banyo eşyalarıdır kuşkusuz. Bu yüzden ilk gün kolisi hazırlarken banyo havlusu, el yüz havluları, diş macunu ve diş fırçaları, sabun, şampuan, diş macunu ve diş fırçaları, tuvalet kâğıdı, tıraş takımı ve terlik gibi banyo eşyalarını aldığınızdan mutlaka emin olun!

İlk Gün Kolisi Yatak Odası Eşyaları

Taşınma gününüz hafta içi bir gün yapılacak ise ya da Pazar günü taşınacaksanız ev taşıma gününün ardından çok iyi bir şekilde dinlenmeniz gerekiyor. Ev taşıma işlemleri çok yorucu ve stresli olduğu için bir sonraki gün çalışabilmek için enerji depolamanız gerekmektedir. Bu neden ile yeni evinizde geçireceğiniz ilk gece ihtiyaç duyacağınız en önemli şeylerden bazıları da rahat ve temiz bir yataktır. Eğer taşınma gününün ertesi günü işe gidecekseniz iş kıyafetlerinizi de ilk gün kolilerine yerleştirmeyi unutmayın! İlk gün kolisi yatak odası eşyaları olarak, temiz çarşaflar, yastık, pijama, telefon şarj cihazı, battaniye, kitap ve ilk çalışma günü için temiz elbiseleri sayabiliriz.

Koli Açma İşlemleri

Yeni bir eve taşınırken onlarca koli hazırlanmaktadır. Kolilerin tamamını açmak oldukça yorucu ve zaman alıcı bir işlem olduğu için kendinize bir plan hazırlamanız gerekmektedir. Eğer planlı bir şekilde kolilerinizi açarsanız hem zaman kazanırsınız hem de evde oluşabilecek bir kargaşanın önüne geçmiş olursunuz. Bu yüzden öncelikli olarak ilk ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalarınızın bulunduğu ilk gün kutularını açmak ile yetinin. Nakliyat firmasının paketlediği ve yeni evinize taşıdığı eşyaları firma görevlileri gitmeden açarak hasar olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Hasar ya da eksiklikler var ise firma görevlilerine bu noktaları sıcağı sıcağına aktarın. Evinizdeki tüm kolileri açmak ve eşyaları yerleştirmek için kendinize 4-5 gün zaman tanıyın. Tüm kolilerinizi açmaya başladığınızda bir odayı depo olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Açmadığınız kolileri ve diğer eşyaları bu odada depolayarak tüm odalarınızı ve eşyalarınızı yerleştirdikten sonra en son depo olarak kullandığınız odayı düzenleyebilirsiniz. Kendinize bu şekilde bir koli açma planı hazırlayarak ev taşıma sürecini herhangi bir kargaşa ya da sıkıntı yaşamadan atlatabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.