Evinizden Taşınırken Yapmanız Gereken Son Kontroller

0
542

Yeni bir eve taşınırken en çok dikkat ettiğimiz noktalar eşyaları düzgün bir şekilde paketlemek, iyi bir nakliyat firması seçmek ve eşyalarımızın yeni evimize zarar görmeden ulaşmasını sağlamaktır şüphesiz. Ancak ister ev taşıma işlemlerini kendiniz yapın ister bir nakliyat firması ile anlaşın, unutmamanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi de evinizden ayrılmadan önce son kontrolleri yapmaktır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu sayede hem maddi hem de manevi açıdan zarar görmekten kurtulursunuz ve ayrıca zaman da kazanmış olursunuz. Peki taşınmadan önce eski evinizde yapmanız gereken son kontroller nelerdir? Bu yazımızda, taşınma sürecinde eski evinizden ayrılırken yapmanız gereken son kontrolleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız, taşınma öncesi yapılması gereken son kontrolleri birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Priz Kontrolü

Yeni evinize konsantre olmaya başlamadan önce eski evinizde son kontroller için zaman ayırmak birçok açıdan size fayda sağlar. Son kontrol işlemlerinize elektrik prizleri ile başlamanızı tavsiye ediyoruz. Prizde unutulmuş bir telefon ya da bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi elektronik eşyaların şarj aleti olabilir. Tüm elektrik prizlerini kontrol edin ve hiçbir elektronik eşyayı unutmadığınızdan emin olmaya çalışın. Hepimizin evlerinde internet modemi bulunuyor. Modemler de göremeyeceğimiz köşelere yerleştirilmiş olabiliyor. Modem ve benzeri aletleri de unutmamak adına tüm prizleri titiz bir şekilde kontrol etmenizi öneriyoruz.

Işık Kontrolü

Eski evinizden ayrılmadan önce mutlaka ışıklarınızın kapalı olduğundan emin olun! Kapıdan çıkmadan önce evin tüm elektriğini devre dışı bırakacak sigortayı bulun ve bu sigortayı kapatın. Eğer bu sigortanın yerini bilmiyorsanız oturduğunuz apartman ya da site görevlisinden yardım isteyin. Ek olarak, su ve doğal gaz vanalarının da kapalı olduğundan mutlaka emin olun. Hatta bu kontrolleri birden fazla yapmanızda fayda var. Son kontroller hem sizin hem de sizin yerinize taşınacak ailenin güvenliği için büyük önem taşımaktadır. Evden ayrılırken elektrik ya da doğalgaz ile çalışan bir eşya bırakıyorsanız tüm bu kontrollerin önemi çok daha fazla artmaktadır. Eğer evden ayrılırken elektronik bir eşya bırakıyorsanız bu eşyaların fişinin çekili olduğunu kontrol edin.

Mutfak Dolabı ve Gardırop Kontrolü

Evlerde en çok unutulan eşyalar mutfak dolaplarında unutuluyor diyebiliriz. Mutfaklarda unutulan yemek takımları, bardaklar, tabaklar ve çatal-bıçak takımları gibi eşyalar hem maddi hem de manevi açıdan zarar yaşamanıza neden olabilir. Bu yüzden evden ayrılmadan önce mutlaka mutfak dolaplarını kontrol edin. Bir diğer kontrol edilmesi gereken yer ise gardıroplardır. Birçoğumuz dolapların içini özenli bir şekilde kontrol ederiz, ancak özellikle dolapların üst bölümlerine atılan ya da koyulan eşyalar kolaylıkla unutulabilmektedir. Bu yüzden evden ayrılmadan önce dolaplarınızın içi kadar üstünü ve arkasını da kontrol edin.

Eşyalar Taşıma Aracına Taşınırken Kontrol

Evden eve taşınırken Octovan gibi profesyonel ve deneyimli bir nakliyat firması ile çalışarak taşınma işlemlerinizi güvenli ve en uygun fiyat garantisi ile tamamlayabilirsiniz. Nakliyat firması kolilere yerleştirilen eşyaları taşıma aracına taşırken merdiven boşlukları, asansör ya da bahçede gibi bölgelerde herhangi bir eşyayı unutup unutmadığından mutlaka emin olun. Taşınma sürecinin zorlu bir süreç olduğunu unutmayın ve nakliye işlemini yapan deneyimli personelin de yoğunluk nedeni ile bazı detayları gözden kaçırabileceğini aklınızda bulundurun. Böyle bir durumla karşılaşmamak için evden ayrılmadan mutlaka son kontrollerinizi yapın.

Saklama Alanlarının Kontrolü

Birçoğumuzun evinde eşya ya da gıda saklama alanları vardır mutlaka. Zor günler için bazı şeyleri biriktirmeyi ve bir gün mutlaka gerekli olacaklarına inanırız. Yeni bir eve taşınmadan önce saklama alanlarınızı mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Büyük bir emek ve zaman harcayarak biriktiğiniz ürünlerin geride kalmasına izin vermeyin. Yeni evinize taşınmadan önce saklama alanlarının tamamen boşaltıldığını kontrol edin.

Sayaçların Kontrolü

Yeni bir eve taşınmadan önce unutmamanız gereken en önemli şey sayaç kontrolü yapmaktır. Evinizden ayrılmadan önce su, elektrik ve doğal gaz sayaçlarının fotoğrafını mutlaka çekin ve telefonunuzda saklayın. Bu şekilde, siz evden ayrıldıktan sonra kullanım yapılsa dahi harcanan tutarın faturalarınıza eklenmesini engellemiş olursunuz. Bu kontrolleri de tamamladıktan sonra artık yeni evinize huzurlu bir şekilde odaklanmaya başlayabilirsiniz. Bu son kontrollerin de yapılması ile birlikte taşınmak için artık hazırsınız. Hem kendi güvenliğiniz hem de sizin yerinize taşınacak kişilerin güvenliği için son kontrolleri yapmaya özen gösterin ve bu adımları atlamayın.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.