Amerikan Mutfak ve Salonlar İçin Tavsiyeler

0
1942

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler her geçen gün daha da kalabalık bir hale gelirken, bu şehirlerdeki evlerin yaşam alanları küçülüyor ve bu yüzden evlerdeki alanları daha da genişletmek ve ferahlatmak için Amerikan mutfak ve salon düzenlemeleri birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Açık mutfak anlayışını benimseyen Amerikan mutfak ile salonlar aynı alanı paylaşarak tam anlamı ile bir sinerji oluşturuyor. Yazımızda Amerikan mutfak modelleri ile salon dizaynları hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız Amerikan mutfak ve salonlar için tavsiyeler konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Amerikan Mutfak Tasarımları

Bu konuya başlamadan önce Amerikan mutfak kelimesinin anlamını açmak gerekiyor. Bu açık mutfak modeli ilk olarak Amerika’da kullanılmaya başladığı için “Amerikan mutfak” adı bir kalıp olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1+1 gibi dar ve küçük evlerde çok yoğun bir şekilde kullanılan Amerikan mutfak salon ile mutfakları birbirine entegre ediyor. Bu özel dizayn edilen Amerikan mutfak tasarımları modern görünümleri ile öne çıkıyor.

Büyük şehirlerde artık hemen hemen her evde görebileceğiniz Amerikan mutfak modelleri yeni tavsiyeler ile yepyeni fikirler de ortaya çıkıyor doğal olarak. Çok modern ve çok yönlü olan Amerikan mutfak modelleri dar yaşam alanlarını daha geniş ve huzurlu alanlara dönüştürüyor. Ancak, Amerikan mutfak tiplerinin dezavantajları da bulunmaktadır. Bu dezavantajlardan bir tanesi de yemek kokusunun açık mutfak modelinde salonda da çok belirgin bir şekilde hissedilmesi demektir.

Amerikan mutfak modelinin bu ve benzeri dezavantajlarını yok etmek için kuvvetli bir havalandırma sistemine sahip olmanız yeterli olacaktır. Eğer dar evlerde daha geniş ve huzurlu bir ortam hazırlamak istiyorsanız Amerikan mutfak tipi tam size göre! İşte ev dekorasyonunda yeni bir sayfa açan Amerikan mutfak ve salonlar için dekorasyon tavsiyeleri…

Amerikan Mutfak Tavsiyeleri

Amerikan mutfak için açık renkleri tercih etmek gerekiyor. Açık mutfaklı evlerin yaşam alanı dar ise mutfak ve salonu tek bir bütün olarak düşünerek dekore etmek gerekmektedir. Kullanılan açık tonlu renkler salonu ve Amerikan mutfağı çok daha geniş ve ferah gösterecektir.

Bu mutfak modellerinde salon kanepesinin arka tarafını mutfağa doğru çevirebilir ya da dar uzun bir masayı ayraç olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Amerikan mutfak ve salon dekoru yaparak çok daha spor ve şık bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

Açık mutfak modellerinde kontrast renkler kullanmak da çok önemlidir. Açık mutfakların zemin, duvar ve mutfak dolaplarını farklı renklere boyamak, salon ve mutfağı tamamen bir birinden bağımsız alarak göstermenizi sağlar. Mutfak için renk seçimi yaparken salonda yer alan mobilyalar ile kontrast olanları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Amerikan mutfak tipinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de mutfak adasıdır tabii ki! Mutfak adası hem yemek hazırlama hem de yemek yeme sürecinde büyük alan kazanımı sağlamaktadır. Tüm bunların yanında mutfak adası açık mutfakların salondan ayrılmasını sağlayan bir özellik olarak öne çıkmaktadır.

Farklı bir dekor yaratmak isteyenler için hem ekonomik hem de gösterişli bir yöntem de alçıpan kullanmaktır. Kısa veya uzun ya da yükselen alçıpan duvarlar tercih edilerek hem ekonomik hem de çok şık bir alan oluşturabilirsiniz. Kullanacağınız alçıpan parçaları salon ya da mutfağın renklerine uygun olacak şekilde çeşitlendirebilir veya duvar kâğıtları kullanabilirsiniz. Alçıpan duvarların salona bölümüne bakan bölümünü tablolar ya da süs eşyaları ile renklendirebilir, mutfağa dönük kısma da mutfak aletlerinizi saklamak için ekstra dolaplar ekleyebilirsiniz.

Amerika mutfak modellerini evinizde uygulamak için ihtiyaç duyacağınız parça eşyaları Octovan aracılığı ile kolay ve güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Eğer yapı marketten almanız gereken büyük ve ağır eşyalar var ise Octovan istediğiniz eşyaları yapı marketten istediğiniz noktaya kadar taşıyor. Her türlü nakliyat ihtiyacınız için tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmak ve fiyat al tuşuna tıklayarak karşınıza çıkan kısa formu doldurmaktır. Nakliyat işlemlerinde kötü sürprizler ile karşılaşmak, aynı zamanda da hem maddi hem de manevi zarar görmek istemiyorsanız Octovan her zaman yanınızda!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.